ATI или N-VIDIA

• Креатор на темата Креатор на темата DRIFTER
  • Време на започнување Време на започнување

ATI ИЛИ N-VIDIA ЗА СЛИЧНА ЦЕНА?

• ATI

Гласови: 19 31,1%
  • N-VIDIA

Гласови: 42 68,9%

• Вкупно гласачи
    61
Зависно за што е графичката....ако сте гејмер4иња пукајте на nVidia, а ако ви е за сериозно бафтање ATI....не за џабе мекинтошите повеќе пукаат на ATI :)

Да... nVidia Quadro е типична гејмерска графичка... нели? :)

Што мислите за оваа графичка - Galaxy PCX GeForce 9600GT 1GB DDR3 HDTV/2DVI OC

за ^:

Тоа за рамот на графичката, доага до израз во зависност од големината на текстурите, колку поголема резолуција имаат текстурите толку повеке рам ке ви треба, не помага многу за нешто друго. Два збора за графичката... it sucks. :)

Што мислите за оваа графичка - Galaxy PCX GeForce 9600GT 1GB DDR3 HDTV/2DVI OC

Зависи за што сакаш да ја користиш, ако сакаш да играш игри со голема побарувачка (пример Crysis) се на јаки сетинзи тогаш не гледај на ништо пониско од 8800gt на NVidia или HD 4850 на Ati. Ако не си до толку фанатик по игри земи ја таа со 512 рам што е.
До колку пари планираш да потрошиш па ќе ти помогнеме да одбереш најдоброто до таа цена?

Zavisi sto sakas od grafickata.
Nvidia na pazarot bese No.1 - 3 godini. se dodeka ne izleze ATI 4870x2. Za razlika od poslednata graficka na Nvidia GTX 280 grafickata na ati e pobrza spored testovi sto gi gledav duri za 30%. ALI VAZNO (TROSI STRUJA NENORMALNO). So cenite se priblizno isti.taka da jas bi biral po procena ne mozes da kazes edniot proizvoditel cini a drugiot ne.
Jas imam Nvidia GeFroce 7950 GX2 1GB RAM(me kostase 600evra u PM) i toa vekje 2 godini i priblizno sum zadovolen. Ali vekje pocnuvam da osekjam kako perforamnsite i pagjaat so novite naslovi na igri. RESPECT 4870x2. Jas sum NEUTRAL :pos2::pos2::pos2:

Не сум проверил од дамна... Каква е ситуација со драјверите на Ати? Сеуште се бедотија жива?
Знам дека и на драјверите на nVidia падна многу квалитетот... ама, никогаш не го достигнал она ниво кое што го држеше Ати на времето (во најнегативна можна смисла)

Jas do sega imam smeneto 4 graficki od koi 2 ATI i dve Nvidia.Da vi kazam golema razlika nema ama pozadovolen sum od NVIDIA noramlno.:kez:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom