Arctic Monkeys

• Креатор на темата Креатор на темата GrouchoMarx
  • Време на започнување Време на започнување
Кога видов по фб и твитер кој се почна да објавува песни од АМ пролив ме фана. Ама малце подразмислив и ми текна дека не се лугето криви него овие педерчињава комерцијала станаа ... ептен гејски им е последниов албум... а кога ке ми текне кој ѕверови беа ...

Првиот албум им е пост-панк последниве 2 им се пост-шит :(

Тоа е твој вкус, мене баш последниот албум ми е најдобар, бидејќи ми звучат позрело од порано. Така да, ова шит може да се преведе дека не ти е по вкус, бидејќи повеќето реакции на фановите на бендот па и обичните слушатели се баш спротивно од твоето.

Тоа е твој вкус, мене баш последниот албум ми е најдобар, бидејќи ми звучат позрело од порано. Така да, ова шит може да се преведе дека не ти е по вкус, бидејќи повеќето реакции на фановите на бендот па и обичните слушатели се баш спротивно од твоето.
Во кој смисол звучат позрело? И верувај брат знам многу луѓе што слушаат инди рок и сите го делат мислењето дека со последниов албум ептен забегаа и дека не се тоа шо одсекогаш биле. Не знам шо сакаа со албумов да направат , ама ако им беше ради популарност дефинитивно успеаа .

И јас мислев за позрело после издавањето на првата трака од најновиот, претходно од сите останати песни. Ја преслушав и баш онака фино ја прифатив како добра најава на нешто ново и поинтересно. Али јок. Тоа што го заклучив после три пати преслушан албум беше-Само ок алтернатива, не многу опасна, онака нешто минимално над просек.

Јас би го нарекол експериментирање кое (по мој видик не е успешно). Би го нарекол и експериметирање на кај комерцијала. Ако земеме пример едно мерило, да речеме дека повеќе добијаа на масовност после последните два албуми. Претходно си имаа одредена таргет група.

Еве да речеме оваа песна која ќе ја постирам, звучи во стилот на Foster The People, но е далеку послаба во жанрот бидејќи Фостерциве од старт си наумија со што да го теретат народот, додека тие тргнаа од едно место па им се присака во друго и сега уште како да се бараат за да се дефинираат.

Мое мислење е, но и мислење на околинава шо ја имам дека од Манкис бенд повеќе не бива :) Мислам на бенд кои ја пренесуваа енергијата на еден специфичен начин со кој ја освежија сцената тогашна, а одлучија да се префрлат на нешто веќе видено се со цел да насоберат на фанови (бидејќи реално се каде каде полесни за слушање сегашните од минатите)

Vs

Па генерално да ...ама не ми јасно не само на нив туку општо - кога ке дојдат до малце слава како под дифолт мора стилот на музика да го прилагодат на масата што подоцна им се приклучила а стариве фанови кој ги ебе у стил...o_O

Па генерално да ...ама не ми јасно не само на нив туку општо - кога ке дојдат до малце слава како под дифолт мора стилот на музика да го прилагодат на масата што подоцна им се приклучила а стариве фанови кој ги ебе у стил...o_O

Не биди љубоморен како хипстер, сите менуваат стил, тоа е еволуција на бенд а тоа каков стил ќе одберат, секако дека ќе одберат каде што ќе имаат повеќе фанови а и пак да им се допаѓа лично на нив. Секако не би свиреле нешто што не им се свиѓа.

Не биди љубоморен како хипстер, сите менуваат стил, тоа е еволуција на бенд а тоа каков стил ќе одберат, секако дека ќе одберат каде што ќе имаат повеќе фанови а и пак да им се допаѓа лично на нив. Секако не би свиреле нешто што не им се свиѓа.

За болдов - Знаеш колку бендови и пејачи сега шо свират и пеат шабанарија порано биле рокери,панкери.... Аца Лукас ти е нај прост пример и според тебе ок е зашто вака има повеке фанови.
Тогаш со овој гест докажуваат колку се беден позерски бенд на кој не му е битна филозофијата на музиката туку бројот на продадени ЦД-а и бројот на намлатени пари....фуј:notworthy:
И БТВ сите не менуваат стил ;)

Мене па ми се бендисува сета таа промена и еволуција. Прво беа дечишта, Алекс имаше куса коса и свиреа онака баш рок, да те натера да станеш и да скокаш. После Алекс пушти долга коса и влегоа во некој алтернативен и даркерски филм. Со последниов албум и новата фризура на Алекс станаа дефинитивно глобални рок ѕвезди и најјаките ебачишта на сцената моментално. Нема женско што нема да се заљуби во Алекс на прв поглед, исто како што на времето немало женско што не корнело коси по Аксл Роуz. Не знам за вас, ама албумов е таа долгоочекувана експлозија кој мејнстримот и кон вечната слава за Манкис. Запрашајте се само колку моќно и безвременски звучи Do I Wanna Know и колку само по 20 години ќе биде репер за тоа каква рок музика се слушала во 2013, онака баш песна што го отсликува овој период како на пример Seven Nation Army, Smells Like Teen Spirit итн.

Позз :cool:

Почнав да ги пратам од пред месец два и го лајкам новиот албум ептен.
Оваа ми е така уба

^
Е ова е целата моја поента. Масовно почнаа да ги слушаат и да се интересираат за нив. Me like it.

„Зо ошто не бива да се болдира јуб туб видео?" - збуњена чаша цмедеревка

Каков е овој Алекс да го грабниш и да бегаш,
свршвам ко ќе го слушам :vozbud:

Пак ке кажам дека срцево ме боли кога ке видам кој објавува песни од АМ последниве месеци по фб. И ќоро и сакато и глуво ... па и женскиве нешто се палат на Алекс, а пред 2 години кога беше клошарче нигде ги немаше :гомце::гомце::гомце:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom