Само ако го освои турнирот Џокович ќе биде прв?Епа на вести(РТС)кажаа дека ако Ноле го победи Надал во денешниот двобој ќе си ги заменат местата на АТП,а не дека ако го освои турнирот?!...Во секој случај турнирот е без Федерер,Мареј и Дел Потро така да ако се совлада Надал понатаму не би требало да има пречки на Џокович.Да се надеваме на најдоброто(обрнете внимание на Штепанек).Ќе сменат места ако Ѓоковиќ го освои турнирот и никако поинаку.
Aко го освои турнирот, Ѓоковиќ ќе биде втор, а Надал трет. За прв да стане после Лондон мислам нема шанси, бидејќи треба да ги брани поените од тој турнир, па не може да го стигне Федерер.Само ако го освои турнирот Џокович ќе биде прв?Епа на вести(РТС)кажаа дека ако Ноле го победи Надал во денешниот двобој ќе си ги заменат местата на АТП,а не дека ако го освои турнирот?!...Во секој случај турнирот е без Федерер,Мареј и Дел Потро така да ако се совлада Надал понатаму не би требало да има пречки на Џокович.Да се надеваме на најдоброто(обрнете внимание на Штепанек).
Aко го освои турнирот, Ѓоковиќ ќе биде втор, а Надал трет. За прв да стане после Лондон мислам нема шанси, бидејќи треба да ги брани поените од тој турнир, па не може да го стигне Федерер.
Изгледа денешниов натпревар е решен, изгледаше дека после Цонга, Надал повторно игра добро, ама ова денеска е катастрофално, а Ѓоковиќ го игра најдобриот натпревар во турнирот.
Надал има шанси за да се врати на прво место после Лондон, бидејќи нема бранење поени од тој турнир, ама премногу нестабилна игра, секој ден различно, од крајност во крајност, од одлично во катастрофално.
О неДруже од турнирот во Лондон не се зимаат поени за рангот..
О не
Се земаат.
Друже мислам дека ти си грешка,ако е за тоа како лани Џокович откако го освои завршниот мастерс му се приближи на Федерер(кој тогаш беше втор на АТП листата) нез сега точно за колку бодови ама битно значајно му се приближи и после кога играше на еден турнир(не се сеќавам на кој) и му требаше победа за да го стигне ама изгуби(поентата ми е дека највеќе успеа да му приближи со помош на бодовите на завршниот).Ај провери убаво и ако сум грешка исправи ме оти ни јас не сум сигурна ама мислам дека сум во правоПоздрав.Друже од турнирот во Лондон не се зимаат поени за рангот..
Како не се земале?! После Grand Slam, најмногу поени вреди турнир од World Tour Finals.Друже од турнирот во Лондон не се зимаат поени за рангот..
Епа фактички и доколку утре Џокович го освои турнирот и стане втор тенисер во светот,шансите да си го задржи 2рото место ќе му бидат минимални(како што кажа,ќе треба да го освои завршниот без пораз,а Надал нема шанси да остане без ниедна победа(освен ако не дојде до победа,не дај боже),а Надал сега не е во форма за да го освои турнирот така да јас мислам дека топ 3 ке остане непроменет...Како не се земале?! После Grand Slam, најмногу поени вреди турнир од World Tour Finals.
Лани победи Ѓоковиќ и освои 1300 поени, а загуби само еден меч во round robin фазата.
Федерер освои само еден меч и доби 200 поени, а Надал не играше поради повреда.
И покрај денешниот пораз, само Надал има теоретски шанси да го превземе првото место со освојување на турнирот во Лондон, ако Федерер стигне само до полуфинале, додека Ѓоковиќ треба да брани многу поени и нема шанси.
Ако Ѓоковиќ утре стане втор, Надал треба да победи само еден натпревар во Лондон за да се врати на второ место. Ако Надал победи на еден натпревар, Ѓоковиќ ќе треба да го освои турнирот без пораз во round robin фазата, ако сака да остане втор на крајот од годината.
Barclays ATP World Tour Finals *1500
*ATP World Tour finals 1500 for undefeated Champion (200 for each round robin match win, plus 400 for a semi-final win, plus 500 for the final win).
Да, Надал засега не покажува константност за да го освои турнирот, па веројатно на крајот од годината листата ќе остане како што е сега.Епа фактички и доколку утре Џокович го освои турнирот и стане втор тенисер во светот,шансите да си го задржи 2рото место ќе му бидат минимални(како што кажа,ќе треба да го освои завршниот без пораз,а Надал нема шанси да остане без ниедна победа(освен ако не дојде до победа,не дај боже),а Надал сега не е во форма за да го освои турнирот така да јас мислам дека топ 3 ке остане непроменет...
[[(освен ако не дојде до повреда,не дај боже)]]се извинувам:S
Па добро еве да земеме во предвид дека Надал нема никого да победи,ама сепак какви се шансите Џокович да ја одбрани титулата и притоа без пораз??Па мислам,јас се надевам на најдоброто ама останува да видиме што ќе се случи...Да, Надал засега не покажува константност за да го освои турнирот, па веројатно на крајот од годината листата ќе остане како што е сега.
Сепак мислам Ѓоковиќ има добри шанси да остане втор, бидејќи очигледно е во најдобра форма од top 10 тенисериве, а за Надал прашање е дали ќе победи некого во RR фазата бидејќи има само една победа против top 10 тенисер (вчера против Цонга) откако се врати по повредата, а во финалето играат најдобрите 8 тенисери.
:pos2: шо бе ајде..Ајде Монфилсс