ATP тенис - општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Го гледав Рафа со Раониќ. Прилично убедливо, вториот сет мислам дека погоди се што сакаше. 9-0 е во дуеливе со Алмагро. Би требало во два сета да победи.

И да не пишувам и во ВТА, ептен убаво женско финале утре ќе има. Шарапова-Ли На.

Ја мислам Ли дека ќе ја победи Марија. А Надал ќе освои само дали ќе е лесно ќе видиме. Алмагро како издрогиран игра на турниров, ненормално добро сервира, и што е најинтересно све со 2-0 ги доби мечевите до сега.

Aбе оти не сте се пофалиле за титулата на Надал?
Глеам нема никакво известување на темата, се уплашив да не не освоил титула во Барселона, па ќутите.:D

Aбе оти не сте се пофалиле за титулата на Надал? :
Глеам нема никакво известување на темата, се уплашив да не не освоил титула во Барселона, па ќутите.:D

Понекогаш се прашувам дали има подосадни дуели од Надал вс Шпанциве, абе со ќеиф губат :D

Упс, не ми текна на Мареј вс Симон....тоа е самиот ужас.

Aбе оти не сте се пофалиле за титулата на Надал? :
Па ја пишав у фан клуб Надал, забораив тука. :D Рутински без загубен сет ја освои титулата, со фантастична игра во 1/2 финалето и финалето. Пред тоа имаше осцилации во дуелите со Берлок, Паире и Рамос, иако со Рамос резултатски беше преубедливо но сепак играта не му беше таква. Додека против Раонич и Нико ситуацијата беше друга, Надал царуваше од основната линија, многу малку грешеше и сервисот му беше одличен, освен денес на почетокот на натпреварот каде претрпе два брејка по ред но очигледно поради дождот се случи тоа а и не беше некако присутен Рафа. После тоа се си дојде на свое место, го убиваа Алмагро неверојатните пасинг шотови и неверојатната одбрана што ја играше Рафа. Се на се доста позитивен турнир за него, видно е подобрена формата, сега останува малце да се одмори и за недела дена да тргне го поход кон нова титула во Мадрид.

Понекогаш се прашувам дали има подосадни дуели од Надал вс Шпанциве, абе со ќеиф губат :D

Упс, не ми текна на Мареј вс Симон....тоа е самиот ужас.
Баш беше интересен денешниов дуел. Алмагро не е типичен Шпанец, он константно напаѓа и пробува да направи винер. Имаше одлични поени денес, а неговиот бекхенд е еден од најдобрите еднорачни бекхенди во светот според мене. Страва од удар му е тоа, огромна брзина постигнува кога го изведува, а и доста е прецизен. Само денес и покрај одличната игра џабе му беше се, а и психата го изеде, ќе изигра 5-6 фантастични форхенди на самата линија и ќе го загуби поенот, е јебига секој ќе попушти психички после ваков развој на настаните...

Аламагро е цел живот солиден против Надал, ама нема ни една победа, така да тоа е тоа....за другите Шпанци нема ни да зборам :D

Аха во погрешен контекст те сфатив, мај фолт. :)

Далеку е од најдобрите еднорачни Бекхенди Алмагро. Солиден бекхенд е тоа, ама некако самата припрема, и самиот удар не ме радува мене. Од Гаске веќе бекхендот е уметност. Гаске, Робредо, Федерер, Јужни. Тие ми се во топ 3-4 еднорачни бекхенди.
За Гаске да не правиме муабет. . Колку само елегантна припрема и удар има ... А Алмагро ништо посебно не ми е мене :D

Што мислите кој ке победи Tursunov или Mathieu ?

Што мислите кој ке победи Tursunov или Mathieu ?

Види... еден од нив ќе победи сигурно :D

Шала на страна, 7 порази со ред за Матје, не знам дали имаше нешто повреда или сепак е лоша форма, од друга страна Турсунов игра одлично на последниве турнири.... го тепа и Ферер на земја во Барселона, што значи... трпај на Турсунов (само мое мислење :) )

Аии(n)(n):place::place::place: И како му е состојбата? :(:(
Малце и крив се осеќам овде, го сотрев со клетви ко ме турна само тој за 3 и пол илјади од еден пацер глуп изгуби.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom