ATI или N-VIDIA

• Креатор на темата Креатор на темата DRIFTER
  • Време на започнување Време на започнување

ATI ИЛИ N-VIDIA ЗА СЛИЧНА ЦЕНА?

• ATI

Гласови: 19 31,1%
  • N-VIDIA

Гласови: 42 68,9%

• Вкупно гласачи
    61
Член од
27 септември 2008
Мислења
375
Поени од реакции
24
ШТО Е СПОРЕД ВАС ПОДОБРО ATI ИЛИ N-VIDIA ЗА СЛИЧНА ЦЕНА И ЗАШТО?

Jas sum nVidia fan, imam ATI ama naredno bi kupil nVidia ako izvadat nesto sto ke bide bolje od ATI.

Ati моментално имаат најдобри графички (4870x2) и по попристапни цени од NVidia така да би идел на Ati иако моментално користам NVidia графичка.

Ati..боље цена со боље перформанси...башка корисник сум на Ati така да..:)

NVIDIA, досега никој не ми препорачал ATI кога сум прашала што од овие два бренда е подобро. Задоволна сум од НВИДИА, додека братучед ми не е баш многу задоволен од АТИ.

NVIDIA, досега никој не ми препорачал ATI кога сум прашала што од овие два бренда е подобро. Задоволна сум од НВИДИА, додека братучед ми не е баш многу задоволен од АТИ.

48xx series, the evolution :)

Revolution :)

Порано приматот го држеа Нвидиа,сега се ATI на ред.

Осеќам брзо пак ќе бидат NVidia...
Но сепак,ова е win-win sitution,нема добро и лошо,што и да земете е добро :)

за слична цена, ATI дефинитивно. Јас имам ATI 3870 со 512 GDDR4 RAM и сум суперзадоволен. слична графичка е nVidia 8800 GT со 512 GDDR3 , која е малце послаба и малце поскапа... па ај да видам заклучок...

До сега имам сменето 3 графички картици :P. Имав nvidia 6600gt 128мб- ич не бев задоволен. После тоа земав ati x1650pro 256мб - Добра беше до еден моменат (кога цркна :vozbud:) И на крај сега имам 9600gt 1gb и сега за сега сум задоволен со нејзе. У други зборови би рекол Nvidia

...бев задоволен. После тоа земав ati x1650pro 256мб - Добра беше до еден моменат (кога цркна :vozbud:) И на крај...

Sama od sebe nemoze da crkne (odnosno samo vo 2-3 % od slucaite se desava toa - fabricka greska ili skok na napon) sto znaci deka si ja preteral so overclock....Jas sum imal i ati i nvidia i def. najbolje se ATI!!! A i podobra softverska podrska imaat...

se izvinuvm za latinicava se za*ba neso....

Зависно за што е графичката....ако сте гејмер4иња пукајте на nVidia, а ако ви е за сериозно бафтање ATI....не за џабе мекинтошите повеќе пукаат на ATI :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom