ATP тенис - општа дискусија

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.812
Поени од реакции
44.142
Иначе овој Алкараз е неверојатно граден за 18 годишно дете. Многу ме потсеќа на Надал на тие години, прав freak of nature.

Веќе покажа дека не се плаши од никого и на оваа возраст и мислам стана најмлад играч (неколку месеци помлад од Надал и Ноле) што стигнал до 15 победи на ГС турнирите. Детето ги има сите предиспозиции и ако во иднина не му се најде некој "Џоковиќ" на патот, многу лесно ќе го доминира тенисот во наредните 15тина години.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
2.007
Поени од реакции
1.306
До сите што со сизифови маки се обидуваат да се објаснат со Undercover. 20<21
oooo,sizif, napreduvash,nov zbor si nauchil.Bravo Petre.Zoshto na mene,eve na Bozino,Kobe objasni im, i oni vikat oti Dhokle e goat i pokraj 21-20, imali i drugi brojki shto se esapele.
Ej,Sizif,bogati,nachitan deckoto be :)

Член од
15 јануари 2020
Мислења
829
Поени од реакции
2.702
oooo,sizif, napreduvash,nov zbor si nauchil.Bravo Petre.Zoshto na mene,eve na Bozino,Kobe objasni im, i oni vikat oti Dhokle e goat i pokraj 21-20, imali i drugi brojki shto se esapele.
Ej,Sizif,bogati,nachitan deckoto be :)
Со секој можен пост само копаш и копаш подолу кон уште поголемо дно.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.812
Поени од реакции
44.142
Лошо си сфатил, дечкото го споредив со Надал, па затоа кажав ако не излезе и некој Џоковиќ во меѓувреме. Нормално, во малце провокаторска форма напишано. :D

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.466
Поени од реакции
5.891
Еден гренд слем испушти џокото и огромна паника.
Надал колку турнири си испушти а сепак 21 гс.

Стана од мртвите и му ја тепаше на џокото цела тениска конкуренција.

Џокото си собра гс титули и си остана прв на атп ранг листа од причини што немаше никаква конкуренција (монфилс, димитров...)

Таква конкуренција што и федерер на стари години ги тепаше со леснотија.

Среќна околност за џокото: федерер стар, надал со повреди, останатите слепци незрели.

Прогласувањето за најдобар на историјата не е само статистичко собирање резултати, треба да се земат предвид и други околности, а субјективноста не можеш да ја исклучиш, перцепцијата на публиката, а тука џокото е најмногу трет во рангирањето, во никок случај пред федерер и надал.

Последно уредено:
Член од
9 август 2014
Мислења
551
Поени од реакции
1.861
Еден гренд слем испушти џокото и огромна паника.
Надал колку турнири си испушти а сепак 21 гс.

Стана од мртвите и му ја тепаше на џокото цела тениска конкуренција.

Џокото си собра гс титули и си остана прв на атп ранг листа од причини што немаше никаква конкуренција (монфилс, димитров...)

Таква конкуренција што и федерер на стари години ги тепаше со леснотија.

Среќна околност за џокото: федерер стар, надал со повреди, останатите слепци незрели.

Прогласувањето за најдобар на историјата не е само статистичко собирање резултати, треба да се земат предвид и други околности, а субјективноста не можеш да ја исклучиш, перцепцијата на публиката, а тука џокото е најмногу трет во рангирањето, во никок случај пред федерер и надал.

Член од
2 февруари 2022
Мислења
36
Поени од реакции
31
Ќе се врати Ноле и ќе освои уште 5 гренд слемови мин уште наредни 3-4 години. Па ќе се стишате после пак како пред финалето на Ју Ес Опен. Надал тогаш не се ни спомињаше на темава. Све се свртеше околу Новак на темава, па и општо онака, дај не дупете, најбољи тенисер е човекот, тоа е факт. :)

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.735
Поени од реакции
2.824
Алкараз ќе е следниот број еден според мене, детето е премногу добар физички а и покажа добри ментални знаци на УС Опен а и на Австралија годинава не беше воопшто лош.. мислам Циципас го победи на УС Опен лани. Дрзок е со форхендот, треба само бехендот да го поправи.. сервисот не му е лош воопшто. Многу доби деца искочија од Рафа Надал Академи - Каспер Руд, Алкараз.. како и помалце познати ко Мунар и Расвидори.

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.735
Поени од реакции
2.824
тешки пациенти, многу се разбираат у тенис и двајцата, ама џабе кога не се објективни и не кажуваат како што е.. никогаш нема ништо да кажат против Џовакс.

Член од
2 февруари 2022
Мислења
36
Поени од реакции
31
тешки пациенти, многу се разбираат у тенис и двајцата, ама џабе кога не се објективни и не кажуваат како што е.. никогаш нема ништо да кажат против Џовакс.
Вишко ако е пациент, не знам...

Kajgana Shop

На врв Bottom