Anonymous (официјална тема)

ццц загреота за вистинските анони(ако веќе и они постојат) кои се неповеќе од 100 души, а се креира впечаток како да се пола планета.
исфорсирани јуслес скотови.

Не се за греота,арно прават,ти си за греота што не размислуваш со сопствена глава.
Па и да се 100 души,што дека се 100 ?
Колку се толку се,имаат своја кауза и се борат за неа.

Цитирам: „...we are against war against violence and every kind of cyber activities...“

http://www.youtube.com/watch?v=hOawuMeDlQ8
После 00:20

Не ми е јасно какви се тие сајбер активности, и како се против „сајбер активности“ кога според она што го читам од весницине Анонимус користи поприлично „сајбер активности“.
Еве на пример постов што го куцам на тастатура и го праќам преку интернет до серверот на Кајгана сајбер активност ли е?
Сајбер активности е мноогу широк поим а every kind of cyber activities е уште поширок поим.

Ах... :facepalm:

Не се за греота,арно прават,ти си за греота што не размислуваш со сопствена глава.
Па и да се 100 души,што дека се 100 ?
Колку се толку се,имаат своја кауза и се борат за неа.
А што демек ти размислуваш со своја глава со тоа што ги поддржуваш анонимусите? Или размислуваш со нивна глава?
Се е изрежирано, какви хакери кракери, каков отпор какви глупости.

Каква поддршка... Што ќе направат ќе ја срушат влада.мк? Македонија нема никаков ама баш никаков удел во целата приказна, најдобро од се е јавноста да биде информирана но уделот на Македонија е нула, како прво нема да се бара да се потпише ACTA поради тоа што не сме дел од ЕУ, односно со други зборови како ќе ни биде наредено така и ќе слушаме... Ова се некои дечишта што во овој случај се обидуваат да се скријат под фамозните и славни вистински анонимуси...

Не се согласувам секогаш со средствата кои ги користат, но им ја оправдувам целта освен тоа и маските им се јаки :D

Каква поддршка... Што ќе направат ќе ја срушат влада.мк? Македонија нема никаков ама баш никаков удел во целата приказна, најдобро од се е јавноста да биде информирана но уделот на Македонија е нула, како прво нема да се бара да се потпише ACTA поради тоа што не сме дел од ЕУ, односно со други зборови како ќе ни биде наредено така и ќе слушаме... Ова се некои дечишта што во овој случај се обидуваат да се скријат под фамозните и славни вистински анонимуси...

Друже, ако се ратификува ACTA ни торент, ни слики на FB нема да можеш да ставаш, ...и плус губиш секаква анонимност на нет (загарантирана со закон!).

Не знам зошто толку ограничено размислувате. Глобални последици има ова ало.

И какви се тие вистински анонимуси жити бога...ако имаш знаење нема да зборуваш такви глупости. Тоа не е организација во која има членови или е некој добар анонимус а некој не (демек хакер).

:facepalm::гомце:

Е ќути арно им текна и кај нас...

Facebook профил (Анонимус Македонија), се појави и веб страна http://stopacta.spodeli.org/ за ACTA ... а излезе и видео со порака за Македонија, онаа интернационалната...

Па споделете и поддржете...

Јас си ги споделувам сите работи на Wall и profile pic badge против ACTA.

Хахах се гледа дека е од деца правено, ја нема официјалната музика во позадни, ни пак цитатот што го кажуваат на крај не им е точен
Ова е официјалнио цитат што го има на секое видео од Анонимус па споредетего со видеото.
We are Anonymous.
We are Legion.
We do not Forgive.
We do not Forget.
Expect us.

А што демек ти размислуваш со своја глава со тоа што ги поддржуваш анонимусите? Или размислуваш со нивна глава?
Се е изрежирано, какви хакери кракери, каков отпор какви глупости.

Со сета должна почит,глуп си за да разбереш некои работи и не за џабе трескај зелени арчејќи ја тастатурата.
Отвори ја веб страната во првиот пост,разгледај прочитај за што се работи,па после тропај зелени.

Нели сакате во Европа,сакате во ЕУ ?
Еве ви ја Европа,еве ви ја ЕУ,затворање усти и перење мозоци.
Јас не сакам да сум дел од тоа,да сум лабораториски глушец како што е случај со сите држави членки на ЕУ,како дел од американците и повеќе од пола свет.

Друже, ако се ратификува ACTA ни торент, ни слики на FB нема да можеш да ставаш, ...и плус губиш секаква анонимност на нет (загарантирана со закон!).

Не знам зошто толку ограничено размислувате. Глобални последици има ова ало.

И какви се тие вистински анонимуси жити бога...ако имаш знаење нема да зборуваш такви глупости. Тоа не е организација во која има членови или е некој добар анонимус а некој не (демек хакер).

:facepalm::гомце:
File sharing отсекогаш постоел и отсекогаш ќе постои. Тие муабети за тотална блокада на пиратеријата се детски муабети.
Кога ќе видам колку некреативен и неоригинален е македонскиот веб-простор, се надевам ќе изгласаат АСТА кај нас, за да ни дојде малце памет да престанеме се и сешто да крадеме од другите и да ги уклучиме мозоците да направиме нешто оригинално и креативно.

File sharing отсекогаш постоел и отсекогаш ќе постои. Тие муабети за тотална блокада на пиратеријата се детски муабети.
Кога ќе видам колку некреативен и неоригинален е македонскиот веб-простор, се надевам ќе изгласаат АСТА кај нас, за да ни дојде малце памет да престанеме се и сешто да крадеме од другите и да ги уклучиме мозоците да направиме нешто оригинално и креативно.
Во кој свет живееш ти? ACTA и SOPA ќе донесат крај на пиратеријата што јас ја поддржувам. Megaupload згасна а прочитав во бугарските медиуми дека доколку се изгласа ACTA, Замунда и сите останати торент-сајтови ќе отидат јабана. Што не ти е јасно?

Со сета должна почит,глуп си за да разбереш некои работи и не за џабе трескај зелени арчејќи ја тастатурата.
Отвори ја веб страната во првиот пост,разгледај прочитај за што се работи,па после тропај зелени.

Нели сакате во Европа,сакате во ЕУ ?
Еве ви ја Европа,еве ви ја ЕУ,затворање усти и перење мозоци.
Јас не сакам да сум дел од тоа,да сум лабораториски глушец како што е случај со сите држави членки на ЕУ,како дел од американците и повеќе од пола свет.

:)))) Абе дете, па ти уште немаш разбрано дека се раѓаш со испран, јалов мозок во уште појалова околина. Сега ти е интересно да си активист, ваљда ќе ти пројде таа фаза. Ако не, ќе бидеш нешто налик ограниченине американци или во најлош случај ќе куцаш колумни ко анонимусот што ја отворил темава.
Секое добро, што да ти кажам.

Изгледа Руските ќе останат, таму исто така не важат овие закони :)

1. Прочитајте и видете која е целосната закана која ја носи АКТА, (не се задржувајте само на блокирањето на пристап до содржина на нет)
2. Пиратеријата, особено онаа во електронска форма ќе си го најдат патот, нема закон да ги сопре, само ќе ја сменат формата и начинот на делење на содржина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom