ATP тенис - општа дискусија

Член од
19 март 2013
Мислења
2.186
Поени од реакции
2.686
РГ или Париз ОИ една проштална церемонија да му напраат и тоа е тоа.
Нека му помине меракот да ја осети земјата уште во Мадрид и Рим.
Нема сврха веќе ова , доволно направи за тенисот.
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.245
Поени од реакции
41.595
Бехендот го оправил , форхендот го расипал, не е тоа тоа и сервисот по 160 км/ч сервира, пензија само и нека не се мачи ич, тоа е тоа, не можеш ти со втор сервис да даваш отпор на топ 10 тенисери..
Ne da go rasipal, nego vo prv set eden viner imase samo od forhend, ne mu postoi nit toj udar nit servisot, maltretiran bese deneska i vo mnogu navrati inferioren.
Ja licno ne gledam poenta vakov kakov sto bese denes da igra na bilo koj turnir, i neigranjeto dolgo vreme sekako si go zima danokot ama on ima problemi koi ne mu ovozmozuvaat momentalno da servira dobro, a ocigledno i forhendot mnogu mu trpi tuka, nerealno e da mu e tolku losh toj udar pa narocito ne na ovaa podloga.

Ke vidime sledniot period na sto e, realno u momentov nikoj ne ni ocekuvase nesto poznacitelno da pravi i po kladilnicive 50-50 bese denes sto mnogu govori, ama pa i ja konkretno ne ocekuvav forhendot da mu e tolku los, duri i ova e preblago da se kaze so ogled deka e Nadal, za servisot se znaese i pred turnirov, dolgo vreme ne ni teral servisi na treninzi i samo za toa se zborese periodov, ama forhendov e dopolnitelen problem koj mu gi zima site sansi protiv mnogu teniseri na turov.
 
Член од
15 јули 2007
Мислења
14.917
Поени од реакции
7.581
Член од
23 август 2010
Мислења
38.175
Поени од реакции
107.727
Надал се реваншира :LOL:
Сега има отворен пат до 1/4 финале шо значи добро ќе се разигра и се е можно.
Како и да е Синер и Алкараз се вонземаљци за него.
Битно е дека повторно игра и дека нема (ваљда) да се прости од тенисот во инвалидска количка. Пример за прав спортист, одбива да се предаде и сака нормално да ја заврши кариерата. Капа доле.
 

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.646
Поени од реакции
2.617
Цел меч го реши оној бехенд дијагонала на 6-6 во тајбрејкот со врв на мрежа и линија 2мм внатре, иначе да го изгубеше прв сет не верувам да се разиграше толку добро како што се разигра. Шуќур и он среќа да има и конечно по година ипол да заличе на стариот Рафа и да го гледаме компететивен пак и се надевам на се подобро и подобро во наредни рунди.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom