Антисемитизам

Додека вие се мајтапите, карванот си врви. Њот си собира пари за скапо приватно училиште за белци, за децата да можат да му преживеат процес на образование... И сето тоа врска нема со џусевите од невладините и медиумите кои величаат имиграција и мулти култи како најбоље нешто во светот. И навистина тие мулти-култи срања се топ, најдобри, само да имаш пари за приватни училишта и да не размислуваш (на пример каде децата ќе ти живеат после образованието).

Корисни сте, нема што. :)
Автоматски споено мислење:

Нормалните филмски работници не одбиваат филмови, само затоа што имало воук луѓе у екипата.
А филмовите сами по себе се воук, бидејќи законски мора така да бидат у Калифорнија, за да не плаќаат 4% данок, плус.
Чиста случајност што филмските студија скоро сите се во власништво на џусеви. Чиста случајност велам! Неповрзано е со воукизмот.

Чиста случајност што филмските студија скоро сите се во власништво на џусеви. Чиста случајност велам! Неповрзано е со воукизмот.
А како дошло до тоа, според тебе?

А како дошло до тоа, според тебе?
Сериозно?
Некако не си свесен за постоењето на свеприсутниот социјалниот инжинеринг, посебно во филмската индустрија?

Автохтон Homo Sapiens си, или некој посетител дојден да си игра мајтап со нас овде? :)

Или прашуваш за генезата на ситуацијата? Мотивот?
Во тој случај: Моќ. Контрола. Пари... За подетално консултирај го Талмудот, мислам ако се снајдеш да го преведеш пошто транслатор алаткиве не го преведуваат повеќе. Расистички/антисемтиски било преведување од Јидиш/Еврејски. :unsure:

За среќа на темава има извадоци од Талмудот (додека не добиете допис да се брише темава). Страна две наназад, лесно се наоѓа - делот со инструкциите во врска со гојимите.

Сериозно?
Некако не си свесен за постоењето на свеприсутниот социјалниот инжинеринг, посебно во филмската индустрија?

Автохтон Homo Sapiens си, или некој посетител дојден да си игра мајтап со нас овде? :)

Или прашуваш за генезата на ситуацијата? Мотивот?
Во тој случај: Моќ. Контрола. Пари... За подетално консултирај го Талмудот, мислам ако се снајдеш да го преведеш пошто транслатор алаткиве не го преведуваат повеќе. Расистички/антисемтиски било преведување од Јидиш/Еврејски. :unsure:

За среќа на темава има извадоци од Талмудот (додека не добиете допис да се брише темава). Страна две наназад, лесно се наоѓа - делот со инструкциите во врска со гојимите.
Во ред, моќ, контрола, пари, сите сакаат тоа. Моето прашање е зошто баш Евреите успеале да ги држат повеќето филмски студија, конкретно. Зошто останатите, еве да речеме Европјани со христијанско потекло кои се доселиле таму, не успеале да им парираат во овој бизнис? Што е твојата теорија конкретно?

Гледам од време некои овде го оправдуваат австрискиот сликар.Ама забораваат дека тој и неговата нацистичка клика не ги мрзеле само евреите туку и словените.Заради него се изгубени 27 милиони словенски животи.Во Јасеновац се убиени 300000 Срби.Кај нас се жалиме на фашистичка Бугарија .Така да да не би го величел сликарот,баш напротив!

Во ред, моќ, контрола, пари, сите сакаат тоа. Моето прашање е зошто баш Евреите успеале да ги држат повеќето филмски студија, конкретно. Зошто останатите, еве да речеме Европјани со христијанско потекло кои се доселиле таму, не успеале да им парираат во овој бизнис? Што е твојата теорија конкретно?
Како мислиш? Волт Дизни е креатор на најголемото студио?

Сериозно прашуваш??

Па затоа што филмовите отсекогаш биле најсилно средство за социјален инжинеринг и затоа што нивната елита (олигархија) има пари и поважно: Воља и омраза (и корист) за да го бутка тоа... Сега следно ќе ме прашаш откаде им се парите? Ќе тераш накај „способност и успешност“ на нивната олигархија? Пошто провидна е наративата, ти само не си отишол до следниот чекор (на анализа, читање, итн).

Има причини зошто наназад низ историјата во цивилизираните делови од светот и во скоро сите големии религии (освен Јудеизмот, нормално), усуру (лихварство) била забранета и голем грев. Повторно, Талмудот ти треба. Таму сѐ ти пишува.
Ако се соочиш со тоа реално имаш две опции. Да се свестиш и корисните да те нарекуваат „антисемит“, или да продолжиш да се правиш дека не разбираш... ОК има и трета опција, да се преобратиш во Јудаизам.

Како мислиш? Волт Дизни е креатор на најголемото студио?
Не мислам јас, Ванлок мисли дека Евреите ги контролираат „скоро сите студија“. Го прашувам да објасни како.
Сериозно прашуваш??

Па затоа што филмовите отсекогаш биле најсилмо средство за социјален инжинеринг, и затоа што нивната елита (олигархија) има пари за да бутка тоа... Сега следно ќе ме прашаш откаде им се парите? Ќе тераш накај „способност и успешност“ на нивната олигархија? Пошто провидна е наративата, само не си отишол до следниот чекор (на анализа, читање, итн).

Има причини зошто наназад низ историјата во цивилизираните делови од светот и во скоро сите големии религии (освен Јудеизмот, нормално), усуру (лихварство) била забранета и голем грев. Повторно, Талмудот ти треба. Таму сѐ ти пишува.
Ако се соочиш со тоа реално имаш две опции. Да се свестиш и корисните да те нарекуваат „антисемит“, или да продолжиш да се правиш дека не разбираш... ОК има и трета опција, да се преобратиш во Јудаизам.
Јас те прашувам сериозно ама ти се правиш дека не разбираш што те прашувам. Не те прашувам јас зошто сакале да имаат филмски студија, и јас сакам да имам филмско студио. Те прашувам зошто баш Евреите се доминантни во тој бизнис. Како ја победиле конкуренцијата? Дали е некоја завера, масони, илуминати, некој ја наместил играта... како дошле до тој статус?

Сериозен сум, не се заебавам. Ако имаш некоја теорија како се случило ова, повели.

Гледам од време некои овде го оправдуваат австрискиот сликар.Ама забораваат дека тој и неговата нацистичка клика не ги мрзеле само евреите туку и словените.Заради него се изгубени 27 милиони словенски животи.Во Јасеновац се убиени 300000 Срби.Кај нас се жалиме на фашистичка Бугарија .Така да да не би го величел сликарот,баш напротив!
Не е муабетот за животот и делото на ликот. Конкретно се зборува за односот на неговата држава кон проблемот што и они го имале/имаат со лихварите и корупторите на општеството. И има куп докази дека првично ги оставал да мигрираат, потоа ескалирал со тие што одбрале да останат. Не зборуваме за методите ниту за моралноста во истите, туку за потребата, целта и причините за постапките.

Словените ги гледал како непријатели од друг аспект. Втората работа не треба да те спречи да ја согледаш реалноста во првата.

Те прашувам зошто баш Евреите се доминантни во тој бизнис. Како ја победиле конкуренцијата?

Сериозен сум, не се заебавам. Ако имаш некоја теорија како се случило ова, повели.
Не се заебаваш. Сакаш да ме извадиш од контекст.

Како Евреите се доминантни во тој бизнис и како ја победиле конкуренцијата?
Со пари, со сплеткарање, и со задкулисни игри. Најдобри се во тоа.

Ајде биди фер директно кажи си ја тезата, да не должиме и да не тупиме со очигледни работи.

Последно уредено:
На еден филм работат стотици луѓе. Никој не прејудицира дека сите тие луѓе се припадници на таа идеологија. Има и нормални луѓе меѓу нив.
Нормалните филмски работници не одбиваат филмови, само затоа што имало воук луѓе у екипата.
Како мислиш се нормални? Ти си нормален, би работил ли на тој филм?
Што си ти ако тие се нормални? Да не е спектрум? :cautious:

Сидни Свини дали е воук активист, у слободно време (по интервјуа и сл.), како што тоа се Рејчел Зеглер, Бела Ремзи, Зејананда, Синтија КунтаКинте, Хулк и други?
А опортунисти престанаа да постојат? Живееме во капиталистички свет.
Па евреј евреј ќе заебе за евро повеќе. Та нели евреите познато се алчни за пари.

Сакаш да кажеш сите тие корпорации што пред 5 години мењаа аватари во боја го правеа од поддршка, за агенда или да се релевантни во тогашниот свет за да го движат продуктот? Кај се сега со аватарите? Така и познатите личности, тие се бренд, и некогаш само го јават бранот, некогаш се само жртви, некогаш се навистина евреи. Сидни денес е во еуфорија, утре продава плави гени бидејќи гради бренд, ти за ниту една набројана нема да слушнеш што они во слободно време мислат. Па буквално истите евреи што снимаат сега воук во 80тите снимаа хорори оти тоа беше популарно, во 90тите снимаа трилери, до скоро снимаа суперхеројски, сега е декада на шарени и ако не се промени салите ќе останат празни. Зошто ниту еднаш не напиша за еврејската агенда во 2009 кога зборевме за добри филмови и дека се само трик да го контролираат светот? Зошто зборевме за добра глума тогаш Џои?

Тоа што евреите контролирале многу работи во индустријата е како да кажеш дека мажите контролираат многу работи во индустријата. Океј, процентите се таму. Ти да си на врвот нема да гураш своја агенда и убедување? Лобирање преку барата е легално и ако имаш пари да тоа го потпреш, секако дека ќе има резултати во јавниот наратив. Секако дека ќе имаш можност за социјален инжинеринг. Зошто мислиш негирам дека постојат агенди? Па црно на бело има проекти што се финансирани конкретно поради тоа, не е некоја скриена тајна, во кредити пишува. Они нас не сметаат за ѓубре, зошто мислиш би ги бранел на македонски форум? Вие не сте доследни, мразите евреи а мразите и ЛГБТ. Ако евреите ги направиле вакви уште од деца поради цртани, како може да мразите жртви и да сакате да ги убивате? Зарем не ве прави и вас имплицитни? Зошто немате емпатија кон жртвите на заедничкиот непријател?

Па буквално истите евреи што снимаат сега воук во 80тите снимаа хорори оти тоа беше популарно, во 90тите снимаа трилери, до скоро снимаа суперхеројски, сега е декада на шарени. Зошто ниту еднаш не напиша за еврејската агенда во 2005 кога зборевме за добри филмови и дека се само трик да го контролираат светот?
Ми зема една од поентите ама добро, имам и јас тема со Ванлок. Се надевам дека нема да продолжи да го објаснува Холивуд со Талмудот.

евреј евреј ќе заебе за евро повеќе. Та нели евреите познато се алчни за пари.
За евро нема, но можеби за многу евра.
Само кога ќе дојде работата за буткање заедничка цел, заеднички работат. Да не работеа немаше да дојдат до овој статус што го имаат сега.

Не мислам јас, Ванлок мисли дека Евреите ги контролираат „скоро сите студија“. Го прашувам да објасни како.
Не е мислење, идеја, туку реалност.
А како и зошто? Па на истиот начин како евреите секогаш што се занимавале со лихва, банкарство, златарство, сметководство, само што веќе нема автократи да го пресечат тоа. Ти можеш да отидеш во Америка и да отвориш студио како голтар без пари и да бидеш успешен со тоа што сите медиуми ќе ти го промовираат студиото? Не можеш. Ама ако си евреин ќе имаш гооолема финансиска подршка.
30 години Харви Вајнштајн беше бог на Холивуд, немаше глумец да не го спомне и да го пофали, и покрај сите работи што ги правел, а не дека не знаеле, туку се глумци па се и талентирани лицемери.

Дали мислиш е случајно што од која Ајзнер и Боб Ајгер го превземаа кормилото на Дизни, сите филмови им се бездушни глупости?

Не знам дали да почнам да листам за најголемите финансиски скамови, уцени итн...

Се надевам дека нема да продолжи да го објаснува Холивуд со Талмудот.
Јас па не се надевам дека ти конечно ќе дискутираш фер наместо да дефлектираш со досетки и провокации... Буквално секогаш на ова се сведуваш кога ќе снемаш аргументи, или волја да навлезеш повеќе од skin deep во материјата која дискутираш. :(

само што веќе нема автократи да го пресечат тоа.
Затоа сега се помоќни од било кога.

Не е мислење, идеја, туку реалност.
А како и зошто? Па на истиот начин како евреите секогаш што се занимавале со лихва, банкарство, златарство, сметководство, само што веќе нема автократи да го пресечат тоа. Ти можеш да отидеш во Америка и да отвориш студио како голтар без пари и да бидеш успешен со тоа што сите медиуми ќе ти го промовираат студиото? Не можеш. Ама ако си евреин ќе имаш гооолема финансиска подршка.
30 години Харви Вајнштајн беше бог на Холивуд, немаше глумец да не го спомне и да го пофали, и покрај сите работи што ги правел, а не дека не знаеле, туку се глумци па се и талентирани лицемери.

Дали мислиш е случајно што од која Ајзнер и Боб Ајгер го превземаа кормилото на Дизни, сите филмови им се бездушни глупости?

Не знам дали да почнам да листам за најголемите финансиски скамови, уцени итн...
Како тогаш Волт Дизни отвори студио? Кој му даде пари? Евреите? Како тоа Волт успеал?

Јас па не се надевам дека ти конечно ќе дискутираш фер наместо да дефлектираш со досетки и провокации... Буквално секогаш на ова се сведуваш кога ќе снемаш аргументи, или волја да навлезеш повеќе од skin deep во материјата која дискутираш. :(
Јас да ти одговарам вака ќе речеш дека избегнувам дискусија. Дарлинг барем се обиде да одговори како Евреите станале успешни. Ти ми кажуваш само дека сакале да бидат успешни, ама немаш изградено теорија зошто баш тие успеале. Нема никакви досетки, ќе ти објаснам се убаво, само чекам да ми кажеш дали имаш некаква теорија или само желбата им била голема и сакале да владеат со светот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom