Атлантида - Македонија - Александар

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Stoimenov
  • Време на започнување Време на започнување
од лигле - Коа ќе одговориш ова тогаш ќе добиеш и ти одговор! А ти си сигурно некоја мутација (Грк, Бугар, албанец) зашо за тебе постојат само Илири,Тракијци и Херодот и компанија! И шо кур ќе ти се тебе сеа Паонците??? Имаш прашање за Тит Лавиј, имаш прашање за Рамзес (греота за типот вака гомна да јадеш за него толку време одкако умрел! Не ли те срам?) а ти за Паонците се фати! Одговори ги сите прашања шо си ги пропуштил и ќе биде и тука се одговорено! А за тоа каменот, глеам се умешал некој дал линк со слика една! И тоа бил на Рамзес знакот! Да, бил! Ама тоа е убаво изрезбано а не е некој рандом камен!

од мене - лигле барам твој одговор а не како јудеецот Лет да гокопираш,зошто бре лигле немаш свое ја,инаку да те потсетам јас секогаш давав одговори,но твојот тутур лигле на ни едно прашање не ми е одговорил до сега.

инаку лигле за овој текст твој ,,И шо кур ќе ти се тебе сеа Паонците??,,си го кажа своето,јас како да сум знаел дека послем Лет ке се појават и други летовци.
,,Боже опрости му и на овој што го брани јудеецот Лет,а незнае што прави,,

не си лигле...барем за мене,само би ве замолил да дискутирате навистина некам да читам навреди помегу членови бед ми е:kesa:

ајде горане одговори сега за албанците ако може а и бугарите...дали еве словенската група јазици која патем потекнува ОД НАС МАКЕДОНЦИТЕ значи бугарите пи очи биле слепи при уши глуви и при јазик неми значи ние на некој начин ги освестивме....е сега имам прочитано дека бугарскиот цар на климент и наум им понудил мноооогуу богатство за да останат во бугарија-но они бидејки биле МАКЕДОНЦИ ГИ ВЛЕЧЕЛ охрид и затоа се вратиле и го основале ПРВИОТ универзитет....дали оваа понуда е вистинска мене професорката по македонски така ми велеше за ова понудава...а атлантида да ја поврзуваш со македонија....ма не оди тоа:toe:
Слушајте сега ако има форум да дебатираме со факти и аргументи дел по дел да го направиме тоа,јас ке одговарам за сите нејасни работи,а не такви како лет јудеецот и неговото лигле,не одговараат не читаат и само ми лепат епитети.

од лигле - Коа ќе одговориш ова тогаш ќе добиеш и ти одговор! А ти си сигурно некоја мутација (Грк, Бугар, албанец) зашо за тебе постојат само Илири,Тракијци и Херодот и компанија! И шо кур ќе ти се тебе сеа Паонците??? Имаш прашање за Тит Лавиј, имаш прашање за Рамзес (греота за типот вака гомна да јадеш за него толку време одкако умрел! Не ли те срам?) а ти за Паонците се фати! Одговори ги сите прашања шо си ги пропуштил и ќе биде и тука се одговорено! А за тоа каменот, глеам се умешал некој дал линк со слика една! И тоа бил на Рамзес знакот! Да, бил! Ама тоа е убаво изрезбано а не е некој рандом камен!

од мене - лигле барам твој одговор а не како јудеецот Лет да гокопираш,зошто бре лигле немаш свое ја,инаку да те потсетам јас секогаш давав одговори,но твојот тутур лигле на ни едно прашање не ми е одговорил до сега.

инаку лигле за овој текст твој ,,И шо кур ќе ти се тебе сеа Паонците??,,си го кажа своето,јас како да сум знаел дека послем Лет ке се појават и други летовци.

АМАН:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

нема тука бранење горане дискутираме....сега од каде врската на атлантида со македонија тоа не ми е логично НИКАКО...да не си евентуално релианец....имаш читано нешто од ерик фон деникен????

,,ајде горане одговори сега за албанците,,
Околу сограганите од албанска националност според истражувањата пишав дека тие не се илири,бидејки светската јудејска конспиративност го лаже овој наш сограганин,со цел да ги користи за нивните интереси.

Слушајте сега ако има форум да дебатираме со факти и аргументи дел по дел да го направиме тоа,јас ке одговарам за сите нејасни работи,а не такви како лет јудеецот и неговото лигле,не одговараат не читаат и само ми лепат епитети.
Е ајде жити се дај ми ги постовите (цитирај ги) кај што ти ги одговори прашањата за Рамзес и за Тит Лавиј! А ти си тој шо лепи епитети! Мислиш многу ме боли кур ако ме викаш лигле? пфф ми е гајле!

,,ајде горане одговори сега за албанците,,
Околу сограганите од албанска националност според истражувањата пишав дека тие не се илири,бидејки светската јудејска конспиративност го лаже овој наш сограганин,со цел да ги користи за нивните интереси.
Сите лажат ти си у право! Дај линк да ги видиме тие резултати од истражувањата дека не се Илири!

,,сега од каде врската на атлантида со македонија ,,
Да постои врска со атландињаните и територијата Македонија,но Македонија некогашна или целиот Балкан денешен.
Врската на атландињаните со денесниот Балкан,или некогашната Македонија е сосема иста како и врската на инките со денешен Мексико,и аборџините со денешен Нов Зеланд.

Сите лажат ти си у право! Дај линк да ги видиме тие резултати од истражувањата дека не се Илири!

Ајде пишувај понатаму,види сега што ти пишуваат,се со една цел да те тргнат од аргументите и доказите за вистината.

еве уште еден доказ - Е ајде жити се дај ми ги постовите (цитирај ги) кај што ти ги одговори прашањата за Рамзес и за Тит Лавиј! А ти си тој шо лепи епитети! Мислиш многу ме боли кур ако ме викаш лигле? пфф ми е гајле!

Да постои врска со атландињаните и територијата Македонија,но Македонија некогашна или целиот Балкан денешен.
Врската на атландињаните со денесниот Балкан,или некогашната Македонија е сосема иста како и врската на инките со денешен Мексико,и аборџините со денешен Нов Зеланд.

Ајде пишувај понатаму,види сега што ти пишуваат,се со една цел да те тргнат од аргументите и доказите за вистината.

еве уште еден доказ - Е ајде жити се дај ми ги постовите (цитирај ги) кај што ти ги одговори прашањата за Рамзес и за Тит Лавиј! А ти си тој шо лепи епитети! Мислиш многу ме боли кур ако ме викаш лигле? пфф ми е гајле!
Дај бе пиши посредено! На шо личи ова? Се читам себе си, читам други, само од тебе ни збор не видов!

Врската на атландињаните со денесниот Балкан,или некогашната Македонија е сосема иста
ГоранСтоименов, ова врз основа на што се тврди?
И дали може да дадеш врз што се докажува за (она што томи те праша претходно) за Илирите?

јас напишав повеќе постови со кој го докажувам сето ова,но вие ожигледно не сакате да ги читате или не ви одговара што се открива вистината за илирите.

И дали може да дадеш врз што се докажува за (она што томи те праша претходно) за Илирите?
врз основа на пишани документи на автори од тој временски период.можам повторно дел по дел да ви ги доставувам ако сакате да се уверите и вие,но ве молам со аргументи без навреди.

Значи на Балканскиот Полуостров се враќаат луѓе што имаат многу слични нешта со домородното население,и за кратко време стануваат народ со исти обележја,кој прави нација,значи сега наместо Трибали,потомците на Паон-Пеон и Автариј сега има Срби,наместо Скодри,потомците на Паон-Пеон и Автариј,сега се појавуваат Црногорци,наместо Траки и Паонци-Пеонци сега се појавуваат Бугари,наместо Дарти и Дисари се Хрвати,наместо Парти се Словенци и на крај југот на Балканот се Хелени,наместо Енхелејци,Перхеби и Македонци,или Јасонци,со тоа што во вториот милениум по новото броење на годините им се придодаваат и Албанците.

Со овој доказ би сакал да ве уведам за еден фалсификат за божемското доваѓање на словените од зад карпатите.

Со овој доказ би сакал да ве уведам за еден фалсификат за божемското доваѓање на словените од зад карпатите.
Ова го имаше претходно, дали има линк од научници, историчари, антрополози... каде ова го потврдуваат. И врз основа на што е тоа докажано-гени, ископини...?
Сите овде бараат линк, па и јас. Како што имаше линк за книгата Атлантида, вонземски посети и генетски манипулации.

Ова го имаше претходно, дали има линк од научници, историчари, антрополози... каде ова го потврдуваат. И врз основа на што е тоа докажано-гени, ископини...?
Сите овде бараат линк, па и јас. Како што имаше линк за книгата Атлантида, вонземски посети и генетски манипулации.

ке ви доставам докази од пишани матерјали.

Рим владеал со Илировите потомци,но народот затекнат не си ги изменил корените,навиките,чувствата,и.т.н; но морал да бега од своите огништа,буништа? Со огромна тага во срцата и со верба дека некогаш ќе се врати на своето.Впрочем,овие работи се присутни и сега,секаде каде што има војни има и бегалци.
За да бидеме разберени најпрво треба да го имаме во предвид ова.

Се одлучив да тргнеме од кралот на Европа, Полифем. Кралот Полифем, кој владеел со тогашна Европа, континент, бил син на Посејдон и Таоса. Посејдон е син на Крон, а пак Крон е син на Ереб, или Уран.
Одредени докази со од митологијата кои римјаните ги ставаат се со една цел да биде заборавена вистината.

Додека Таоса е ќерка на Форк, односно внука на Понт и правнука на Етер, од што се подразбира дека татко на Понт е Етер. Оваа родословна гранка води до самиот Хаос, односно почетокот на нашето памтење преку постоечките записи што ни ги нуди историјата како наука.

Пред да продолжиме со следењето на Полифемото родоначелство, да кажеме дека прв владетел со светот по Хаосот бил кралот Етер, по него владееле Крон, Понт и Јапет - неговите синови, со што доаѓа до делење на териториите на тогашното единствено кралство или царство кое се протегало на трите континенти меѓусебно поврзани со копно, Европа, Азија и Африка.

Продолжува делбата на териториите со кои владеел со Скитија и Мала Азија, односно териториите лоцирани околу Црното Море кое тогаш се викало Понтско Море, а државата со која владеел Понт – Понтида. Подоцна ова кралство им припаѓа на синовите на Форк - Зевс и Посејдон, кои се судираат со синовите на Јапет - Атлант и Прометеј, со тоа што спрема легендата излегува дека Зевс го оковал Прометеја на една карпа на планината Кавказ, оставајќи го да ги окајува своите гревови, а Атланта го казнил така што на својот грб да го држи небото над Африка.

Ако територијата на Понт се викала Понтида,територијата на Атлант како ке се вика,бидејки во тоа време сите тероријални еденици што се создадени главно го носеле името на брхобниот управител,односно преставник на власта,кој се појавува како крал,цар.........................понатаму преку кралот,царот,................територијата на државата,како и граѓаните(народот)го добивале името.Ист случај може да се рече бил со писмото и јазикот.
Значи се одлучив да тргнам од самиот почеток,Хаосот,односно од она што ни го нуди науката Историја како доказ.Се одлучив да тргнам од кралот на Европа - Полифем,доколку некој има линк,или друг доказ за гените може слободно да го достави на ова тврдење и заеднички да дојдеме до вистината,без напади и увреди постепено дел по дел.

Почнал со бројката еден, кое броено од сега наназад би била 7517 кога се појавил кралот Полифем, односно од која година, не е утврдено, но приближно доста одмерено може да се каже дека неговата родословна гранка продолжува со неговите и синовите на сопругата му Галатеа, ќерка на Нереј, а правнука на Етер.
Значи Полифем и Галатеа изродиле три сина на кои им дале имиља Илириј, Гал-Галат и Келт кои по заминувањењто на татко им стануваат родоначалници на три големи територии и три народи кои по нивното име го добиле името Илири, Гали и Келти, односно ги нарекле териториите Илирија, Галија (Галатеа) и Келтида.

Значи со овој податок доваѓаме до поптеклото на кралот Илириј,кој бил син на кралот на Европа Полифем.

Од изнесеното се гледа дека кралството на Полифем се дели на три дела, а тоа е главно денешна Европа, бидејки и сега таа е населена со потомците на тие три народи, иако сега се јавуваат со нови имиња. Продолжуваме со следење на родословното стебло на кралот Илириј и неговата жена Електра, бидејки тој е крал на Балканот, во чиј состав сме и ние, додека што се се одвивало на просториите на останатиот дел на Европа ќе добие свој епилог само по себе.

Понатаму оставам на вас доколку има одредени сознанија повеке за овие податоци,реално е да се достават,со кои би ги избегнале сите недоразбирања,јас за почеток колку можев ве уведов во сознанијата за кралот Илириј.

ако е нешто сигурно потврдено тогаш тоа е фактот дека јуѓна америка и австралија биле поврзани тоа е факт....а и биологијата укажува на тоа...атлантида каква врска има:toe:

и ти тврдиш дека ва ХАОСОТ имало едно КРАЛСТВО ОБЕДИНЕТО ај види....

RAYTHEON23 напиша:
ако е нешто сигурно потврдено тогаш тоа е фактот дека јуѓна америка и австралија биле поврзани тоа е факт....а и биологијата укажува на тоа...атлантида каква врска има:toe:

и ти тврдиш дека ва ХАОСОТ имало едно КРАЛСТВО ОБЕДИНЕТО ај види....

eve gorane za ignea i genite

Just a quick word.
Are Greeks Macedonians or not?

Post from dzemal.sokolovic@isp to 02.10.2008
Could you please let us know a bit on the origins of current Bosnians (both Bosniaks, Croats, Serbs and others)...too much, I know...

Post from iGENEA to 02.10.2008
Albania:
30% Illyrians
15% Phoenician
14% Hellenen
18%Thraker
2% Vikings
20% slavs

Greece:
10% Germanic
10%illyrians
20% slavs
20% phoenician
5% macedonian (in north more than 18%)
35% Hellenen

Bulgaria:
49%Thraker
11%macedonian
15%slavs
15%hellenen
5% pheonician

Macedonia:
30%macedonian
10% illyrian
15% hellenen
5%phoenician
20% germanic
5% hunnen
15% slavs

Bosnia
50% Illyrer
4% Thraker
20% Germanen
6% Hunnen
15% Slawen
15% Kelten

Serbien:
30% Slawen
9% Phönizier
21% Illyrer
14% Kelten
8% Hellenen
2% wikinger
18% Germanen
A antic macedonian genetic profile exists and has been discovered through the comparison of archaeological funds and persons with macedonian roots. These studies enable us to determine the macedonian roots of a person. We have 30% of macedonians in Macedonia, 20% in Greece an minorities in Bulgaria and Albania.

It is very important to differ between politics and genetics, we are a genetic institute and we don't have politic aims.

All our data are published under the menupoint "Litterature", here the direct link:
http://www.igenea.com/docs/bibliographie.pdf

Inma Pazos
iGENEA
Tel. +41 (0)43 233 81 51
info@igenea.com

АМАН:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

нема тука бранење горане дискутираме....сега од каде врската на атлантида со македонија тоа не ми е логично НИКАКО...да не си евентуално релианец....имаш читано нешто од ерик фон деникен????
Или Daniken, Ronald Story, М. Tsarion или некој сличен. Сега кога читам делови од Атланта.... гледам слични ставови и извадоци.

Но нели тоа со Полифем, Илирион, Галат е дел од митологијата? Не сум со ова запознат.

Или Daniken, Ronald Story, М. Tsarion или некој сличен. Сега кога читам делови од Атланта.... гледам слични ставови и извадоци.

Но нели тоа со Полифем, Илирион, Галат е дел од митологијата? Не сум со ова запознат.

деникен докажува дека вонземјани ја посетиле земјата и тоа со истражување интересен е податокот кој тврди дека кога посетил едно племе имале статуа на бог која ја обожавале била човеколика но со три прсти...и кога ги прашал кој е ова овие одговориле нашиот бог...се симна од огнена топка(најверојатно за леталостанува збор) и не спаси од чума.

инаку има и факти но и контрадикторности...како и да е за полифем и илирон ИСТОРИЈАТА нема сигурни податоци затоа мене ме чуди тврдењето на стојменов дека вонземјани не напрајле па потоа дека имало кралство...па тогаш во времето на полифем уште немало знаци на развој на цивилизација....така да за мене се ирелевантни па и стојменов спомна 7000години и повеке....а инаку овие релианците се здружение на најчесто богат сталеж кој верува дека сме создадени од вонземјани и тие веруваат дека можат да достигнат бесмртност....нив ги поврзуваат и со Клонејд тоа е фирма за генетски инженеринг која им гарантира бесмртност па овие уплакаат солидни суми и оставаат примерок од ДНА тезата е дека ке развијат начин меморијата на човекот да ја зачуваат електронски(вонземска технологија-или дарба од вонземјаните која ке ја достигнеме-како знаење)па потоа во клонираното тело ке ја вградат меморијата,и на тој начин ке бидат бесмртни....јас сум скептик:toe:

Да ... и на Википедиа ги има под митологија ...

пред 2000 илјади години имаме грчка митологија...а не па ли овие од пред 7000 години затоа не ми се релевантни:toe:

јас напишав повеќе постови со кој го докажувам сето ова,но вие ожигледно не сакате да ги читате или не ви одговара што се открива вистината за илирите.

врз основа на пишани документи на автори од тој временски период.можам повторно дел по дел да ви ги доставувам ако сакате да се уверите и вие,но ве молам со аргументи без навреди.

Значи на Балканскиот Полуостров се враќаат луѓе што имаат многу слични нешта со домородното население,и за кратко време стануваат народ со исти обележја,кој прави нација,значи сега наместо Трибали,потомците на Паон-Пеон и Автариј сега има Срби,наместо Скодри,потомците на Паон-Пеон и Автариј,сега се појавуваат Црногорци,наместо Траки и Паонци-Пеонци сега се појавуваат Бугари,наместо Дарти и Дисари се Хрвати,наместо Парти се Словенци и на крај југот на Балканот се Хелени,наместо Енхелејци,Перхеби и Македонци,или Јасонци,со тоа што во вториот милениум по новото броење на годините им се придодаваат и Албанците.

:pos::zver:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom