ATP тенис - општа дискусија

Член од
10 октомври 2009
Мислења
2.955
Поени од реакции
1.349
Во Мелбурн Федерер ќе си земи уште едмо трофејче. :baeh:

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Беше наречен егзибициски натпревар само поради тоа што не е под АТП, имаше и парична награда, а не правеше никаква разлика тоа во играта на тенисерите.

Надал, Федерер и Содерлинг играа на високо ниво, само Ферер играше малку послабо.

Ако бил егзибиционен, не значеше дека се штедат или нешто слично, имаше одличен тенис.

Blue_Boy

THE WAY I AM
Член од
29 октомври 2009
Мислења
345
Поени од реакции
33
Штета што федерер изгуби,али ќе ги тепа во автстралија,ќе видите.

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Тоа е тоа, едноставно Давиденко беше предобар за Федерер денес, да победеше следуваше финале со Надал.

Сепак поради одличната форма на Надал и Давиденко, очекувам да има одлична борба утре и секако победа на Надал. :)

И не можам да не го спомнам демолирањето на Троицки, 6-1 6-3.

Божана

Morning sun
Член од
17 август 2009
Мислења
226
Поени од реакции
111
Давиденко е во топ форма или Федерер и Надал не го дадоа своето најдобро? Искрено сум изненадена од Давиденко деновиве, не го сметав за некој добар играч. Ме изненади со победите над Федерер и Надал. Секоја чест! :smir:

Ф

Фил Ајви

Гостин
Каква форхенд паралела има Давиденко. :cuc:
Му ја откри играта, го одалечува од сервис линијата и оди со скратени топки, често излегуваше на мрежа. Секоај чест, ќе биде јако за една недела.

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.231
Поени од реакции
337
Ги победи иститие и на Мастерс турнирот во париз пред неколку недели

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Во супер форма е Давиденко, тоа го докажа на овој турнир, а и лани добро ја заврши сезоната и секако е еден од кандидатите за титулата во Австралија. Ќе видиме дали ќе може и таму да игра вака добро.

Кај жените, одличен меч одиграа Клајстерс и Енан и кој и да победеше немаше да биде незаслужено. Заедно со Серена се најголеми фаворитки за титулата во Австралија.

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Опа, уште една ситуација каде еден играч ги победува и Федерер и Надал на ист турнир. Се повеќе и повеќе верувам на тезата дека грендслемовите годинава ќе имаат 4 различни освојувачи. Како и да е, ни претстои конкурентна тениска сезона.

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
е ного голем стил одигра два меча и победи на егзебициски турнир,кога ќе освои некој гренд слем тогаш можеш да се фалиш а сега немаш никакви причини за славење....................
Полека малку , кој слави ?? Сега почнува сезоната , па ќе видиме :)
Јас како фан на Надал сум задоволен од припремите пред АО !

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.741
Поени од реакции
43.887
Браво за Давиденко..после 6:0 се врати,а и спаси неколку меч топки..браво!

Kajgana Shop

На врв Bottom