Атлантида - Македонија - Александар

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Stoimenov
  • Време на започнување Време на започнување
Од Лет интелектуалецот кој ме направил глуп пошто не сум му одговорил на ниедно прашање вели - паонци се мало племе кое исчезнало во мала азија,

од мене - дали треба да одговарам повеке на ова глуперда од интелектуалец,а замислете на ниедно мое прашање не ми одговорил,послем ова дефинитивно завршувам да дебатирм со ваква глуперда јудејска го цитирам - ,,паонци се мало племе кое исчезнало во мала азија,,,ха,ха,ха,ха,.............................
На крајот Лет доста беше јебалоте црното козле јудејско што го држи во уста лавот македонски,еве имаш еден истомисленик па дебатирај си со него понатаму мислам на овој ке гопрепознаеш кој е кој ми пиша цитирам - Горане ти си глуп! И едно прашање немоеш да одговориш!

Добро Лет пошто многу добро се исткна со паонците те молам брем едно мое прашање ми одговори,врзано со престолнината Пела,која им била целта на римјаните да ја преместуваат.Доказ - Римскиот историчар Ливиус или Тит Ливиј (56 год.п.н.е. до 17 год. п.н.е.) во своето дело ,,Декади, една Историја на Рим,, (од 140 глави сочувани се 35).
Во една од сочуваните глави наведува:
,,Го преместуваа кралскиот дворец Пела на еден вештачки, со ѕидини опкружен остров, што се навоѓал во мочуриштето, кое било блиску до градот.
Набљудуван од далеку островот изгледал дека е поврзан со градот, меѓутоа всушност бил ооделен од градот со една преместена река.
Значи, Римјаните намерно го занемериле овој град за да не будат сеќавања на големите македонски кралеви.
Така значи, ние бевме приморани одредувањето на македо- скиот кралски дворец да им го препуштиме на други.
Се согласуваме дека Пела е град во Македонија во областа Ематија, што Филип Македонски го избрал за престолнина. Александар трети Македонски се родил во него.
Значи, Римјаните намерно го занемериле овој град за да не будат сеќавања на големите македонски кралеви.
Први кои го разурнале главниот град на Филип биле Галите пред Римјаните, оставајќи ги урнатините на Пела на една височинка налегната кон запад и водата што ја опкружува.

Како бе Горане жити Бакојани, Македонците настанале од илири а Филип и Александар и редици други Македонски цареви војувале тешки битки против Илири.
Тоа не е возможно
Не си разбрал нешто како што треба Горане.

Добро Лет пошто многу добро се исткна со паонците те молам брем едно мое прашање ми одговори,врзано со престолнината Пела,која им била целта на римјаните да ја преместуваат.Доказ - Римскиот историчар Ливиус или Тит Ливиј (56 год.п.н.е. до 17 год. п.н.е.) во своето дело ,,Декади, една Историја на Рим,, (од 140 глави сочувани се 35).
,,Го преместуваа кралскиот дворец Пела на еден вештачки, со ѕидини опкружен остров, што се навоѓал во мочуриштето, кое било блиску до градот.
Набљудуван од далеку островот изгледал дека е поврзан со градот, меѓутоа всушност бил ооделен од градот со една преместена река.
Така значи, ние бевме приморани одредувањето на македо- скиот кралски дворец да им го препуштиме на други.
Се согласуваме дека Пела е град во Македонија во областа Ематија, што Филип Македонски го избрал за престолнина. Александар трети Македонски се родил во него.
Први кои го разурнале главниот град на Филип биле Галите пред Римјаните, оставајќи ги урнатините на Пела на една височинка налегната кон запад и водата што ја опкружува.

Дали Тит Ливиј живеел во времето на Филип?
Дали тит можел да ја види Пела?
Дали Тит можел да го види преместувањето на градот?
Тит пишувал 400 години по Филип. тит не можел со никој очевидец на настаните да зборува па да дознаи вистината.

А сега ако можеш да ми објасниш како може Македонци да настанале од Илири а со генерации да војуват меѓу себе Илири и Македонци??
Нешто тука не чини.

Ај интелектуалецу размисли за утре ке ми одговориш,не се мачи вечерва,пошто и јас ке се исклучам - но морам да те потсетам,Добро Лет пошто многу добро се исткна со паонците те молам брем едно мое прашање ми одговори,врзано со престолнината Пела,која им била целта на римјаните да ја преместуваат.Доказ - Римскиот историчар Ливиус или Тит Ливиј (56 год.п.н.е. до 17 год. п.н.е.) во своето дело ,,Декади, една Историја на Рим,, (од 140 глави сочувани се 35).

И пошто ми кажа дека конечно си почнал да спиеш преку ноќи,не те машат демоните од како се појавиви во форумов - добра ноќ интелектуалецу наш,и убаво ми се наспи пошто утре те чека многу работа,а и послем работа пак Горан.

Тит пишувал 400 години по Филип. тит не можел со никој очевидец на настаните да зборува па да дознаи вистината.

А сега ако можеш да ми објасниш како може Македонци да настанале од Илири а со генерации да војуват меѓу себе Илири и Македонци??
Нешто тука не чини.

Од Лет - Дали Тит Ливиј живеел во времето на Филип?

Ај оди отспи малку,дали курот му се дигал или не сега ме прашуваш за Тит Ливиј,и што да ти одговорам,ај легне си изморен си интелектуалецу наш,ха,ха,ха,........................добра ноќ лет со твоето најголемо сознание на денешницата - паонци се мало племе кое исчезнало во мала азија,ха ха ха ............................................................................................................................................

Од дали курот му се дигал или не сега ме прашуваш за Тит Ливиј,и што да ти одговорам,...............................

Паонците не се познати по ништо освен дека биле иселени во мала азија и дека таму им се губи трага. Немаат ни свој јазик ни свое писмо ни свои филозофи, политичари историчари поети. Едно од многубројни беззначајни племиња кои се мотале ваму таму додека не исчезнале. Не оставиле никаква вредна трага во историјата освен што биле некаде по некој ред споменати успат.

А ти одма му се фати за курот на тит.
Јас не те прашав за половиот орган на Тит туку како можел Тит 400 години по Филип да пишува како ја гледал Пела и селењето на градот од страна на Филип.
Секогаш кога ќе се најдиш во тесно бегаш.
Биди маж и одговори.

Интелектуалец Лед,извини ама веза немаш,господ нека ти е на помош.
1 - Доказ Римскиот историчар Ливиус или Тит Ливиј (56 год.п.н.е. до 17 год. п.н.е.) во своето дело ,,Декади, една Историја на Рим,, (од 140 глави сочувани се 35).
значи - од 56год.п.н.е.до17год.п.н.е.
2 -Македонскиот цар Персеј бил поразен покрај Пидна,им се покорил на Римјаните и ,под нивна доминација,станал главен град на цела Македонија.Тој служел како главен штаб на сенатот и на партијата на Помпеј Секст(кој по убиството на Цезар,влегол во Рим и станал проконзул на поморските сили.Влегол во борба со Октавијан,бил поразен и избегал во Милет каде бил убиен во 35год.п.н.е.)Тој ја избрал странката-партијата на Октавијан и Марк Антониј и го добил како награда името на слободен град.
значи во 35год.п.н.е.
3 - победата на риската војска над македонците во третата македонско-римска војна во 168 год. п.н.е.
Доказ разликата не е 400год,а зошто го наметнува интелектуалецот Филип втори,ако не сака да избега од вистината,инаку го прашав зошто римјаните ја преместувале македонската престолнина Пела,за кој немав одговор.

Пела е антички град во Македонија, Ематија(област Паонија),што Филип втори ова место го избрал за престолнина.Александар Мкедонски е роден овде.

Да потсетиме за интелектуалецот - 359 година пред да се роди Христос, Филип Втори застанал на престолот. Тој го замени Амин Четврти.
Да споредиме - Тит Ливиј (56 год.п.н.е. до 17 год. п.н.е.)
Инаку целта на интелектуалецот овде е многу банална,зарем Пела не постоела послем Филип втори,за кој сакам да ни објасни бидејки размахот негов е 4000год.
од мене - да напоменам дека со победата на римјаните врз македонскиот цар Персеј во 168год.п.н.е.област Ематија престолнината Пела интелектуалецу наш се уште постои.Со римската окупација оваа област е посебна провинција и припаѓала на Тракија од римските окупатори.Областа римјаните ја нарекуваат ,,Барбарика,,област во кои припаѓала Ематија со престолнината Пела.
Затоа интелектуалец наш Тит Ливиј многу добро знае што пишува,бидејки тие дејства настануваат во неговиот живот.Икога сме овде те прашам интелектуалецу што разбираш под поимот ,,Барбарика,,
- Боже опрости му на јудеецот не знае што зборува и пишува на форумов,,

Од интелектуалецот Лет - Паонците не се познати по ништо освен дека биле иселени во мала азија и дека таму им се губи трага. Немаат ни свој јазик ни свое писмо ни свои филозофи, политичари историчари поети. Едно од многубројни беззначајни племиња кои се мотале ваму таму додека не исчезнале. Не оставиле никаква вредна трага во историјата освен што биле некаде по некој ред споменати успат.

На ова кој би дадел одговор нека му даде,да не знам кои се паонците,ги иселува во Мала Азија каде јудеецот понатаму им ја губи трагата,и накрај за господинот паонците се едно безначајно племе,алал нека му е.
Јас би го потсетил само на следново - ,,г.интелектуалецу Лет паонците се основниот столб на македонизамот,,
,,Боже опрости му на јудеецот не знае што зборува и што пишува,,

Од Лет - да пишува како ја гледал Пела и селењето на градот од страна на Филип

,,Боже опрости му на јудеецот и овде не знае што зборува и пишува,,

А што го прашав,видовте горе какви се неговите одговори се со една еденствена цел да си ги заштити неговите браќа јудеејци - римјните.,

Го преместуваа кралскиот дворец Пела на еден вештачки, со ѕидини опкружен остров, што се навоѓал во мочуриштето, кое било блиску до градот.

пак не ми одговори,бидејки знае што сакам да постигнам со овој текст,и на крај јас сум предавникот што умеам да докажам дека престолнината Пела не се нвоѓала во денешна Грција,туку на овие простори од денешна Македонија,а тој е македонецот што ги штити неговите браќа јудееци грци и римјани.

Паонците не се познати по ништо освен дека биле иселени во мала азија и дека таму им се губи трага. Немаат ни свој јазик ни свое писмо ни свои филозофи, политичари историчари поети. Едно од многубројни беззначајни племиња кои се мотале ваму таму додека не исчезнале. Не оставиле никаква вредна трага во историјата освен што биле некаде по некој ред споменати успат.

А ти одма му се фати за курот на тит.
Јас не те прашав за половиот орган на Тит туку како можел Тит 400 години по Филип да пишува како ја гледал Пела и селењето на градот од страна на Филип.
Секогаш кога ќе се најдиш во тесно бегаш.
Биди маж и одговори.
Грк за што сакаш да се фати? х)

Јас го прашувам и чекам одговор,а тој наместо да ми одговори тој повторно со неговите подмукли јудејски прашања - доказ

Грк за што сакаш да се фати? х)

лигле кај се бре ти од сабалево,ако твојот тутур јудеецот Лет не ми одговори,зошто бе лигле ти не ми одговориш,докажи бре лигле дека сум грк,одговори за преместувањето на Пела од вашите јудејски браќа римјаните,зожто го преместувале а лигле,пошто тутурот твој Лет не ми одговори,зошто ти лигле не му помогнеш.

Или и за тебе лигле паонците не значат ништо,биле иселени во Мала Азијаха,ха,ха,ха........................,а замисли лигле Пела престолнината била во областа Ематија,а областа Ематија лигле била во Паонија.

Инаку лигле овој одговор му го дадов поради неговото свесно избегнување на моето прашање за Пела.

,,А ти одма му се фати за курот на тит.,,..............................

лигле знаеш зошто сум среќен,затоа што на форумов можат да приметат кој е издајникот,а кој не.значи не можете криенки да си играте или ја сакате Македонија или не,а не да се криете под македонизамот,а најголеми јудејци...................................

премногу навреди...и те молам горане ако меже барем цитирај а не од лет од овој...

патем би те прашал албанците денес тврдат дека СЕ ДИРЕКТНИ потомци на илирите-твое мислење????

Јас го прашувам и чекам одговор,а тој наместо да ми одговори тој повторно со неговите подмукли јудејски прашања - доказ

лигле кај се бре ти од сабалево,ако твојот тутур јудеецот Лет не ми одговори,зошто бе лигле ти не ми одговориш,докажи бре лигле дека сум грк,одговори за преместувањето на Пела од вашите јудејски браќа римјаните,зожто го преместувале а лигле,пошто тутурот твој Лет не ми одговори,зошто ти лигле не му помогнеш.

Или и за тебе лигле паонците не значат ништо,биле иселени во Мала Азијаха,ха,ха,ха........................,а замисли лигле Пела престолнината била во областа Ематија,а областа Ематија лигле била во Паонија.

Инаку лигле овој одговор му го дадов поради неговото свесно избегнување на моето прашање за Пела.

,,А ти одма му се фати за курот на тит.,,..............................

Коа ќе одговориш ова тогаш ќе добиеш и ти одговор! А ти си сигурно некоја мутација (Грк, Бугар, албанец) зашо за тебе постојат само Илири,Тракијци и Херодот и компанија! И шо кур ќе ти се тебе сеа Паонците??? Имаш прашање за Тит Лавиј, имаш прашање за Рамзес (греота за типот вака гомна да јадеш за него толку време одкако умрел! Не ли те срам?) а ти за Паонците се фати! Одговори ги сите прашања шо си ги пропуштил и ќе биде и тука се одговорено! А за тоа каменот, глеам се умешал некој дал линк со слика една! И тоа бил на Рамзес знакот! Да, бил! Ама тоа е убаво изрезбано а не е некој рандом камен!

премногу навреди...и те молам горане ако меже барем цитирај а не од лет од овој...

патем би те прашал албанците денес тврдат дека СЕ ДИРЕКТНИ потомци на илирите-твое мислење????
Чек сеа Лет е Интелектуалецот Јудејски, ја сум лигле јудејско ти којзнае шо јудејско ќе бидеш х)

Јас потполни ги разбирам непријателите на Македонија,за кои многу одамна,а и до ден денес некои наши соседи полагаат право на македонската територија како своја,поптпомагнати од такви грагани на Р.Македонија како јудеецот Лет,кои се засновуваат на твредење дека некои делови од македонската држава некогаш биле под нивна власт иако тоа временски било сосема кусо,што не подразбира промени на обележјата на макадонството,па и затоа јудеецот мора секако да ме квалификува со цел да не се дојде до посакуваната вистина.

Коа ќе одговориш ова тогаш ќе добиеш и ти одговор! А ти си сигурно некоја мутација (Грк, Бугар, албанец) зашо за тебе постојат само Илири,Тракијци и Херодот и компанија! И шо кур ќе ти се тебе сеа Паонците??? Имаш прашање за Тит Лавиј, имаш прашање за Рамзес (греота за типот вака гомна да јадеш за него толку време одкако умрел! Не ли те срам?) а ти за Паонците се фати! Одговори ги сите прашања шо си ги пропуштил и ќе биде и тука се одговорено! А за тоа каменот, глеам се умешал некој дал линк со слика една! И тоа бил на Рамзес знакот! Да, бил! Ама тоа е убаво изрезбано а не е некој рандом камен!

Чек сеа Лет е Интелектуалецот Јудејски, ја сум лигле јудејско ти којзнае шо јудејско ќе бидеш х)

не си лигле...барем за мене,само би ве замолил да дискутирате навистина некам да читам навреди помегу членови бед ми е:kesa:

ајде горане одговори сега за албанците ако може а и бугарите...дали еве словенската група јазици која патем потекнува ОД НАС МАКЕДОНЦИТЕ значи бугарите пи очи биле слепи при уши глуви и при јазик неми значи ние на некој начин ги освестивме....е сега имам прочитано дека бугарскиот цар на климент и наум им понудил мноооогуу богатство за да останат во бугарија-но они бидејки биле МАКЕДОНЦИ ГИ ВЛЕЧЕЛ охрид и затоа се вратиле и го основале ПРВИОТ универзитет....дали оваа понуда е вистинска мене професорката по македонски така ми велеше за ова понудава...а атлантида да ја поврзуваш со македонија....ма не оди тоа:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom