Атлантида - Македонија - Александар

• Креатор на темата Креатор на темата Goran Stoimenov
  • Време на започнување Време на започнување
Остај ти сега лавови тигрови носорози и бизони. Не се вади на животинскотоцарство на Јустин.

Тебе Јустин ти е извор и доказ за Македонија и Македонците.
Sed et Caranus : cum magna multitudine Graecorum sedes in Macedonia responso oraculi iussus quaerere,

ЗА КАРАН, ДОЈДЕ СО ГОЛЕМА ГРУПА (ВОЈСКА) НА ГРЦИ ДА СЕ НАСЕЛИ ВО МАКЕДОНИЈА СЛЕДЕЈЌИ ГО ПРОРОШТВОТО.

Ова вели јустин како дошол Каран и со кој дошол овде. По него каран со грци дошол и ја основал Македонија. НЕ ГО СКОКАЈ ДЕЛОТ КАДЕ ЈУСТИН КАЖУВА КАКО КОГА И КОЈ ЈА ОСНОВАЛ МАКЕДОНИЈА.

Значи спрема ТВОЈОТ Јустин Каранус дошол со тајфа грци и ја основал Македонија (можи после овде во македонија виодел и лавови и бабуни и кенгури.... не навлегувам во тоа_) АЛИ ПОЕНТАТА КАЈ ЈУСТИН (КОЈ ТИ НИ ГО ДАВАШ КАКО ДОКАЗ) Е ДЕКА МАКЕДОНИЈА ЈА ОФОРМИЛЕ ГРЦИ.

Ти си предавник на Македонија и на Македонскиот народ.

А сега за темата и доказите кои ТИ ни ги дваш.
ТИ овде ни докажуваш дека Македонија НЕ ПОСТОЕЛА и дека на времето постоела само ИЛИРИЈА и ТРАКИЈА и дека ИЛИРИТЕ биле храбри лични и паметни луѓе кои се ширеле низ цела Европа и ја основале Троја па после илирот Македон бил назначен како крал на ТРАКИЈА па по него тоа се нарекло Македонија.

Ке пронајдам што сум пишал и ке бти доставам,бидејки овде постои една лаж од тебе бидејки спомнувајки ги Илирите,Тракииците,не ги спомнуваш Паонците,ке ти докажам и не се обидувај пред сите да лажеш,бидејки сето она што го пронаогаш ке искочи дека Лет само лажел,од она ,,еднаш лажел целиот живот лажел,,или ,,еднаш јудеец целиот живот јудеец,,поздрав

Еве Лет што сум пишал за Македонија.

Македонија го добила името по синот на Дионис,кој се викал Македон и кој бил назначен од Дионис за крал на Тракија и тогашната територија што се викала Ематија,по името на Ематион,крал што владеал со Ематија област во Паонија-Пеонија,како што наведува Јустин во книга седум во Филиповата историја

Значи зборуваме за името Македонија,е сега треба да знаеме која територија била токму на оваа територија која што од тогаш постои името Македонија,или кои кралства постоеле пред да се појави родоначалникот Маедон.
Последна промена од Goran Stoimenov : 20-04-09 во 13:16 Причина: Автоматски споени мислења.

Значи 20 - 04 - 09 и да те потсетам за ова кое ти го забораваш и сакаш да пробаш да лажешпо - ,,името на Ематион,крал што владеал со Ематија област во Паонија-Пеонија,,

Зошто лет сакаш да лажеш и никогаш не ја споменуваш Паонија,извини ми но на лагата им се кратки нозете.

Како да ги оставам лавовите кога таму е вистината бре префриган јудеецу,и до лавовите не ги ставај тие други животни те молам.
еве твој текст.
,,Остај ти сега лавови,,

тигрови носорози и бизони. Не се вади на животинскотоцарство на Јустин.
ова е срам за тебе што лавот го исподценуваш јудеецу лажлив,и го ставаш во животинско царство,јебалоте црното козле

ЗА КАРАН, ДОЈДЕ СО ГОЛЕМА ГРУПА (ВОЈСКА) НА ГРЦИ ДА СЕ НАСЕЛИ ВО МАКЕДОНИЈА СЛЕДЕЈЌИ ГО ПРОРОШТВОТО.

одговор ти дадов и за овој измислен текст од јудееците во додатокот на Јустин

,,Ти си предавник на Македонија и на Македонскиот народ,,
мој одговор - секој што е предавник го вели или пишува горе наведениот текст за да си го заштити неговото издајничко јудејско дупе,обвинувајки ги другите,исто како најголемиот ајдук кој кажува за некој друг колку голем лопужа бил..

за другуте лажливи постови од тебе еве што сум пишал

Затоа ке те молам не ги видоизменувај постовите што сум ти пишал,бидејки тие не ги читаш само ти,а со тоа се правиш смешен пред другите форумџии на кајгана,бидејки јасно пишувам за фалсификат на делата од Јустин,каде фалсификаторот - јудеец наместо да успее повеке заебал,особено со Лавот кој го бута тронот.Да те потсетам ,,горските лавови,,во тој временски период живееле по течението на Стримон,- Струма,а не на Пелапонез,и кога ти го доставувам ова пронајди каде е Олимп вистинскиот,како и со Арг вистинскиот.Инаку чекам одговор и на моите три прачања успат,ако не ми одговориш пиши ми да не те малтетирам нон стоп.

пак те потсетувам не ми е јасно зошто јудејците го кријат каде бил вистинскиот Олимп,потпомогнати лет од такви како тебе -

особено со Лавот кој го бута тронот.Да те потсетам ,,горските лавови,,во тој временски период живееле по течението на Стримон,- Струма,а не на Пелапонез,и кога ти го доставувам ова пронајди каде е Олимп вистинскиот,како и со Арг вистинскиот.

еве ти уште еден пост мој - сега за Арг кои цели 2300год,го лажат целиот свет.Инаку ако вие јудејците се водете на следново тоа си е ваше право,и верувај те не можете уште да го лажете македонскиот народ.

Заблудата е очигледна: не станува збор за Аргос на Пелопонез, туку за Аргос Орестикон од Горна Македонија. Легендата за потеклото на Македонците од Пелопонез своевремено ја актуелизирал, а можеби и ја создал, македонскиот цар Александар Први Македонецот (498-454 години пред н.е.), кој затоа што им направил решавачка услуга на Грците пред битката кај Платеја во 479 година пред Христа, го добил прекарот "филелин", што би требало да значи "гркољубец" или "пријател на Грците".

Горан чекај малку сега вака---Според твоите постови сакаш да кажеш дека ние сме Грци,сме немале наша држава,Грците дошле тука и се по ред со нас правеле,дека ние сме всушност Грци тако звани Гејци????????

Ако е така не знам што да ти кажам.....само едно дека си срам за нашава држава,
Сите што се бореле за Македонија од прв до последен сега се превртуваат во своите гробови.......
До кај дојде нашава држава,не знам јас,не знае никој,знаеш само ти.....

П.С-Од каде ти се постовите,очигледно ти го испрале мозокот и сега се вртиш против Македонија која што те рани,која што те одгледува како свој син.....

eve ti go lavot so kozleto od kochijata

И за крај ако не е направен фалсификатот јудеецот на делото од Јустин зошто Каран го почитува Лавот на кои вие господине Лет се исмејувате,и го понижувата симболот македонски,зошто лавот во заби го држи вашето јудеејско црно козле,или подметнатите монети на кои со Каран му е ставен атрибут на Буфот - симболот на Црната Атена мислеејки дека сте толку паметни и да го поврзиме со вашата приказка кои токму ти денес ни доставуваше дел од неа.

И за крај ако не е направен фалсификатот јудеецот на делото од Јустин зошто Каран го почитува Лавот на кои вие господине Лет се исмејувате,и го понижувата симболот македонски,зошто лавот во заби го држи вашето јудеејско црно козле,или подметнатите монети на кои со Каран му е ставен атрибут на Буфот - симболот на Црната Атена мислеејки дека сте толку паметни и да го поврзиме со вашата приказка кои токму ти денес ни доставуваше дел од неа.

Кај прочита дека Каран го почитува лавот?

Горан чекај малку сега вака---Според твоите постови сакаш да кажеш дека ние сме Грци,сме немале наша држава,Грците дошле тука и се по ред со нас правеле,дека ние сме всушност Грци тако звани Гејци????????

Ако е така не знам што да ти кажам.....само едно дека си срам за нашава држава,
Сите што се бореле за Македонија од прв до последен сега се превртуваат во своите гробови.......
До кај дојде нашава држава,не знам јас,не знае никој,знаеш само ти.....

П.С-Од каде ти се постовите,очигледно ти го испрале мозокот и сега се вртиш против Македонија која што те рани,која што те одгледува како свој син.....

Ако ги читаш моите постови јас тоа никогаш не го тврдам,бидејки јудеецот лет ви го наметнува,и затоа ве молам внимателно ги8 шитајте бидејки јас ви го разграничувам фалсификатот што токму грците или јудејците го направиле а такви како лет ги потпомагаат.

особено со Лавот кој го бута тронот.Да те потсетам ,,горските лавови,,во тој временски период живееле по течението на Стримон,- Струма,а не на Пелапонез,и кога ти го доставувам ова пронајди каде е Олимп вистинскиот,како и со Арг вистинскиот.

барам одговор каде живееле лавовите,јас никаде од Каран преку Архелај,претходно Дионис,но Филип и Александар носеле козја кожа на главата туку Лет носеле Лавја кожа г.Лет

За да бидам сватен,треба да се вртатим назад во историјата,пред да се појви кралот Македон,и на сцена Македониа.Треаба да го имаме фактот дека во тој период постоела територија која се викала Илирија,ве молам да ги произнесам доказите без да некој ме дискриминира,почнувам од кралот Илир -Илириј и Електра под своја власт ги имале териториите на денешна: Сбија, ЦрнаГора, Словенија, Хрватска, Македонија, Ромaнија, Бугарија, Молдавија, Украина, Албанија, Босна, јужниот дел од Русија и населениот дел од денесна Грција..................

кралот Илириј, и кралицата Електра минело, и тие изродиле голем пород - девет синови и една ќерка. На синовите им ги дале следните имиња:
Автариј, Јасон(Јасион) Дардан, Таулат, Перхеб, Дарт, Парт, Енхелај и Дисар. Единствената ќерка ја нарекле Хармонија...................

Со тек на времето на балканските простори под силната рака и карактерот на кралот Дардан се создава кралството познато како Хетитиско кралство,од кое подоцна се создава и државата наречена Троја или Троада.
Хетитиското кралство, подоцна Троја-Троада или Илион,..........

Тој имал син по име Македон, кого по враќање од Медија го поставил за крал на Тракија и по кого подоцна своето пошироко кралство го нарекува Македонија.
Поаѓајки од овој податок може да се заклучи откога потекнува името на Македеонија и колку време го носи тоа име, како и дека пред тоа народот бил и останал со исконско потекло од родоначалникот Илириј.

Значи спрема Горан Стоименов, прво (ваљда од памтивек - од ко постои светот) постоела ИЛИРИЈА со едночудо Илирски кралеви па синови и ќерки (Од Македонци и Македонија нема ни трага во неговата “историја“.) Па после неговите Илири толку добри паметни успеале да ја освојат цела европа па и да ја основат Троја!!. Тие илири после имале некој си свој крал Македон на кој некој му ја дал ТРАКИЈА (И Тракија за горан е пред Македонија) да владее па према тој ИЛИРСКИ крал ТРАКИЈЦИТЕ СЕ НАРЕКЛЕ МАКЕДОНЦИ !!

Ти горане си неприател на Македонија и на Македонскиот народ!

А-Ц-А-Б те молам дај ми дел од моите постови каде јас тврдам дека Македонија ја формирале грците,те молам најди каде јас ги споменувам грците како староседелци на ова парче земја од сите околу 600 мои постови.

А-Ц-А-Б те молам дај ми дел од моите постови каде јас тврдам дека Македонија ја формирале грците,те молам најди каде јас ги споменувам грците како староседелци на ова парче земја од сите околу 600 мои постови.

Ти си трениран од странските обавештајни служби. Ти РЕЧЕ ДЕКА СМЕ ТРАКИЈЦИ НА КОЈ МУ КЛАДОА ИЛИР ЗА КРАЛ, а пак како докази ни даваш имиња на писатели кои тие ти ги посочија:
ЈУСТИН - кој кажува дека Македонија ја основал Каран со Грците
ХЕРОДОТ - кој кажува дека Македонците се хелени
ПЛУТАРХ - кој кажува дека Александар е Хелен
СТРАБОН - кој кажува дека Македонија е дел од Грција

За да бидам сватен,треба да се вртатим назад во историјата,пред да се појви кралот Македон,и на сцена Македониа.Треаба да го имаме фактот дека во тој период постоела територија која се викала Илирија,ве молам да ги произнесам доказите без да некој ме дискриминира,почнувам од кралот Илир -Илириј и Електра под своја власт ги имале териториите на денешна: Сбија, ЦрнаГора, Словенија, Хрватска, Македонија, Ромaнија, Бугарија, Молдавија, Украина, Албанија, Босна, јужниот дел од Русија и населениот дел од денесна Грција..................

кралот Илириј, и кралицата Електра минело, и тие изродиле голем пород - девет синови и една ќерка. На синовите им ги дале следните имиња:

Автариј, Јасон(Јасион) Дардан, Таулат, Перхеб, Дарт, Парт, Енхелај и Дисар. Единствената ќерка ја нарекле Хармонија...................

Со тек на времето на балканските простори под силната рака и карактерот на кралот Дардан се создава кралството познато како Хетитиско кралство,од кое подоцна се создава и државата наречена Троја или Троада.

Тој имал син по име Македон, кого по враќање од Медија го поставил за крал на Тракија и по кого подоцна своето пошироко кралство го нарекува Македонија.
Поаѓајки од овој податок може да се заклучи откога потекнува името на Македеонија и колку време го носи тоа име, како и дека пред тоа народот бил и останал со исконско потекло од родоначалникот Илириј.За да бидам сватен,треба да се вртатим назад во историјата,пред да се појви кралот Македон,и на сцена Македониа.Треаба да го имаме фактот дека во тој период постоела територија која се викала Илирија,ве молам да ги произнесам доказите без да некој ме дискриминира,почнувам од кралот Илир -Илириј и Електра под своја власт ги имале териториите на денешна: Сбија, ЦрнаГора, Словенија, Хрватска, Македонија, Ромaнија, Бугарија, Молдавија, Украина, Албанија, Босна, јужниот дел од Русија и населениот дел од денесна Грција..................

Поаѓајки од овој податок може да се заклучи откога потекнува името на Македеонија и колку време го носи тоа име, како и дека пред тоа народот бил и останал со исконско потекло од родоначалникот Илириј.

Пак не ја споменува јудеецот лажлив Паонија,а во горниот текст не знам каде е проблемот,бидејки докажувам дека денешниот Балкан некогаш се викал Илирија,сосема идентично на Илирион,па затоа почитуваниот јудеец би го прашал каде се денес синовите на Илирион,кои по нивните имиња ги добивале и имињата на териториите,пр.Автариј - Автаријати,Јасон - Јасонци,Перхеб - Перхеби,Паон - Паонци......................................................................и дали измислицата на јудееците ги избриша сите овие територии пред римјаните и им става едно име словени,зошто јудеецу.

ЈУСТИН - кој кажува дека Македонија ја основал Каран со Грците
ХЕРОДОТ - кој кажува дека Македонците се хелени
ПЛУТАРХ - кој кажува дека Александар е Хелен
СТРАБОН - кој кажува дека Македонија е дел од Грција

Како може да се верува на сево ова ако се знае дека македонизамот е многу постар од хеленизамот,кои во тој временски период не е ни постоел,а лажлив јудеецу сакаш мене да ме правиш издајник,копајки ми мене дупка,сам за себе се ја ископа јудеецу.

Лет зошто ги избегнуваш сите мои прашања а јас на сите твои до сега сум ти одговорил еве да те потсетам

или ова Заблудата е очигледна: не станува збор за Аргос на Пелопонез, туку за Аргос Орестикон од Горна Македонија. Легендата за потеклото на Македонците од Пелопонез своевремено ја актуелизирал, а можеби и ја создал, македонскиот цар Александар Први Македонецот (498-454 години пред н.е.), кој затоа што им направил решавачка услуга на Грците пред битката кај Платеја во 479 година пред Христа, го добил прекарот "филелин", што би требало да значи "гркољубец" или "пријател на Грците".

Те фаќа веќе паника предавнику!
Значи сега не само што Македонија настанала после Илиирија и Тракија во Ематија основана од Грци туку сега и Паонија ти е во игра како настанок на Македонија!
Значи во твојата “историја“ се постоело и Грци и Илири и Траки и Ематија и Паонија... само Македонија никако да се најди туку некој мора да ја направи... потаму... од други народи и со други кралеви!

Ај сега да видиме кој тебе тоа те учи за сето тоа.
Дај извори, кој автор тврди дека Македонија настанала од Тракија во која владеел Илир за крал и кои се тие Паонци??

Давај извори (ако имаш)

Ти Горане си предавник на Македонија и на Македонскиот народ.

Пак тврдам за името на Македонија како сум јас пишал и не ги видоизменувај,заборавајки ја Ематија и Паонија јудеецу.Македонија го добила името по синот на Дионис,кој се викал Македон и кој бил назначен од Дионис за крал на Тракија и тогашната територија што се викала Ематија,по името на Ематион,крал што владеал со Ематија област во Паонија-Пеонија,како што наведува Јустин во книга седум во Филиповата историја

Значи зборуваме за името Македонија,е сега треба да знаеме која територија била токму на оваа територија која што од тогаш постои името Македонија,или кои кралства постоеле пред да се појави родоначалникот Маедон.

Јебалоте црното козле кое е во устата на Лавот,да те потсетам.

Друже се вклучувам касно во темава,но според тоа што го пишуваш,така ми изгледа мене,дека ние сме сите грци,не правиш сега дека сме настанале и од Илирите,а викаш дека македонизмот е најстар........кој може да те разбере....:toe::toe:

,како што наведува Јустин во книга седум во Филиповата историја
Јустин вели дека Каран на чело со ГОМИЛА ГРЦИ дошол и ја оформил Македонија

Ти Горане се предавник на македонија и на Македонскиот народ.

Каде јас ги споменувам грците јудеецу лажлив,еве го твојот пост.Значи сега не само што Македонија настанала после Илиирија и Тракија во Ематија основана од Грци туку сега и Паонија ти е во игра како настанок на Македонија!
Значи во твојата “историја“ се постоело и Грци и Илири и Траки и Ематија и Паонија... само Македонија никако да се најди туку некој мора да ја направи... потаму... од други народи и со други кралеви!

еве го мојот пост јудеецу.Македонија го добила името по синот на Дионис,кој се викал Македон и кој бил назначен од Дионис за крал на Тракија и тогашната територија што се викала Ематија,по името на Ематион,крал што владеал со Ематија област во Паонија-Пеонија,како што наведува Јустин во книга седум во Филиповата историја

каде во мојот пост ги споменувам грците јебалоте црното козле во устата на лавот македонски.

Јустин вели дека Каран на чело со ГОМИЛА ГРЦИ дошол и ја оформил Македонија

Ова јудеецу лажлив е ваше јудејско срање,кои досега сте се обидувале да го лажете целиот свет.
еве мој пост за КаранЗатоа ке те молам не ги видоизменувај постовите што сум ти пишал,бидејки тие не ги читаш само ти,а со тоа се правиш смешен пред другите форумџии на кајгана,бидејки јасно пишувам за фалсификат на делата од Јустин,каде фалсификаторот - јудеец наместо да успее повеке заебал,особено со Лавот кој го бута тронот.Да те потсетам ,,горските лавови,,во тој временски период живееле по течението на Стримон,- Струма,а не на Пелапонез,и кога ти го доставувам ова пронајди каде е Олимп вистинскиот,како и со Арг вистинскиот.Инаку чекам одговор и на моите три прачања успат,ако не ми одговориш пиши ми да не те малтетирам нон стоп.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom