ATP тенис - општа дискусија

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.982
@Syn
Ја за публиката у Њу Јорк имам одамна кажано што мислам и од нив не очекувам ништо нормално. Реков и за финалињата и дуелите на Вимблдон дека некоректна беше публиката према Новак, тоа не го спори никој ебате, ја ти зборам вака за у обични мечеви ко вчера Рафа со Феликс. Не ми се прај мајка Тереза ко да не знаеме што се пишувате у вакви ситуации, ги храните со полови органи пошо хеј, навивале за послабиот тенисер.

За некои ситуации сам си е крив Новак пошо покажува увциња и такви селски гестикулации па затоа и добива таков третман. Пак ќе кажам, не е оправдан сегде таквиот третман, Њу Јорк особено, ама не глеам Надал да испцул навивач кога ќе му викне пред сервис или да го нахрани со полови органи, конташ нели? Не конташ секако зашо не ти одговара. Батали не ми се праат истите муабети по 82938282 пат, Новак е жртвата секако така да терај. :D
Aпсолутно никад не сум пишувал кога публиката навива (коректно) против Новак, всушност самиот Новак едно 250 пати тоа истото го спомнал, секогаш навиваат за оној кој е underdog и нит он самиот некад имал нешто против истото. Ама кога се надминуваат тие граници, вклучително и во истите тие мечеви, каде публиката ќе навива за оној кој е послаб инкогнито и слично, е тоа е веќе друго, и во таквите мечеви знаеле група фанови да ги надминуваат сите генерално прифатени граници за тоа какво треба да е понашањето на публиката.

И нормално ќе покаже увце кога некој му се кези на промашен сервис и провоцира перфидно, има работи што ние од тв не можеме да ги приметиме, али ги приметува он на терен, ко тогаш на Вимблдон кога 2-3ца од страна нонстоп му дофрлале нешто, кога играше против еден од домашните тенисери, нормално, ние на ТВ немавме прилика да знаеме зашто Новак реагира ко што реагира на терен.

Друга работа, за пцуењето, пак ќе ти кажам, едно е да играш 1 ваков меч на 100, друго е низ цела кариера процентот на таквите мечеви да ти е огромен. Надал здиве у Австралија кога србендите урлаа од трибини и се понашаа ко што се понашаа, имаше self control али ко ретко кога у неговата кариера он негодуваше, не ни беше толку битно тоа натпреварување, ама дефакто реагираше а и по меч исто така реагираше и не му беше сеедно, а памтам и ти што све не изнакажа за публиката, ама пак ќе повторам, све тоа држеше вода.

Епа нека врзе он у кариера едно 5-6 мечеви такви или едно 10 турнири у низа па не знам дали и тогаш не би пцуел и не би имал некој испад, човек е, ќе се контролира еднаш, два пати, три пати, ама ќе има ситуации и кога преку кур ќе му дојдат тие, за негова среќа, тоа кај него нит било нит некад ќе биде случај.

Медведев е класичен пример за тоа, колку малце мечеви такви му требаа за да веќе нема контрола врз тоа што го прави на терен, у финале бараше да се бркаат навивачи а по мечот доста емотивно збореше колку деструктивно влијаат таквите луѓе врз него како човек и како професионалец кој од дете сањал да биде таму каде што е, за да ете таквите му се посерат на тој сон и да има поинакви сфаќања моментално за овој спорт.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.660
Ме спаси @Syn од пишување подолг пост. Тоа што он го пишал ќе ти го напишев и јас, 100% се сложувам.

Иначе знам зошто стави смајли и дека ти беше обид за шала, ама мислам дека ако отвориме пак тема за АО ти ќе дојдеш до заклучок дека е Новак е глуп без разлика што не направи ништо погрешно во Австралија, па затоа и не би рекол дека ти е шала постот па така ти реплицирав.

Али ај да ја тргнеме Асвтралија и ретардираните кенгури на страна, што правиме со Олимпијадата во Токио лани кога го направија Новак расист бидејќи ја цитараше Били Кинг кога го прашаа како се справува со притисокот? Таа изјава "pressure is a privilege" му ја извадија комплетно од контекст и направија како да ја руга гимнастичарката Симон Билс која се откажа од Олимпијадата бидејќи не можела да се справи со притисокот, иако во моментот кога го кажа цитатот оваа се немаше официјално повлечено и Џокович збореше за притисокот што го има за осовјуање на Golden Slam. Сите најголеми западни медиуми го прикажаа ова како Новак да се исмева со Билс.

Може не толку големи (во смила на импакт), ама вакви ситуации низ годините имало многу каде што медиумите ја извртуваат приказната за да го оцрнат Новак. И сега кога некој ќе го посочи тоа, а не ја следел дешавката, си мисли дека Новак и неговите фанови само кукаат и се жалат без потреба.

Кривицата на Новак е што има карактер и не може да преќути, не е пи-ар мивка да им се улизува на медиумите.
---------------------------------------
Иначе ај кога се фативме на орото веќе, да се избуцкаме до крај пред мечот.

Надал нели повреден беше едвај одеше со Шапо, од каде му е оваа сила да игра 5 сета со Феликс и да догура до 1/4 финале? :unsure:
Да не глумел малце ко по обичај после пораз :sneaky:
Прв пат слушам за ова со изјавата на ОИ, најискрено.

За повредата на Надал, допинг.

Член од
6 септември 2021
Мислења
322
Поени од реакции
560
Ме спаси @Syn од пишување подолг пост. Тоа што он го пишал ќе ти го напишев и јас, 100% се сложувам.

Иначе знам зошто стави смајли и дека ти беше обид за шала, ама мислам дека ако отвориме пак тема за АО ти ќе дојдеш до заклучок дека е Новак е глуп без разлика што не направи ништо погрешно во Австралија, па затоа и не би рекол дека ти е шала постот па така ти реплицирав.

Али ај да ја тргнеме Асвтралија и ретардираните кенгури на страна, што правиме со Олимпијадата во Токио лани кога го направија Новак расист бидејќи ја цитараше Били Кинг кога го прашаа како се справува со притисокот? Таа изјава "pressure is a privilege" му ја извадија комплетно од контекст и направија како да ја руга гимнастичарката Симон Билс која се откажа од Олимпијадата бидејќи не можела да се справи со притисокот, иако во моментот кога го кажа цитатот оваа се немаше официјално повлечено и Џокович збореше за притисокот што го има за осовјуање на Golden Slam. Сите најголеми западни медиуми го прикажаа ова како Новак да се исмева со Билс.

Може не толку големи (во смила на импакт), ама вакви ситуации низ годините имало многу каде што медиумите ја извртуваат приказната за да го оцрнат Новак. И сега кога некој ќе го посочи тоа, а не ја следел дешавката, си мисли дека Новак и неговите фанови само кукаат и се жалат без потреба.

Кривицата на Новак е што има карактер и не може да преќути, не е пи-ар мивка да им се улизува на медиумите.
---------------------------------------
Иначе ај кога се фативме на орото веќе, да се избуцкаме до крај пред мечот.

Надал нели повреден беше едвај одеше со Шапо, од каде му е оваа сила да игра 5 сета со Феликс и да догура до 1/4 финале? :unsure:
Да не глумел малце ко по обичај после пораз :sneaky:
Објасни ти како е можно да нема душа да изигра еден турнир у Белград до крај,а после све да плеска на Рим и РГ како и секоја година и да си дига форма кога сака.Фолирант невиден!

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.660
Надал - Ѓоковиќ во вечерен термин.
Веројатно сега треба да кажеме дека АТП го фаворизира Новак.
Ќути поарно што е во вечерен термин, кој ќе ги слушаше како квичат зашо се играло денски, па РГ го фаворизирале Надал итн итн.

Да видиме царот што може против Медо кој врза 3 победи со 3-0, реткост за него на земја.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.003
Поени од реакции
1.296
Ќути поарно што е во вечерен термин, кој ќе ги слушаше како квичат зашо се играло денски, па РГ го фаворизирале Надал итн итн.

Да видиме царот што може против Медо кој врза 3 победи со 3-0, реткост за него на земја.
prv pat ne mu gi poslushaa zelbite za termin na Nadalcho.Morezmo godinava mu otkaza poslushnost.Redno beshe pa i da ne mu napraat kejfot bar ednash.Moja dur se luti zoshto ne mu izlegle vo presret na 13 kratniot sampion.Toa dovolno kazuva kako dosega Nadalco imal privilegiran tretman na RG,pa sega se luti.
Potochno,izjavata na Moja gi dokazuva muabetite shto kruzea za Nadalco i Federer deka na slemovite go koristat svoeto vlijanie za dobivanje podobribtermini za nivnite mecevi.Vo toj kontekst,ne znam dali se sekjavate,mislam pred desetina godini beshe pak na RG koga Nadalcho (protiv Djovak igrashe i Djovak pochna da go gazi) na skoro sekoi 3-4 gema barashe ,sugerirashe da ja navodnuvat zemjata i bukvalno nitu ednash ne go odbija.

Член од
7 април 2015
Мислења
2.784
Поени од реакции
1.698
Браво за Чилич, доста полош овој дел на ждребот, во споредба со вчерашниот ден.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.660
prv pat ne mu gi poslushaa zelbite za termin na Nadalcho.Morezmo godinava mu otkaza poslushnost.Redno beshe pa i da ne mu napraat kejfot bar ednash.Moja dur se luti zoshto ne mu izlegle vo presret na 13 kratniot sampion.Toa dovolno kazuva kako dosega Nadalco imal privilegiran tretman na RG,pa sega se luti.
Potochno,izjavata na Moja gi dokazuva muabetite shto kruzea za Nadalco i Federer deka na slemovite go koristat svoeto vlijanie za dobivanje podobribtermini za nivnite mecevi.Vo toj kontekst,ne znam dali se sekjavate,mislam pred desetina godini beshe pak na RG koga Nadalcho (protiv Djovak igrashe i Djovak pochna da go gazi) na skoro sekoi 3-4 gema barashe ,sugerirashe da ja navodnuvat zemjata i bukvalno nitu ednash ne go odbija.
Ај дај ја изјавата на Моја пошо си познат по спинување и лажење. И за ова последното излажа зашо на Надал му одговара сув а не мокар терен али ти си знаеш. Тогаш Новак квичеше и бараше да се мокри теренот зашо него му одговараше тоа.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.003
Поени од реакции
1.296
Ај дај ја изјавата на Моја пошо си познат по спинување и лажење. И за ова последното излажа зашо на Надал му одговара сув а не мокар терен али ти си знаеш. Тогаш Новак квичеше и бараше да се мокри теренот зашо него му одговараше тоа.

poveli prijatel,najbtzo na sportklub ja najdov,ja ima i na ,,stranski,, portali
a ti kao ne li se soglasuvash deka Rafa a posebno Federer odsekogash se imale povlastici okolu terminite.
E ushte i za ova ako se pravish mutav,ok, end of discusion
inaku,da,vo pravo si,sum gi smeshal ulogite,izvini,obratno bilo
mu ja ispolnile zelbata na Nadalco

Последно уредено:
Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.660

poveli prijatel,najbtzo na sportklub ja najdov,ja ima i na ,,stranski,, portali
a ti kao ne li se soglasuvash deka Rafa a posebno Federer odsekogash se imale povlastici okolu terminite.
E ushte i za ova ako se pravish mutav,ok, end of discusion
inaku,da,vo pravo si,sum gi smeshal ulogite,izvini,obratno bilo
mu ja ispolnile zelbata na Nadalco
Е добро де, на крај рекол дека ја разбира одлуката и дека ниеден играч не е поголем од било кој турнир. Уште во неделата Озмо изјави дека двајцата ќе имаат различни барања, Новак вечерен а Надал дневен така да мора на некој да му е угодено а на некој не. Мене лично стап ме заболе кога ќе играат, ако сакаат у 3 по полноќ нека почнат ако е подобар Рафа во моментот ќе тепа, истото и за Новак важи. Работава испаѓа ако се игра во икс термин на едниот тенисер ќе му ја ампутираат едната рака а на другиот не, мислам бог да чува и да брани. Ок е, точно е дека Рафа боље игра на сонце ама ако треба да се игра вечерен тогаш нема бунење. Финалето 2020 се играше од 18:00 ако не се лажам, ме мрзи да проверувам, а тоа беше во есен, септември месец ради короната нели, кај што денот е пократок и Новак си доби по муцки иако и Виландер и ние овде очекувавме можда епик меч и јака битка.

Ете и Алкараз се бунел пошо игра 2 пати по ред у ноќен термин и сеа дневен го ставаат, така да врти сучи на никого не може да се угоди.

Патем овие Французиве се кретени невидени од аспект на организација, и Матс и Кореча рекоа дека комплексов не е направен за да имаш и денска и ноќна сесија, нели има процес кога треба тие со денска карта да излезат па да влезат тие со вечерни карти, пример на АО и УСО има топ организација за тоа, а овде едноставно не е возможно зашо комплексот е мал и не може 15 000 луѓе да чекаат надвор зашо се ствара огромен метеж. Битно ставија кров и рефлектори дебилите, тоа што други работи сјебаа не е битно.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.728
Поени од реакции
2.794
Некоја тага ме облива кога ги читам тезиве за Новак, како он се борел секогаш против публиката, како он секогаш е жртвата. А чекај бе како да навиваат за него, кога човекот стално пцуе кога губи, крши рекети, се понаша ретардирано и да не набројувам понатака сме го гледале сите преку 100+ мечови. Човекот е НАЈКОМПЛЕТНИОТ тенисер на сите времиња, од бехенд до форхенд, од сервис до дроп шот, до игра на мрежа.. едино смечот му е климав ама и тоа е океј. Одлична дефанзива, напаѓачки совршен, човек што клиза на сите подлоги, па и на трева дури.. и толку епитети за неговата игра, за што? да се понашаш ко Стојан од Кривогаштани.

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.847
Поени од реакции
10.650
Слабо некако Алкараз со Зверев, изгледа искуството си го прави своето. Сепак мислам дека нема шанси Зверев со Надал/Ѓоковиќ во полуфинале доколку помине денес.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.660
Ненормално ниво на Ѕверев до сега, веројатно неговото најдобро серверско издание у кариера, 75% прв сервис, слично и на втор, јебига против 2 метра човек со тие проценти тешко кој би можел нешто повеќе.

Сепак да видиме дали ќе дојде тој послаб сервис гем за Ѕверев и ако дојде да видиме што ќе биде после тоа.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Опаа Зверев сервира за победа...
Автоматски споено мислење:

Си ја искомплицира работата Ѕверев малце али секоја чест и за Алкараз како се врати во сетот.
Не очекував ваков исход после финалето во Мадрид, браво.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom