GreenRoot
^Зелен^
Лесно е да живееш Скопје, Битола, Прилеп... и да плукаш по Охрид, лесно е...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Jaс живеев во Охрид 6 години па не ми пречи да го неќам ОхридЛесно е да живееш Скопје, Битола, Прилеп... и да плукаш по Охрид, лесно е...
Штом сте си задоволни од сезоната тогаш супер,ем се ослободувате полека од домашните(патлиџан-како што ги нарекувате) туристи ем добивате странски(елитни) туристи.И се било во ред да не си ја гледате оваа табелка како што ви одговара и ми наликува како фалењето на владата како еве се намалуваат невработените без да каже колку е платата и коку всушност има пари во оптек.Си читате кој како ви одговарат.Прашаа за резултати финансиски, еве ова никој не го коментира.
Ова никој не го коментира.Ајде пак да повториме.Со дддд‘ткање.Боби сине, еве ти факти
Од 2007 до 2013
- 25 % намалување на домашните
- 72 % зголемување на странските туристи
- вкупен раст од 5,6 %.
- приходи од туристичка такса на општината зголемени за 30 %
![]()
Јас го сакам Охрид, ама ги неќам туристиве, овие балканскиве ак се разбираме.Jaс живеев во Охрид 6 години па не ми пречи да го неќам Охрид
Dali im e ubavo na srbite sto im ubivte nivni graganin na zverski nacin,dali im e ubavo na bugarite sto im udavivte 15 nivni sogragani? Zatoa srbi i bugari vo ohrid nema ni za lek. Moze da se vidi retko po nekoj zalutan srbin ,a za bugarite nemoze da se naide ni za lek.^ Ама тоа странските туристи се задоволни. Коа ние од другите градови ќе одиме во Охрид ни наплаќаат дупло, цените се високи, дрски луѓе се охриѓани, не тепаат.. Незнам како на странциве им е убаво и се задоволни?!
Ама зошто се прајш мутав. Тоа беа нерасчистени сметки меѓу убиецот и убиениот. А да беше некој наш убиен никому ништо така? За бугарите убаво ти објаснаа дека агенцијата е крива и дека имаат и кривична пријава и некои од нив се во затвор. Незнам поинаку како да ти објаснам..Dali im e ubavo na srbite sto im ubivte nivni graganin na zverski nacin,dali im e ubavo na bugarite sto im udavivte 15 nivni sogragani? Zatoa srbi i bugari vo ohrid nema ni za lek. Moze da se vidi retko po nekoj zalutan srbin ,a za bugarite nemoze da se naide ni za lek.
Па тогаш можеш комотно да летуваш во Сирија Авганистан и Ирак, то се нивни меѓусебни убивања и сечења главиАма зошто се прајш мутав. Тоа беа нерасчистени сметки меѓу убиецот и убениот. А да беше некој наш убиен никому ништо така? За бугарите убаво ти објаснаа дека агенцијата е крива и дека имаат и кривична пријава и некои од нив се во затвор. Незнам поинаку како да ти објаснам..
Ете во Скопје или во другите градови нема убиства. Или само охриѓани убаваат? Добро бе читате шо пишувате?Па тогаш можеш комотно да летуваш во Сирија Авганистан и Ирак, то се нивни меѓусебни убивања и сечења глави
Немам време јас да читам се шо ќе напишам.Добро бе читате шо пишувате?