Ne da go rasipal, nego vo prv set eden viner imase samo od forhend, ne mu postoi nit toj udar nit servisot, maltretiran bese deneska i vo mnogu navrati inferioren.Бехендот го оправил , форхендот го расипал, не е тоа тоа и сервисот по 160 км/ч сервира, пензија само и нека не се мачи ич, тоа е тоа, не можеш ти со втор сервис да даваш отпор на топ 10 тенисери..
Битно е дека повторно игра и дека нема (ваљда) да се прости од тенисот во инвалидска количка. Пример за прав спортист, одбива да се предаде и сака нормално да ја заврши кариерата. Капа доле.Надал се реваншира
Сега има отворен пат до 1/4 финале шо значи добро ќе се разигра и се е можно.
Како и да е Синер и Алкараз се вонземаљци за него.
Vo nekoj drug univerzum finale i dvajcata.. Ne priparuvaat vekje ni dvajcata do finale na masters.. toa sto osvoile - osvoile.. nekoi novi momci ima vekje, alcaraz e masina na zemja a siner na tvrda.. eventualno Nole mozda bi napravil nesto na Wimbledon ama ne veruvam tesko..Можда не сум фан на Надал ама пре убаво е да се гледа човеков на терен..
Спекталуларно би било да не почастат барем со уште едно финале со Џоле..
za Djovak si daleku od vistinata.Srbendava ima problem so motivacijata,inaku e seushte broj eden, po bilo koj osnov.Padot na Nadal,penzioniranjeto,psihicki,mu se reflektira vo motivot,dvajcata bea jing jang niz karierata,gorivo eden na drug, motivacija,inaet, taka da toa shto se slucuva so Nadal,kako faktor ,,bliznak,, se reflektira i vrz nego.Za Roland Garos ne znam,enigma mi e negovata igra na zemja sledstveno godinite,ama na Wimby i USO e broj eden favoritVo nekoj drug univerzum finale i dvajcata.. Ne priparuvaat vekje ni dvajcata do finale na masters.. toa sto osvoile - osvoile.. nekoi novi momci ima vekje, alcaraz e masina na zemja a siner na tvrda.. eventualno Nole mozda bi napravil nesto na Wimbledon ama ne veruvam tesko..
Na us open tesko da e favorit ali mozda na AO bi bil seuste favorit.. Ma da edini spored mene godinava sto bi ja osvoil masters titula e Wimby..za Djovak si daleku od vistinata.Srbendava ima problem so motivacijata,inaku e seushte broj eden, po bilo koj osnov.Padot na Nadal,penzioniranjeto,psihicki,mu se reflektira vo motivot,dvajcata bea jing jang niz karierata,gorivo eden na drug, motivacija,inaet, taka da toa shto se slucuva so Nadal,kako faktor ,,bliznak,, se reflektira i vrz nego.Za Roland Garos ne znam,enigma mi e negovata igra na zemja sledstveno godinite,ama na Wimby i USO e broj eden favorit
Sansa za medoSiner se povlece od Madrid, kolaps na favoritite u eden den.