ATP тенис - општа дискусија

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
1.Ако вакви му се кризите на надал-На мастерси од 1000 финалиња да игра нема проблем не не плашат кризите:vozbud:(иако , да се согласувам дека не е истиот од Ус опен ова малце на шала го кажав хехехе)

2.Незнам дали опримети ама ноле скрши 2 рекета денеска хахаха
У финалиња иде без проблем, затоа што кризата не му е физичка, психичка му е според мене, а сепак освен Новак нема кој да го победи реално... ја нема некако таа енергија во него ко од претходната сезона. Нормално е секој да си има кризи де, јас увек ќе го сакам без разлика на тоа дали игра добро или не, само срце ќе ме стега увек вака кога ќе игра. :)

Иначе јас зборам за познатото парчење на рекети што го правеше, потпукување не се важи.. :icon_lol: Посталожен е у секој случај....

С

сашенко

Гостин
У финалиња иде без проблем, затоа што кризата не му е физичка, психичка му е според мене, а сепак освен Новак нема кој да го победи реално... ја нема некако таа енергија во него ко од претходната сезона. Нормално е секој да си има кризи де, јас увек ќе го сакам без разлика на тоа дали игра добро или не, само срце ќе ме стега увек вака кога ќе игра. :)

Иначе јас зборам за познатото парчење на рекети што го правеше, потпукување не се важи.. :icon_lol: Посталожен е у секој случај....
Да да али ке се смени тоа на земја сега.Таму е посамоуверен надал и само он може да го спречи ноле.Никој друг неможе двајцава да ги победи и да им парира во игра освен они двајца еден на друг.Овој дел од сезоната е на ноле следниот ке биде на Рафа...

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Веројатно, мора и јас да признаам дека Новак ја подигнал својата игра, на едно повисоко ниво... Но, само едно.. До нивото на Надал, треба да го победи во некое финале на Гренд Слем, барем 2-3 пати... Но, има време...

Што е чудно тука ? Хмм, како прво не паметам дали некој во две недели, успеал да се врати од водство на Надал, и тоа два пати, во две Мастерс финалиња... Но, што е тука е...

Ме чуди, што Надал беше капнат, но тоа не остава сенка врз победата над Џокович... Вечера дома бевме поделни, ние младите, другарите мој, против татко ми, и другарите негој... Фантастична атмосфера, во која уживавме 3 часа и нешто повеќе... Супер беше, а и Каменицата се погоди годинава... :)

честитки до фановите на Ноле, уште еднаш

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Заслужена победа, мудро во последниот сет го истроши Рафа на неколку пати, овој враќаше невозможни топки и падна. Ептен добро беше физички спремен Новак.

Али, Надал ќе го „спушти“ Ноле на „земја“... :)

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Гледам тука коментирате за коментаторот... нормално дека ќе навива за Ноле, кај нас некој тенисер да се погодеше да одигра барем еден меч на некој гренд слем, ќе имаше еуфорија во државата, а не пак за тенисер кој е втор во светот и кој за три месеци направи бум во светот на тенисот и три пати по ред го победи најдобриот на сите времиња и два пати по ред во финале го победува актуелно најдобриот на листата... Ноле заедно со Ана и Јелена, подоцна и Виктор, Јанко и Зимоњиќ во парови (кој се како тенисери од втор степен) внесоа новитет во српскиот спорт, нешто што Србија историски гледано го немала, го актуелизираа тенисот во Србија и го ставија можеби и на место број еден од спортовите... и нормално дека ќе се радува на поен на Ноле во ваков битен натпревар, но неможеш да кажеш дека не коментира одлично, се гледа дека коментаторот е полн со тениска литература и се гледа дека одлично ја познава оваа игра...

Бидете си вие фанови на Надал, ама гледајте објективно на работите... во ваква форма како што е Новак, тешко некој да го победи, следуваат турнири на земјена подлога, таму Надал е неприкосновен, барем досега, па ќе видиме што како ќе биде... има доста време Надал да ја подобри физичката сила, која според Македонец досега не изнесувала 100% :icon_lol:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.299
Поени од реакции
46.841
Некој погоре спомна шпански коментатор, друже, шпанци у тенис ги има на тон, може не е фан на Надал, може каталонец е тој што коментира, од кај знаеш :), Ноле е Ноле, единствен од Србија кадарен за ова што сега го прави и тоа е тоа, така да типично е ова за овие простори каде извозот на тенисери е послаб, ок, србите добро котираат тука но ко што реков, Ноле е једини кој котира горе високо.

Ф

Фил Ајви

Гостин
Интересно ќе биде на земја, потешко ќе му биде на Ноле сигурно.

Член од
1 февруари 2011
Мислења
61
Поени од реакции
8
lajkce :D

--- надополнето ---

Заслужена победа, мудро во последниот сет го истроши Рафа на неколку пати, овој враќаше невозможни топки и падна. Ептен добро беше физички спремен Новак.

Али, Надал ќе го „спушти“ Ноле на „земја“... :)

kje mu go pocica i na zemja nadal na nole!

--- надополнето ---

Srbija otrov za Spanija u sve :DD (osim fudbal)

Член од
14 март 2010
Мислења
16.992
Поени од реакции
16.432
^ Да, да на жалост негова, а на среќа на Надал, Новак нема да игра на турнирот во Монте Карло, после Монте Карло следуваат мастерси во Рим и Мадрид, ако е сериозна повредата може да ги пропушти и тие турнири...
..сепак нема да загуби многу Новак, бидејќи од овие турнири брани само 1/2 финале во Монте Карло.

С

сашенко

Гостин
^ Да, да на жалост негова, а на среќа на Надал, Новак нема да игра на турнирот во Монте Карло, после Монте Карло следуваат мастерси во Рим и Мадрид, ако е сериозна повредата може да ги пропушти и тие турнири...
..сепак нема да загуби многу Новак, бидејќи од овие турнири брани само 1/2 финале во Монте Карло.
И штета за тенисот.Другата година ке има огромна предност тука на овие турнири зашто ке нема да брани бодови ама сега оваа сезона ке пропушти многу.Се надевам не е многу сериозно.Сега нема кој со надал, ако ноле пропушти све до Р.Г тогаш надал шоу ке гледаме до јуни

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Нормално дека сега ќе излагат вакви нешта.Ми се правеше јак со серии на омилената подлога е сега кога треба да се покажи и на ,,земјата,, на Надал нема да може,со ум се планира цела сезона.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.992
Поени од реакции
16.432
Нормално дека сега ќе излагат вакви нешта.Ми се правеше јак со серии на омилената подлога е сега кога треба да се покажи и на ,,земјата,, на Надал нема да може,со ум се планира цела сезона.
:pos2::pos2:

Демек не е јак.

Надал е јак кој изминативе години се форсираше, демек можи да издржи цела сезона, а колената му се критични..тоа е јачина :smir:

Сликата доволно говори како играше на изминативе турнири.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Абе мене не ми боли ич за него.Него да видевме со таа формата негова што ќе направеше на земја.Инаку играл не играл пак Рафа ќе си тепа.

Kajgana Shop

На врв Bottom