За да бидам сватен,треба да се вртатим назад во историјата,пред да се појви кралот Македон,и на сцена Македониа.Треаба да го имаме фактот дека во тој период постоела територија која се викала Илирија,ве молам да ги произнесам доказите без да некој ме дискриминира,почнувам од кралот Илир -Илириј и Електра под своја власт ги имале териториите на денешна: Сбија, ЦрнаГора, Словенија, Хрватска, Македонија, Ромaнија, Бугарија, Молдавија, Украина, Албанија, Босна, јужниот дел од Русија и населениот дел од денесна Грција..................
кралот Илириј, и кралицата Електра минело, и тие изродиле голем пород - девет синови и една ќерка. На синовите им ги дале следните имиња:
За да бидам сватен,треба да се вртатим назад во историјата,пред да се појви кралот Македон,и на сцена Македониа.Треаба да го имаме фактот дека во тој период постоела територија која се викала Илирија,ве молам да ги произнесам доказите без да некој ме дискриминира,почнувам од кралот Илир -Илириј и Електра под своја власт ги имале териториите на денешна: Сбија, ЦрнаГора, Словенија, Хрватска, Македонија, Ромaнија, Бугарија, Молдавија, Украина, Албанија, Босна, јужниот дел од Русија и населениот дел од денесна Грција..................
кралот Илириј, и кралицата Електра минело, и тие изродиле голем пород - девет синови и една ќерка. На синовите им ги дале следните имиња:
Автариј, Јасон(Јасион) Дардан, Таулат, Перхеб, Дарт, Парт, Енхелај и Дисар. Единствената ќерка ја нарекле Хармонија...................
Со тек на времето на балканските простори под силната рака и карактерот на кралот Дардан се создава кралството познато како Хетитиско кралство,од кое подоцна се создава и државата наречена Троја или Троада.
Хетитиското кралство, подоцна Троја-Троада или Илион,..........
Тој имал син по име Македон, кого по враќање од Медија го поставил за крал на Тракија и по кого подоцна своето пошироко кралство го нарекува Македонија.
Поаѓајки од овој податок може да се заклучи откога потекнува името на Македеонија и колку време го носи тоа име, како и дека пред тоа народот бил и останал со исконско потекло од родоначалникот Илириј.За да бидам сватен,треба да се вртатим назад во историјата,пред да се појви кралот Македон,и на сцена Македониа.Треаба да го имаме фактот дека во тој период постоела територија која се викала Илирија,ве молам да ги произнесам доказите без да некој ме дискриминира,почнувам од кралот Илир -Илириј и Електра под своја власт ги имале териториите на денешна: Сбија, ЦрнаГора, Словенија, Хрватска, Македонија, Ромaнија, Бугарија, Молдавија, Украина, Албанија, Босна, јужниот дел од Русија и населениот дел од денесна Грција..................
Автариј, Јасон(Јасион) Дардан, Таулат, Перхеб, Дарт, Парт, Енхелај и Дисар. Единствената ќерка ја нарекле Хармонија...................
Со тек на времето на балканските простори под силната рака и карактерот на кралот Дардан се создава кралството познато како Хетитиско кралство,од кое подоцна се создава и државата наречена Троја или Троада.
Тој имал син по име Македон, кого по враќање од Медија го поставил за крал на Тракија и по кого подоцна своето пошироко кралство го нарекува Македонија.
Поаѓајки од овој податок може да се заклучи откога потекнува името на Македеонија и колку време го носи тоа име, како и дека пред тоа народот бил и останал со исконско потекло од родоначалникот Илириј.
Поаѓајки од овој податок може да се заклучи откога потекнува името на Македеонија и колку време го носи тоа име, како и дека пред тоа народот бил и останал со исконско потекло од родоначалникот Илириј.
Пак не ја споменува јудеецот лажлив Паонија,а во горниот текст не знам каде е проблемот,бидејки докажувам дека денешниот Балкан некогаш се викал Илирија,сосема идентично на Илирион,па затоа почитуваниот јудеец би го прашал каде се денес синовите на Илирион,кои по нивните имиња ги добивале и имињата на териториите,пр.Автариј - Автаријати,Јасон - Јасонци,Перхеб - Перхеби,Паон - Паонци......................................................................и дали измислицата на јудееците ги избриша сите овие територии пред римјаните и им става едно име словени,зошто јудеецу.
ЈУСТИН - кој кажува дека Македонија ја основал Каран со Грците
ХЕРОДОТ - кој кажува дека Македонците се хелени
ПЛУТАРХ - кој кажува дека Александар е Хелен
СТРАБОН - кој кажува дека Македонија е дел од Грција
Како може да се верува на сево ова ако се знае дека македонизамот е многу постар од хеленизамот,кои во тој временски период не е ни постоел,а лажлив јудеецу сакаш мене да ме правиш издајник,копајки ми мене дупка,сам за себе се ја ископа јудеецу.
особено со Лавот кој го бута тронот.Да те потсетам ,,горските лавови,,во тој временски период живееле по течението на Стримон,- Струма,а не на Пелапонез,и кога ти го доставувам ова пронајди каде е Олимп вистинскиот,како и со Арг вистинскиот.
или ова Заблудата е очигледна: не станува збор за Аргос на Пелопонез, туку за Аргос Орестикон од Горна Македонија. Легендата за потеклото на Македонците од Пелопонез своевремено ја актуелизирал, а можеби и ја создал, македонскиот цар Александар Први Македонецот (498-454 години пред н.е.), кој затоа што им направил решавачка услуга на Грците пред битката кај Платеја во 479 година пред Христа, го добил прекарот "филелин", што би требало да значи "гркољубец" или "пријател на Грците".