ATI vs Nvidia

• Креатор на темата Креатор на темата LP Fan
  • Време на започнување Време на започнување

ATI ili Nvidia

• ATI

Гласови: 90 33,1%
  • Nvidia

Гласови: 182 66,9%

• Вкупно гласачи
    272
X1950 вс 8800 GTX :pos:

стај HD3870 па да се видиме...
Зашто у цена со неа е рамна :)
X1950 е 9000...

Eve edno kratko revju za 3870 x2...za 3dmark...
shoes_r680_3dmark.jpg

Мене енвидиа појсе ми праи мерак,порано имав Ати ама тапа ми се покажа ама незнам дали нешто не се уклапаше,појма неам!

ATi vs nVidia, ова паѓа во вода, бидејки интеграцијата на Ageia PhysX во графичките на nVidia, ке биде голем удар за AMD (ATi).

Нвидиа, Ати се некако понабилдани со клокови и транзистори али поради послабата софтверска подршка и стабилност ја губат битката

ATi vs nVidia, ова паѓа во вода, бидејки интеграцијата на Ageia PhysX во графичките на nVidia, ке биде голем удар за AMD (ATi).

Мислиш голем удар за цената на Nvidia графичките...
А да не збориме што игрите сами си прават физикални енџини (видете Crysis),а Ageia се на се беше во Ghost Recon 1 и 2 и во Splinter Cell.

Што значи купувајќи Nvidia,купуваш и уште нешто што во 80 % од игрите нема да го користиш :)

Мислиш голем удар за цената на Nvidia графичките...
А да не збориме што игрите сами си прават физикални енџини (видете Crysis),а Ageia се на се беше во Ghost Recon 1 и 2 и во Splinter Cell.

Што значи купувајќи Nvidia,купуваш и уште нешто што во 80 % од игрите нема да го користиш :)

Види реално ако гледаме повеќето игри се некако повеќе наклонети кон графичките на Нвидиа, така да ништо не е џабе, а иначе од поновиве на ати се исплати само hd3850, а 3870 не се исплати, бидејќи за 1000 денари зимаш 8800гт којa e подобра 20-25 % од неа и над 80 % од 3850

Каде пишува дека новите графички на Нвидиа ке идат со агеиа чип? Затоа што не е така. Сетете се зошто Интел го купи Хавок. И сетете се што всушност прават Агеиа и Хавок во гејминг светот. Еве ке помогнам: Хардверот не е воопшто битен овде.

Ама хавок не издава картички за физика а Агеиа има веќе издадено за Ghost Recon AW и идеше со оригинал играта а да ја купиш на само беше 20$ :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom