LordDragonII
Dr.Strangelove
Не ми беше поентата тоа.Тогаш мала корист од нуклеарното оружје.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не ми беше поентата тоа.Тогаш мала корист од нуклеарното оружје.![]()
Да оставиме се настрана и да претпоставиме дека навистина постоела цивилизација способна да развие нуклеарно оружје.
Прво прашање, против кого таа цивилизација би го употребила нуклеарното оружје?
Дали нуклеарна војна е причина за нивното исчезнување?
Колкав бил интензитетот на таа нуклеарна војна што довело до моментно престанување ма постоењето на таа цивилизација?
Или таа цивилизација се состоела само од 2-3 градови?
После тоа прашања би биле, каде се остатоците од тие дамнешни градови? Претпоставувам дека имале облакодери и огромни градови. Мохенџо даро (т.е. неговите остатоци) е нула во спордба со.... шо знам... еве Белград нека биди.
Нуклеарни реактори за производство на збогатен ураниум? -Тие се трајни и лесно би се нашле имајќи предвид озраченоста.
Пред колку точно години/векови згаснала таа цивилизација?
Извини вака шо поставувам многу прашања, ама сакам директни одговори, ако може поткрепени со некој доказ...
Незнам искрено, само ја преземав веста пред да отворат еден куп теми за ова^ Да и јас го прочитав ова на Точка, нооо прашањето ми беше таа емисија што се спомнува на НГ од колку часот е ??

Да, и педер (грчки) од кој потекнува тоталитаризмот и пласирањето вечни идеи, наместо емпиристички согледување на светот, како и теоријата за „идеална држава“.Со него започнува и историјата на геноцидите, холокаустот и.т.н.Кога Платон пишувал за Атлантида сигурно не помислил колкава мистерија ќе стане тој развиен остров. Платон бил богат, учен и многу нашетан човек, кој сигурно не бил во Мексико па да напише за Атлантида.![]()
). Тоа е малце необично, заради местоположбата на канарските острови. Нормално е да се очекува таму да нашле црнци дојдени од Африка. Но од тие луѓе за жал не останал „жив примерок“ заради походите на Шпанците.