Aprilia RS125 R

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Abe a imas polagano za 125 ili ne mora da se polaga samo da se registrira

Мора и полагање за А категорија.Односно сосе вожња треба полагање и усно и тестови(исти како и за Б) и тоа после можеш да си возиш колкку душа ти сака

Sase91 напиша:
Мора и полагање за А категорија.Односно сосе вожња треба полагање и усно и тестови(исти како и за Б) и тоа после можеш да си возиш колкку душа ти сака
Ова ти е ако немаш Б.
Ако ја имаш... Само вожњата и чао. А за маслото... Турај таму тоа Елф и немај гајле. Не ти треба да оставаш трага по патот од чад, колку и да е добро тоа за картинзи.

za saso 91

da ti kazam prvo deka 2 taktnite motori se pobrzi zatoa so pobrzo primat a potrosuvackata zavisi od toa kakvi dizni ima ako ima pogolemi ke trosi poveke no i ke odi duplo poveke.125 so pogolemi dizni i drugi rolni ke odi daleku popoveke a 4 taktnite ne se dobri a i se zavisi kakva marka e motorot ako e od tie kineskite ili nesto slicno ne se nadevi deka mnogo ke potrae na 1000 kilometri treba da go frlis.:zlo::zlo:

laki corleone напиша:
da ti kazam prvo deka 2 taktnite motori se pobrzi zatoa so pobrzo primat a potrosuvackata zavisi od toa kakvi dizni ima ako ima pogolemi ke trosi poveke no i ke odi duplo poveke.125 so pogolemi dizni i drugi rolni ke odi daleku popoveke a 4 taktnite ne se dobri a i se zavisi kakva marka e motorot ako e od tie kineskite ili nesto slicno ne se nadevi deka mnogo ke potrae na 1000 kilometri treba da go frlis.:zlo::zlo:
Какви ролни бе... Ова ти е брзински 125. Нема ни ролни ни ѓаоли. Прво провери на гугл да видиш за шо се прај муабет ако веќе не разбираш... Има тема за разлика помеѓу 2 тактните и 4 тактните мотори овде... Па ако сакаш нешто да дознаеш оди таму и таму пиши. А не она подвлеченото:tapp:

Ако беше така...двотактните ќе ги користеа за MotoGP..

Па и ги користеа двотактните до 2000 година. Сега се префрлени на 4-тактни, ама перформансите на двотактните со 500 кубици се приближно еднакви на четвототактните со 1000.

Па и ги користеа двотактните до 2000 година. Сега се префрлени на 4-тактни, ама перформансите на двотактните со 500 кубици се приближно еднакви на четвототактните со 1000.

мислам дека у мото ГП моментално се 4-тактни со 800 кубика..

Не се исплаќа за РС125 според мене да купиш... 6000 евра е и плус А категорија возачка... поубо дај уште 2000 евра земи нова Хонда ЦБР 600 кубици бар ионака А категорија и за едната и за другата ти требит башка 500 кубици плус

Не се исплаќа за РС125 според мене да купиш... 6000 евра е и плус А категорија возачка... поубо дај уште 2000 евра земи нова Хонда ЦБР 600 кубици бар ионака А категорија и за едната и за другата ти требит башка 500 кубици плус
8000 еур е цбр 600?
Не ми се верува.

Honda CBR RR 600 model 2009g Euro 10.900
6391.jpg

za 8000 nema ne postoi.....................

Абе ти читаш или не? If you're sensible and treat it as an 80mph bike and occasionally play, it'll last you for ages. Ако ти е за трка, малтретирање и сл. глупости се знае ремонт на 10.000... Што мислиш веспите од 50 cm колку поминуваат? 10-15.000. Не за друго туку цело време (нека не е цело еве нека е 70%) се држи гаста до крај за да возиш 60-70. А има и веспи што имат 30.000 и се како нови. Се е до тоа како го возиш моторот...
znaci kako ke go vozis zavisi ja eve 15.000 km imam pominato i go cedam celo vreme pa do sea e dobar ama uljeto mu go menjam na 1000 km :)

znaci kako ke go vozis zavisi ja eve 15.000 km imam pominato i go cedam celo vreme pa do sea e dobar ama uljeto mu go menjam na 1000 km :)
Шо мотор??? Тука станува збор за Априлија 125 2-тактна, така да не се менува масло никаде, само се става во бензинот.

ок де пример зедов знам еден зеде нова така 8 ипол-9 илјади... ама пак поубо дај уште 2-3 илјади и добиваш плус 500 кубици и бесна машина :) а шо се и априлииве лудница... возев една 180 км ги лепеше ко ништо(само грди се дури да тргниш без 12000 рпм не ојт :))...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom