Апел до сопственикот на дуќанот да и ја зголеми платата на оваа храбра работничка!

• Креатор на темата Креатор на темата musketarr
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ми го зеде зборот од уста. Женава - Мери, е мајка на газдата на продавницата, го знам и него, и неа. Снимката не е фејк, ама искрено, поише би се радувал да ја претепаше наркичот - колку пати само оваа Мери ме има украдено, вие не сте свесни!!! Еднаш дури и на син и му се пожалив.
Му го скрши социјалистичкиот филм на musketarr и на неговото сфаќање на пазарната економија. Да не отвореше мускетаров тема а да прочитавме за веста во некој весник или портал ќе помисливме браво храбра жена , а на крај дознавме дека лопов ограбил лопов. Но како и да е си отворивме фан клуб на мајката на газдата:D

Во видеово има еден момент, кадешто докажува уште еднаш колку сме клети како народ. Кој го примети, има пиво од мене.
После 00:08 разбојникот се размина со минувач на улицата, а минувачот не реагираше.

Во видеово има еден момент, кадешто докажува уште еднаш колку сме клети како народ. Кој го примети, има пиво од мене.

Па ако на први април се случило ова од кај знаеш дека овој е навистина крадец или е маскиран.
Секој трет е со фантомка на 1- рви април

Caircani na forumov sigurno se sekavaat na ubistvoto na prodavackata vo kolonijalot Kivi pred poveke od 10 godini,taka da zenava ili epten e hrabra ili e epten glupa za da si go rizikuvas zivotot za sitni pari.

Што ќар би имала жена од 60тина години да напраи фејк кражба и да се пушти на нет? :facepalm::facepalm:

А дали на крај ја удира?!:unsure: ...Мислам дека овој е тежок нарко, како и да е... Се глеа дека немал намера да ја убие, туку само со пиштолот да ја уплаши. Се глеа дека е неискусен, помислил дека ќе и го извади пиштолот и оваа ептен ќе се уплаши, ќе се измоча у гаќи од страв, ќе ги извади сите пари од каса ќе му ги даде и тој ќе може да си купи хероин4е... Ама не му упали кај храбрава и лакома женичка. :cautious:
Во тој момент жени4ката сигурно помислила: „Преку мене само мртва ќе ми ја украдат касата, шта буде нек буде“ :pipi: Свака и част!

Жената која му се спротистави на крадецот кој со пиштол сакаше да ја ограби продавницата каде работи и стана хит на социјалните мрежи, се противи за објавувањето на сниката, објави порталот МКД.мк. Според неа, настанот се случил ноќта на 12 март, а снимката, која била снимена од безбедносните камери на продавницата, воопшто не смеело да се објави во јавност.
grabez_620_3501.jpg

- Да ви кажам многу сум револтирана што се објави без моја согласност. Тој настан се случи скоро пред еден месец и некој од тука се дрзнал да ја објави и покрај тоа што јас нагласив дека тоа никако не смее да се прави. Синоќа цела ноќ не сум заспана оти телефоните не престанаа да ѕвонат. Имам роднини во странство, кои за малку не добиле срцев удар кога виделе како со голи раце му се спротивставувам на напаѓачот и не знаеле што се случувало потоа. Ви велам, тоа беше без малку пред еден месец и многу сум револтирана што сега се објави. Јас веќе му се јавив на газдата да му дадам отказ оти многу сум лута – вели таа.
По објавувањето на снимката, проблеми и за втората продавачка, Мери.
- Таа тој ден беше прва смена, а јас бев ноќната. Навистина не ми е јасно откаде нејзиното име се појави во јавноста. Од истите причини сега и таа има проблеми оти реагираат од семејството, исплашени се и најавија дека повеќе нема да ја пуштат тука да работ – вели жената – херој.
До ден денеска не ѝ е јасно што ја натерало да му се спротивстави на вооружениот разбојник.
- Едноставно ме фати некаков необјаснив порив. Неколку минути пред настанот, во продавничката влезе еден човек и купи цигари. Ми изгледаше некако сомнително, па откако излезе, и јас излегов по него, но тој веќе беше заминал. Не поминаа пет минути кога вооруженото лице се обиде да влезе во колонијалот. Кога ми го впери пиштолот, ме обзеде некаков бес и јас сè уште не можам да си објаснам зашто реагирав така. Дури сега сум свесна дека влегов во многу опасна ситуација оти со голи раце го држев пиштолот додека ми беше вперен во главата. А што ако испукаше па макар и не сакајќи?! Не сакам ни да помислам што сè можеше да се случи. Затоа и сум толку револтирана што таа снимка се објави во јавноста, посебно без моја согласност оти ја сум на неа – раскажува храбрата жена.
Инаку, по објавување на видеоснимката вечера вечер на интернет-мрежите, храбрата скопјанка стана вистински херој и синоним на отпорот против криминалот и оружените закани и грабежи што се секојдневие не само во Скопје, туку во сите градови и населени места низ земјава.

извор: http://libertas.mk/храбрата-продавачка-која-се-спротист/

па овај ако е крадец, ја не знам што сум.
трганл да ограбува со пиштол, а 60 годишна жена го стопре со голи раце:tapp: ебате крадецот.
на крај шамар важно и стегна и си замина со к*рот в раце.

Два пати Мери, еднаш колешка и....ја ограбија :))))

Мери за министер за одбрана!
Коментар на видеото :pos::pos::pos::pos::pos:

Мери биди ми мајка ! Те молам.

Лажно, ова е само обид за популарност на медиумите.
Сакат да перат мозоци.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom