Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Скапи се ама имат буква S до петката, си вреди бе дечки, како не си вреди
iPhone е за глупи луѓе што незнаат како да се ракува со смартфон. Android, ако треба да сум попрецизен - HTC One е all the way through!
Многу сум разочаран (да кажеме) што во ситуација кога с4 има камера од 13 mp, iPhone остана на (во оваа ситуација) смешните 8mp...![]()
Од каде впечатокот дека камера со 13MP автоматски значи и подобра од онаа од 8MP?
Мислев дека до 2013 луѓето ќе сфатат дека бројот на мегапиксели се најнебитниот дел. Се што е над 3-4 мегапиксели, на нас, како обични корисници ни брка работа. Е сега, ако сакаш да фотографираш за билборд со мобилниот, тоа е друга работа. Битна е осетливоста сензорот, квалитетот на леќата, софтверот и еден куп други фактори. Меѓу кои, „смешните 8MP“ воопшто не се пресудни. Бројот на мегапиксели е само маркетиншки трик, да се лажат деца и луѓе кои не разбираат како функционираат некои работи, па да „си ги мерат“ според некаков број.
Па за 700-800 евра сакам да можам секоја пора на кожата да ја видам
Еве коа ќе купи некој 5с нека стави слики, друг што има хтц уан нека стави слики и нека се стават слики од с4 па ќе се спореди![]()
Не се истакнувај
Никој не оспорува дека камерата на S4 е добра, но тоа не е поради бројот на мегапиксели.
Јас ќе ти најдам фотоапарат со 18MP кој вади тиња фотки, а друг со 8MP кој вади остри како срча. Бројот на мегапиксели e бројот на милион точки преку кои се претставува резолуцијата на сликата од апаратот, која ти потоа ја гледаш на екран. Значи, во најголемиот дел од случаи, мегапикселите само ја означуваат резолуцијата (големината) на сликата која ја гледаш. И толку. Острината, деталите, снаодливоста во темни услови и тн. - зависат од многу други фактори. Читни малку, барем денес имаш информации во изобилство.