ATP тенис - општа дискусија

Член од
23 август 2010
Мислења
39.917
Поени од реакции
116.332
Ај ќе размислам дали да го ставам на листава за гледање :)
Немој! Мој совет. Ако имаш некоја попаметна работа прави ја, мани го турниров. :D Најодвратниот турнир за гледање ми е Париз. Каква глетка има преку ТВ, стварно неам коментар. Топчето се движи со 1 на саат, винери речиси и да нема. Ќе го пратам турниров не викам не, ама некако најмутав турнир ми е Париз.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Немој! Мој совет. Ако имаш некоја попаметна работа прави ја, мани го турниров. :D Најодвратниот турнир за гледање ми е Париз. Каква глетка има преку ТВ, стварно неам коментар. Топчето се движи со 1 на саат, винери речиси и да нема. Ќе го пратам турниров не викам не, ама некако најмутав турнир ми е Париз.
Мех, јас за озбилно само Лондон го чекам. Базел евентуално би дошол на распоред, чисто Федекс да видам како ќе игра, а другово натприродна сила треба да биде да ме натера да гледам.:icon_lol:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.992
Поени од реакции
16.432
RocknRolaa Оти 500ка турнир ти е поинтересен од Мастерс?

Иначе Жемља го победи денеска Типсаревиќ со 2-1 во сетови, цела среќа и Алмагро загуби од Бердих, па тука некаде ќе се по бодови.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.917
Поени од реакции
116.332
Мех, јас за озбилно само Лондон го чекам. Базел евентуално би дошол на распоред, чисто Федекс да видам како ќе игра, а другово натприродна сила треба да биде да ме натера да гледам.:icon_lol:
Исто и јас. Не знам али секоја година веќе како рутина стана турнириве пред Лондон да бидат очајни, со многу откажувања, со неубав тенис, со многу калкулации. Имам чувство дека се игра асален тенис до УС Опен, после тоа се е како гола вода.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
RocknRolaa Оти 500ка турнир ти е поинтересен од Мастерс?

Иначе Жемља го победи денеска Типсаревиќ со 2-1 во сетови, цела среќа и Алмагро загуби од Бердих, па тука некаде ќе се по бодови.
Ти викам Базел ќе го ѕирнам само ради Федексот ме интересира што ќе направи. :)

Париз можам да ѕирнам ако видам некој интересен меч, финалето веројатно посекако ќе го гледам. И толку од моето пратење ќе биде, ако воопшто стигнам да видам нешто и од овие два зависно од обврски.

Ама Лондон е задолжителен.
--- надополнето: 20 октомври 2012 во 21:26 ---
Исто и јас. Не знам али секоја година веќе како рутина стана турнириве пред Лондон да бидат очајни, со многу откажувања, со неубав тенис, со многу калкулации. Имам чувство дека се игра асален тенис до УС Опен, после тоа се е како гола вода.
Да, да тоа е тоа. Со секоја должна почит кон момциве кои настапуваат на турнириве, ама и јас мислам дека ги играат ради форма одржување повеќе отколку ради нешто друго. Додуша малите поени многу голема разлика ќе направат меѓу Новак и Федерер во однос на првата позиција на АТП, ама пак тоа не ми е доволен предизвик да земам да седнам да ги следам турнириве секој ден.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.992
Поени од реакции
16.432
Ти викам Базел ќе го ѕирнам само ради Федексот ме интересира што ќе направи. :)

Париз можам да ѕирнам ако видам некој интересен меч, финалето веројатно посекако ќе го гледам. И толку од моето пратење ќе биде, ако воопшто стигнам да видам нешто и од овие два зависно од обврски.
Ама Лондон е задолжителен.
Што ќе направи, ќе го освои, како што правел и низ изминатите години.:D

Иначе ништо од мојата математика за тоа како ќе е бодувањето на АТП листата после Базел и Париз, од АТП решиле да ги избришат поените што ги освоиле ланската сезона за тие 2 турнири и за завршниот мастерс турнир во Лондон, за да се поклопат со наредната година, па така Федерер ќе изгуби 3000 поени (500 Базел, 1000 Париз, 1500 Лондон), а Новак само 560 (180 Базел, 180 Париз и 200 Лондон) ..
Па така од 5ти ноември т.е после турнирот во Базел, ако се знае моменталната разлика измеѓу Федерер и Новак од 195 поени, Новак се враќа на првата позиција на АТП ранг листата.
Но, ако сака Новак да го задржи првото место до крај на годината ќе треба што подобри резултати да направи на турнирите што следуваат.

Член од
28 јануари 2012
Мислења
109
Поени од реакции
96
АТП донесе одлука првата седмица од наредниот месец (поради поклопување и темпирање на термините на турнирите и натпреварите за следната сезона) на сите тенисери наеднаш да им ги поништи т.е. одземе поените од турнирите во Базел, Париз и завршниот Мастерс во Лондон.

Тоа автоматски значи дека од 5-ти ноември НОВАК ЃОКОВИЌ ПОВТОРНО ЌЕ БИДЕ ПРВ СВЕТСКИ РЕКЕТ! :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.299
Поени од реакции
46.841
Ja за ова никаде ништо не можев да најдам, а и некако ми нема апсолутно никаква логика. :)
Грешка некоја голема да не сте ?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.992
Поени од реакции
16.432
Член од
23 август 2010
Мислења
39.917
Поени од реакции
116.332
Ja за ова никаде ништо не можев да најдам, а и некако ми нема апсолутно никаква логика. :)
Грешка некоја голема да не сте ?
Така е. Ради поклопување на термините им ги кинат сите бодови, но од друга страна што подобро изиграат на овие три турнира толку подобро бидејќи ќе им се стават нови бодови. Речиси 99% сигурно е дека Новак ќе ја заврши годината како број 1, нереално е да очекуваме дека ќе испадне во првото или второто коло во Париз и во групите во Лондон. ( Базел мислам дека не му е пријавен)
Иначе и мене од АТП не ми се јасни понекогаш, на пример некој играч ќе одбрани некој турнир а сепак ќе изгуби 100-200 поени, понекогаш стварно чудно ми доаѓа иако знам на кој принцип иде бодувањето.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Член од
23 август 2010
Мислења
39.917
Поени од реакции
116.332
Пратам јас тенис бе, си ги гледам турнириве само поретко коментирам. А и како да искоментирам кога ХАС ме заеба вчера на спортска да му се плукнам во тоа мувлосаниот. Од Земља изгуби бе, еееј од Земља, ќе се отрујам. Иначе во Стокхолм би требало Бердих да освои, у страшна форма е, ваму у Виена финале очекувам Дел По-Типса, таму ништо не се знае, а во Москва очекувам Сепи да освои. :D
И ај више нека дојде тој Лондон, ми се глеа квалитетен тенис.
Иии да си ебам векот сум гаѓал и јас нешто. :D

Cannon

Doctor
Член од
22 март 2009
Мислења
5.101
Поени од реакции
5.842
Глупости невидени, не можеа да дочекаат Новак да дојде на прво место, па мораа административно да му го поклонат.
Се прашувам само дали се задоволни со ова фановите на Ноле?

Член од
14 март 2010
Мислења
16.992
Поени од реакции
16.432
Глупости невидени, не можеа да дочекаат Новак да дојде на прво место, па мораа административно да му го поклонат.
Се прашувам само дали се задоволни со ова фановите на Ноле?
Да, задоволни сме.;)

Kajgana Shop

На врв Bottom