Атински удар на Youtube

• Креатор на темата Креатор на темата bube
  • Време на започнување Време на започнување
И со „Македонија“ (на кирилица) се е во ред.

“Македонија” video results 1 - 20 of about 1,020

Проблемот се јавува кога ќе сакаш да отидеш на втората страна од пребарувањето, е тогаш ти се појавува резултат 0 видеа за “македонија“
(латиница)

Е..сега, ако пробаш уште еднаш да кликнеш на ПРЕБАРАЈ, ќе ти се појават Грчките видеа, со првото видео на чело од листата “Македониа ис Грик“.

Ја молам хакерската дружина доколку е во можност да превземе контрамерки!:salut:

За хакери не знам, ама сигурно треба да се известат медиумите. Ова не е мала вест.

“makedonija” video results 0 - 0 of about 0

See results for: makedonia

прво видео кое го дава

Makedonia is Greek

ко шо реков, Грците одамна ни објавија војна, само ние нешто касно палиме :)

иначе да, треба да се документира и да се гњават со писма и маилови разни европски и светски институции

Проблемот се јавува кога ќе сакаш да отидеш на втората страна од пребарувањето, е тогаш ти се појавува резултат 0 видеа за “македонија“
(латиница)

Е..сега, ако пробаш уште еднаш да кликнеш на ПРЕБАРАЈ, ќе ти се појават Грчките видеа, со првото видео на чело од листата “Македониа ис Грик“.
Не!
Истото query на различни термини дава различни резултати, но најчесто дава 0. Секој пат кога идеш на наредна страна, query-то се повторува и пак се бараат резултатите. Исто ти е како нон-стоп да кликаш на рифреш.

Е сега како може ова да настане не ми е јасно?! Ако е интерна намештаљка и поткуп, некако блури е целава работа пошо резултатите се стално random.

Сепак, reporting security issue in progress, а ако нема некаков одговор, ветувам дека целата ACM заедница ќе дознае за ова и ќе се рашири низ високи кругови.

ми искачаат клипови со ваква содржина:
MACEDONIA GREECE 4EVER. BURN IN HELL FYROMonkeys thefts of Greek history....Greece Macedonia Grece Grecia Hellas Makedonia Makedonija Alexander Great City States Ancient

и слика на Груевски и Милошовски споредена со мајмун

аррррх гeјладски копилиња:aaa: :nerv:

Пратен првичен мејл до security@youtube.com
Ако не се добие одговор или акција во скоро време, следи нешто полошо.
Верувам дека гугл нема да разочарат.
Претпоставувам дека е некој напад до базата на youtube на начин кој не ми е познат. Дали евентуално кешот го атакувале или се фаќаат некои query-ја, не знам. Прв пат гледам вакво нешто.

Реј, јас сакам нешто полошо :)

И ја и ја ..
Мада кај мене се е океј !

Оф-топик:
www.acm.org Association for Computing Machinery. Меѓународна организација во која членуваат сите видни особи од IT областите. Нешто како први во светот се и нивниот ACM ICPC е најреспектуван натпревар кој неретко се зема како критериум за наредните IT лидери. Член сум таму, и можам да пуштам некој збор :)

Хехе, ај пробајте барајте видео за било која земја што ќе ви текне. Пример барајте резултати за France, па потоа за bicycle и стегајте повеќе пати search. Ќе ја увидите разликата.
Нешто друго е во прашање. Или некоја пограма за некаква цензура или тешка глупост во youtube.

Хехе, ај пробајте барајте видео за било која земја што ќе ви текне. Пример барајте резултати за France, па потоа за bicycle и стегајте повеќе пати search. Ќе ја увидите разликата.
Нешто друго е во прашање. Или некоја пограма за некаква цензура или тешка глупост во youtube.
Што и да е ни го учукаа до желудник:)
Епа ајде....колаборација? Мешање на илустрација/фотографија/видео/аудио/веб/и што било друго????

Гејчиња не гејчиња ама попара имаат направено на youtube.Нас ни остана да плачеме по мајлови... одма кај Рада под сукња :D
Пиша некој меил до медиумиве?

Чек сега..ова специјално наменето само против нас?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom