ATP тенис - општа дискусија

Член од
18 декември 2009
Мислења
6.125
Поени од реакции
872
Абе ќе се најде некој јунак да го победи или многу тешко? :icon_lol: Одлично финале, какви поени имаше само, браво... сепак Ноле денес беше предобар според Надал :)

Серијата продолжува на земја... :)

П.С. Се моли vamos real да не се крие во глувчешка дупка :pos:
Викаш???

Тука е vamos real никогаш не се крие од пораз, само може да не честита.:wink:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.309
Поени од реакции
46.855
По грешка сум пишал у темата за Надал, па од таму бришев па тука терам со истото ...

Mинорна еволуција у тенисов, жалам Роже, и годините си го прават своето ( 29 за тенисер е бајаги ), али моментално носители во овој спорт се двајцава од денес, ова е еден од спортовите каде не ги хејтам оние кои играат контра оној за кого навивам ( Шноле ), маестрален тенис покажуваат и моментално едноставно им нема рамен. Шноле напредал бајаги од минатата година, и психички е многи посилен, алал вера за него и за тоа што го прави моментално, златен спорт е ова тенисов, апсурдно е што ич не е развиен тука кај нас, а не треба многу, Шнолица го промовира ко никад у Србија, очекувам од таму у иднина бајаги добри тенисери.

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Одлична игра вакво нешто не се гледа често, и двајцата заслужија да победат ама сепак има само еден победник НОВАК ЏОКОВИЧ!!! :vozbud:

Пак си го фатив сингл :)

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Он је НОле,сви га воле......Едноставно НАдал не бил шетан онака мн,мн одамна! :)

С

сашенко

Гостин
Он је НОле,сви га воле......Едноставно НАдал не бил шетан онака мн,мн одамна! :)
Не сери жити све.Ноле победи Да заслужено ама ова со шетањево не му е место у постов после ваков меч.Играа одлично и двајцата победија ако ме прашуваш мене зашто не направи никој ништо посебно за раззлика од другиот.Нема нерешно во тенисот и тоа е зашто ноле победи ама немаше никакво шетање и беше премногу изедначен меч.Поздрав, бетер си од српскиов коментатор значи кој гледаше на спорт клуб можеше да види колку бедно звучеше коментаторот и како преувеличуваше ама ајде...честито ноле

Член од
14 март 2010
Мислења
16.992
Поени од реакции
16.432
Не сери жити све.Ноле победи Да заслужено ама ова со шетањево не му е место у постов после ваков меч.Играа одлично и двајцата победија ако ме прашуваш мене зашто не направи никој ништо посебно за раззлика од другиот.Нема нерешно во тенисот и тоа е зашто ноле победи ама немаше никакво шетање и беше премногу изедначен меч.Поздрав, бетер си од српскиов коментатор значи кој гледаше на спорт клуб можеше да види колку бедно звучеше коментаторот и како преувеличуваше ама ајде...честито ноле
И да не било така мора да преувeличува коментаторот, сепак од негова држава е ..:smir:

..тоа што ние немаме такви спортисти и незнаеме да се радуваме кога имаме успеси е наш проблем.

С

сашенко

Гостин
И да не било така мора да преувeличува коментаторот, сепак од негова држава е ..:smir:

..тоа што ние немаме такви спортисти и незнаеме да се радуваме кога имаме успеси е наш проблем.
Значи на аустралиа опен кога играа федерер и надал-надал кога тепаше во 5 сета ако се сеќаваш...го гледав тоа финале на шпански кое коментирање човече беше тоа.Е тоа се почитувачи на спортот.Значи шпанецот се дивеше кога федерер зимаше одлични поени.Ми се чини погласен беше и од публиката таму.Исто и за надал.Шпанец ама бате кога седнуваш да коментираш нешто што го гледаат многу луѓе коментирај еднакво.Шпанецот коментираше и за двајцата и тоа федерер кога ке земеше поен си мислиш се радува типов.ПРОФЕСИОНАЛИЗАМ се вика тоа.Србиве знаат дека спорт клуб гледаше и србија и македонија на него вечерва и кој уште нема на балканов Спорт.К сите на нивното гледавме и коментаторов ме збесна искрено.Имаше поени и надал феноменални си ќутеше а на секоја добра игра од ноле брат коментарите бе какооооооооов потеееееееееееееег..Не дека незаслужено за ноле, секоја чест за тие поени ама брат глупаво звучи коментаторов се бламираше таму.Секоја чест и за двајцата и треба да се радува ноле и србија после ова ама на телевизија нека иде како што доликува.И типов горе исто така ми коментира надал не бил шетан така одамна.Па ни ноле не бил па јбг битно ли е, треба да им се честита и на двајца одлично изиграа.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Па и Македонија да имаше тенисер од рангот на Џоковиќ, нема коментатор кој не би свршувал.

Србите првпат во историја имаат неверојатен тенисер, остави ги нека го величаат, си можат.

Чоста ^

Good looking boy
Член од
23 август 2009
Мислења
1.999
Поени од реакции
48
Јас не спомнав дека мечот не беше изедначен,дека и Надал да победеше,немаше да е заслу=жено.....сакав да кажам дека поените кои ѓи освои НОле,поготово диреткните...беа мн атрактивно...и имаше мн каде што Надал беше ШЕТАН(на ова мислев) лево - десно неколку пати! :)....Бројот на винерите може тоа да го прикаже,Џокович имаше скоро дупло повеќе.НО,тенисот не е само да постигнеш поен,туку и да занеш да се браниш.А Надал го знае тоа одлично! :).И да,кога мечот ќе заврши во 3 сета,последниот тај брејк,разликата помеѓу збирните гемови е само 2 гема.......Треба да си глуп да кажеш дека мечот е добиен лесно...А фала богу,јас тоа не сум!:smir:

С

сашенко

Гостин
Јас не спомнав дека мечот не беше изедначен,дека и Надал да победеше,немаше да е заслу=жено.....сакав да кажам дека поените кои ѓи освои НОле,поготово диреткните...беа мн атрактивно...и имаше мн каде што Надал беше ШЕТАН(на ова мислев) лево - десно неколку пати! :)....Бројот на винерите може тоа да го прикаже,Џокович имаше скоро дупло повеќе.НО,тенисот не е само да постигнеш поен,туку и да занеш да се браниш.А Надал го знае тоа одлично! :)
Епа и за шетањето ти реков.Кое шетање бе брат?Вака надал не бил шетан никогаш?Сигурен си дека се согласуваш со тоа што претходно го напиша? До тооолку беше шетан денеска?

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Некој малце понастрана топка и одма се откажува.Е тоа бате го нема кај Надал,тука се гледа неговата борбеност по што он посебно се одликува.Нешто што сега му фали и психолошки тешко е да се вратиш а како противник имаш човек кој игра во животна форма.Но ова ќе трае до земјените подлоги,се додека не сфати пак дека тој е царот во светот на тенисот.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Честитки од мене за Новак... порано ми идеше на нерви, но некако е посреден, посозреан... освен неколку испади, добар е, се подобрува... Сосема заслужена победа, алал да му е.
Надал според мене реков и во друга тема, ми е многу чуден, мислам дека поминува низ некоја криза, затоа што на неколку пати направи апсолутно почетнички и неизнудени грешки кои не му требаа и кои он никад не ги правел... Чуден ми е некако, не е едноставно тој Надал од претходната сезона. Иако Ѓоковиќ играше одлично, цврсто, чак што више не искрши ни рекет :icon_lol: , Надал и неговата игра се на многу пониско ниво освен во третиот сет кога живна. Во вториот сет имав впечаток дека 90 посто од поените ги доби од грешките на Ѓоковиќ.
Али помина што помина, одвај чекам да почне мојот омилен тенис т.е тенисот на земја и ќе биде интересен период. Монте Карло јеа! :music3:

T

The Cryptkeeper

Гостин
Чувството кога Надал губи во финале, прајслес.

С

сашенко

Гостин
Честитки од мене за Новак... порано ми идеше на нерви, но некако е посреден, посозреан... освен неколку испади, добар е, се подобрува... Сосема заслужена победа, алал да му е.
Надал според мене реков и во друга тема, ми е многу чуден, мислам дека поминува низ некоја криза, затоа што на неколку пати направи апсолутно почетнички и неизнудени грешки кои не му требаа и кои он никад не ги правел... Чуден ми е некако, не е едноставно тој Надал од претходната сезона. Иако Џоковиќ играше одлично, цврсто, чак што више не искрши ни рекет :)icon_lol:), Надал и неговата игра се на многу пониско ниво освен во третиот сет кога живна. Во вториот сет имав впечаток дека 90 посто од поените ги доби од грешките на Џоковиќ.
Али помина што помина, одвај чекам да почне мојот омилен тенис т.е тенисот на земја и ќе биде интересен период. Монте Карло јеа! :music3:
1.Ако вакви му се кризите на надал-На мастерси од 1000 финалиња да игра нема проблем не не плашат кризите:vozbud:(иако , да се согласувам дека не е истиот од Ус опен ова малце на шала го кажав хехехе)

2.Незнам дали опримети ама ноле скрши 2 рекета денеска хахаха

Kajgana Shop

На врв Bottom