Anonymous (официјална тема)

:)))) Абе дете, па ти уште немаш разбрано дека се раѓаш со испран, јалов мозок во уште појалова околина. Сега ти е интересно да си активист, ваљда ќе ти пројде таа фаза. Ако не, ќе бидеш нешто налик ограниченине американци или во најлош случај ќе куцаш колумни ко анонимусот што ја отворил темава.
Секое добро, што да ти кажам.

Ок.

ае прошетај сеа на чист зимски воздух.
Додуша и не знам кај прочита дека сум активист,дека сум анонимус ?!

Он на мене дете,ти ако имаш повеќе од 12 години јас сум Худини.

Тој што го направил видеото значи се чувствува како дел од Анонимус и нема што ние да се расправаме дали е или не е.
Убаво е кажано секој може да биде. Нормално пораката во видеото нема на сите да им се допадне, тука одлучува секој индивидуално.

File sharing отсекогаш постоел и отсекогаш ќе постои. Тие муабети за тотална блокада на пиратеријата се детски муабети.
Кога ќе видам колку некреативен и неоригинален е македонскиот веб-простор, се надевам ќе изгласаат АСТА кај нас, за да ни дојде малце памет да престанеме се и сешто да крадеме од другите и да ги уклучиме мозоците да направиме нешто оригинално и креативно.

Штом најголемите корпирации во светот се противат на овие закони и се плашат од нив тоа значи дека работата е озбилна. Гугл, Фејсбук, Јаху, Твитер, Мозила, Хјуман Рајтс Вач, Американската унија за граѓанска слобода итн се сите против овие закони. Изгледа само ти и некој мал дел на твои истомисленици не ја сфаќате сериозноста на овие закони. Отвори на гугл, викепедија, било кој медиум наш или странски и прочитај за што се овие закони и какви се рестрикции ќе направат доколку стапат на сила па тогаш слободно пак продолжи си ти по твое....

Во кој свет живееш ти? ACTA и SOPA ќе донесат крај на пиратеријата што јас ја поддржувам. Megaupload згасна а прочитав во бугарските медиуми дека доколку се изгласа ACTA, Замунда и сите останати торент-сајтови ќе отидат јабана. Што не ти е јасно?
Јас не знам ти колку се разбираш во интернет мрежи, но ќе кажам уште еднаш, невозможно е тотално да се спречи file sharing.
Megaupload не беше згаснат заради пиратерија, туку заради масовно перење на пари. Што си добија, тоа си заслужија.
Што се однесува до пиратерија, јас се согласувам со одредени закони за истата да се лимитира до одреден степен, се претерува.
Штом најголемите корпирации во светот се противат на овие закони и се плашат од нив тоа значи дека работата е озбилна. Гугл, Фејсбук, Јаху, Твитер, Мозила, Хјуман Рајтс Вач, Американската унија за граѓанска слобода итн се сите против овие закони. Изгледа само ти и некој мал дел на твои истомисленици не ја сфаќате сериозноста на овие закони. Отвори на гугл, викепедија, било кој медиум наш или странски и прочитај за што се овие закони и какви се рестрикции ќе направат доколку стапат на сила па тогаш слободно пак продолжи си ти по твое....
Се плашат од законите затоа што ќе им ги намалат профитите, ти мислиш Гугл го заболе за твојата приватност, само профит си гледаат.

Незнам што толку ги фалат овие анонумусите..кога тие воопшто не хакират туку само ги паѓаат страни преку ебан ДДОС

Луѓе треба да се активираме и ние. Доста сите јадете :гомце:. треба да се организираме на некој собир со маски да ги поддржиме анонимните. Што сакам да ја усвојат ACTA па после да ве видам. Дај не кењајте веќе...Anti_ACTA_wallpaper_6_by_IFM_Store.png

Шије ми га Ѓуро :icon_lol:.
--- надополнето: 13 февруари 2012 во 21:27 ---
Луѓе треба да се активираме и ние. Доста сите јадете :гомце:. треба да се организираме на некој собир со маски да ги поддржиме анонимните.

Јас не сум анонимен сум со лице образ интегритет име презиме или прекар, и секогаш моето мислење е дел од мене и од моето битисување не се кријам зад никакви маски или анонимност.

Windows Text to Speech :pos::pos:

Ах бре деца...:tapp:

И јас сум против гласањето на овие шит закони...
Али, замислете дека сте музичар, имате нов албум, сите ги имаат вашите песни, а само 20 цедиња се продадени... а така, нема пиратерија, кому му треба твојот албум. ке си го купи...

Па не знам со што мерат дека се 100 души , но кога некој мисли дека утре може да го исклучи или цензурира интернетот , мислам дека ќе останат само ТИЕ 100 души кои сакаат да воведат цензура . Или на кратко , кога некој утре ќе ти исклучи (или цензурира) интернетот , тоа е исто како да ти исклучил струја . Тоа е како преку ноќ да сме се вратиле во времето пред да се роди Никола Тесла .
Всушност тие 100 души ако сакаат да го водат човештвово кон иднината , не можат да ја укинат слободата на рајата . Ако мислат дека тоа може да го постигнат , тогаш ќе ја изгубат власта . Власта се добива од волјата на народот . Предпоставувам дека мора секој ден да се прилагодат кон модерниот начин на живот . До денес ако се планирало за следните 50 години , темпото на живот го наметнува дека е остваливо за 10-15 години . За 50 години ќе важат други општествени и политички норми , кои поради динамиката на развој , технологијата , технолошкиот напредок не се предвидливи или се остарени - неприменливи идеи .
Затоа Анонимусите ќе имаат успех и се поширока подршка од обичните луѓе .
За мене тие што ја воведуваат цензурата на интернет , се неподготвени во интелектуалниот развој денес да управуваат со технологијата и чекорот на нејзиниот развој . Свеста не им е на тоа ниво , колку што е отидена технологијата . Тие сакаат да постават сигурна власт за следниве 50 години , во време кога секој ден се прават анализи за следниот ден .
Еееее , идеите се најскапа работа , а цензуристиве ги немаат секој ден . Затоа најлесно им е да го исклучат пристапот до информации на нет . Кога иднината и власта на цензуристине им е непредвидлива , очекувам совеста да им го покаже нивното радикално срце .

АКТА /СОПА/ПИПА/КУРСЕТРЕСЕ и не е битно кој ваков закон се бутка на голема врата.

Интернетот каков што ние го знаеме нема уште долго да постои во тоа сум убеден дека ќе има големи промени.

Што да кажам друго освен спремете се да учите по малце руски за да се снаоѓате по нивните сајтови, таму не важат ни амерички ни европски закони.

п.с. како не се најде паметен некој од американцине да го рокне оној идиотскион сенатор, и така секој ден се убиваат меѓу себе до толку ли не му скурчи на никој.

Од каде бе анонимус 100 души?:pos: Како јас што имам прочитано до сега кој страни ги паднале или хакирале оваа група мора да е далеку побројна од тоа што вие го пишувате. Ама добро, занимлива информација некогаш луѓето грешат и лошо претпоставуваат. Сепак јас сум за пиратеријата ја подржувам, без неа интернетот е незначаен.

За неинформираните едно видео што претставува АКТА законот

Интересно е што на провајдерите ќе им биде наложено да го скенираат секој пакет пратен/примен на една интернет конекција!

Ако е точно се што е кажано во видеово ќе се збогуваме со интернетот!

Од каде бе анонимус 100 души?:pos: Како јас што имам прочитано до сега кој страни ги паднале или хакирале оваа група мора да е далеку побројна од тоа што вие го пишувате. Ама добро, занимлива информација некогаш луѓето грешат и лошо претпоставуваат. Сепак јас сум за пиратеријата ја подржувам, без неа интернетот е незначаен.

Само тотално неинформирана будала може да каже дека Анонимус се багра будали од 100 души.
Како што им се намерачија на сите појаки сајтови да ги буткаат без проблем,мене ми изгледа дека се една огромна војска што ја има низ цел свет и работат без да се курчат,делата доволно говорат за нив,а ние како и секогаш,се нешто не ни одговара (барем поголемиот дел).
Е додека има такви,ќе има и овци за стрижење.

Колку само сајтови имаат и колку само добро чувани сајтови имаат бутнато,тоа е едно чудо,алал нека им е на дечките.

:)))) Абе дете, па ти уште немаш разбрано дека се раѓаш со испран, јалов мозок во уште појалова околина. Сега ти е интересно да си активист, ваљда ќе ти пројде таа фаза. Ако не, ќе бидеш нешто налик ограниченине американци или во најлош случај ќе куцаш колумни ко анонимусот што ја отворил темава.
Секое добро, што да ти кажам.
Хахаха, а од каде знаеш дека тебе не ти е испран мозокот, што го имаш тоа мислење?
И не, човекот се раѓа „табула раса" чист чист чист. Е сега што секој во оваа околина е учен дека 2+2 = 5 зошто така им одговара на тие што можат така да ти кажат тоа е друго

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom