Молим те оди плисни си ладна вода у фаца. Од Циципас у финале ќе изгубелТешко ќе му е на Рафа оваа година.. според мене Циципас ќе освои, знае да игра со Рафа, одличен е на земја, има ненормално добар кик сервис..
Брат цел живот сум за Рафа знаеш, сакам да освои ама не сум најсигурен ко лани и 2018 пример..Молим те оди плисни си ладна вода у фаца. Од Циципас у финале ќе изгубел![]()
![]()
Нема ништо сигурно ама од Циципас у финале нема да изгуби па макар без една нога играл.Брат цел живот сум за Рафа знаеш, сакам да освои ама не сум најсигурен ко лани и 2018 пример..
Зар мислиш дека ако може без проблем, не би ги играл?Не знам што е поголемо разочарување, продадениот скалп на Ролан Гарос и тоа директно на најголемиот ривал или вака ноншалантно скокање на турнирите со форите од Роџер, "I have to listen to my body". Ако, нема проблем, има други кои ќе додадат гас и ќе си ги искористат шансите.
У моментов огромни се шансите да се повлече, види и на пресот по освојувањето на трофејот у Недела што кажа, до дознавањето на деталите како ќе е во Јапонија беше дециден дека ќе оди, сеа од bubble у bubble со посјебани рестрикции, па пак низ истото и во Америка, пред месец ипол исто и у Париз ... тешко. Наведов повеќе причини зашто шансите да не оди у моментов се многу поголеми од тие да оди, од фамилија, вложен напор цел овој период кој веќе почнува да се одразува и врз неговата игра, до тоа дека нема да може да ги земе сите оние кои му се потребни за олимпијадата, а без кои тешко функционира, нарочито физиотерапевтот.Не верувам да се откаже од ОИ, никогаш нема освоено, а веќе има 34 години. Ќе оди All in.
Ова би било пресмешно да пропушти Олимпијада која се одржува на цели 4 години ради глупост ај да беше повреда у прашање ќе разберев...Федерер откажа настап на олимпијада, а големи се шансите и Новак тоа да го направи
Нит е пресмешно, нит е преглупо, напротив, логично би било развојот на работите да е таков.Ова би било пресмешно да пропушти Олимпијада која се одржува на цели 4 години ради глупост ај да беше повреда у прашање ќе разберев...
ОИ за тенисерите се важни исто колку што и Карбао Куп за англиските посилни екипи. Факт е дека секој е горд да ја претставува својата земја на ОИ ама во однос на Слемови и Мастерси далеку помалце е вреднувана истата.Ова би било пресмешно да пропушти Олимпијада која се одржува на цели 4 години ради глупост ај да беше повреда у прашање ќе разберев...
Ќе игра уште во Вашингтон но добро.Му кажував на другар уште после РГ дека у Лондон не се појавува Рафа.. трагично е ова што го прави секоја година ама го фатија и годините веќе и него за жал.. не очекувам да игра ни на Америчкава турнеа ниеден турнир.. па ни во Кина, мислам дека тоа е тоа од сезонава, бедна и очајна за жал.