ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
@Spaintakula

Самиот жанр Shonen е за деца под 18 години, но како што гледаш големата тројка One Piece, Naruto и Bleach, ја следат и повозрасни, како анимето така и мангата.

Ми требаат предлози за добри анимиња со мнооооооогу крв и убивање а да не е Akira. Имам гледано Another, што е мноооогу крваво и така малце twisted.
Благодарам однапред :D

Ми требаат предлози за добри анимиња со мнооооооогу крв и убивање а да не е Akira. Имам гледано Another, што е мноооогу крваво и така малце twisted.
Благодарам однапред :D
berserk
claymore
fate zero
Higurashi
Hellsing Ultimate[DOUBLEPOST=1409320684][/DOUBLEPOST]
@Spaintakula

Самиот жанр Shonen е за деца под 18 години, но како што гледаш големата тројка One Piece, Naruto и Bleach, ја следат и повозрасни, како анимето така и мангата.
фала за информацијата провпат слушам за ова

Самиот жанр Shonen е за деца под 18 години
Тотално обратното...Shonen е за сите {(Не верувам дека Monster,Hellsing,Jigoku Shoujo,Mirai Nikki и др. се препорачливи за деца)}, само поголемата публика им е под 18...Нема логика, искажуваш мислење на што големината мислат, а не факти

Тотално обратното...Shonen е за сите {(Не верувам дека Monster,Hellsing,Jigoku Shoujo,Mirai Nikki и др. се препорачливи за деца)}, само поголемата публика им е под 18...Нема логика, искажуваш мислење на што големината мислат, а не факти

Грешка си, шонен е за под 18 години, а сеинен е за над 18 години. Но, како што кажав и очигледно е дека се прават отстапки и поголемата публика ја следи големата 3 ( One Piece, Naruto and Bleach).

И уште нешто да те поправам, Hellsing и Monster спаѓаат во жанрот сеинен/Seinen.

Додека пак Mirai Nikki спаѓа во шонен/Shounen.

Последно уредено од модератор:
друже не си во право Shonen на јапонски значи младо момче ако не ми веруваш можеш да провериш на wiki a senien e за над 18 провери си ги фактите јас само senien манги и анимеа мавам
а што се однесува дали има логика или нема битно бројките покажуваат кои се популарни кои не се а нормално дека ќе има повеќе деца затоа што анимето е сепак цртан

Шонен нели значи дека приказната се врти околу младо момче?

The complete phrase literally means "young person's comic" or simply "boys' comic". не значи како што реков таа е манга која се прави за помлади момчиња побарај на wiki ќе видиш

У веза со shounen и seinen дискусијата, да разјасниме малце. Сеа нема баш конечно правило ама еве што скопав пред 2-3 мин
http://kotaku.com/how-to-identify-the-basic-types-of-anime-and-manga-1538285518
Само 5 се спомнати, иако има многу други кои не се за тука реално (ако некој има пребарувано премногу кје сфати што мислам сега).
Пребарав и на многу други места и информациите што ги добив се скоро па исти.
Сума сумарум:
Шонен е за момчиња до кај 15 год, а големата тројка (еве четворка со Bleach иако е моментално на хиатус) ја гледаат луѓе па дури и до 20 и нешто години.
Шоџо е за девојчиња. Обично има као љубовни теми и не се нешо насилни па може секој да ги чита (колку што знам).
Сеинен е за машки над 18 години поради мнооогу насилство и крвишта насекаде (затоа ги гледам).
Џосеи е за женски над 18 години а некогаш имаат и некои така по интимни теми колку шо читнав.
またね~
EDIT: Пишав голема четворка бидејќи популарните се Naruto, One Piece, Fairy Tail и Bleach.
EDIT 2: Top 10 favorite anime character moves? Небитно аниме, пишете име на техниката, лик и аниме. Ќе пишам моите топ 10 откако ќе размислам.

У веза со shounen и seinen дискусијата, да разјасниме малце. Сеа нема баш конечно правило ама еве што скопав пред 2-3 мин
http://kotaku.com/how-to-identify-the-basic-types-of-anime-and-manga-1538285518
Само 5 се спомнати, иако има многу други кои не се за тука реално (ако некој има пребарувано премногу кје сфати што мислам сега).
Пребарав и на многу други места и информациите што ги добив се скоро па исти.
Сума сумарум:
Шонен е за момчиња до кај 15 год, а големата тројка (еве четворка со Bleach иако е моментално на хиатус) ја гледаат луѓе па дури и до 20 и нешто години.
Шоџо е за девојчиња. Обично има као љубовни теми и не се нешо насилни па може секој да ги чита (колку што знам).
Сеинен е за машки над 18 години поради мнооогу насилство и крвишта насекаде (затоа ги гледам).
Џосеи е за женски над 18 години а некогаш имаат и некои така по интимни теми колку шо читнав.
またね~
EDIT: Пишав голема четворка бидејќи популарните се Naruto, One Piece, Fairy Tail и Bleach.
EDIT 2: Top 10 favorite anime character moves? Небитно аниме, пишете име на техниката, лик и аниме. Ќе пишам моите топ 10 откако ќе размислам.
има тема за оваа http://forum.kajgana.com/threads/Омилени-аниме-ликови.71413/

^^^Убаво рече...Најди ми Shonen аниме каде главна улога е возрасен човек..Искрено, публиката нема врска со shonen и seinen, се е до приказната на аниме-то. @dantemkd може си прочитал дека е за 10-18, или колку и да било години, ама Shonen,Seinen,Shoujo се жанрови, а не даваат објаснување за "кој" треба, а кој не треба да го гледа тоа.Видов на вики шо ќе испадне, и ств не гледам нешто шо ми противречува на постов
Shōnen manga is a popular demographic of Japanesecomics, and often features a teenage cast as well as a combat based plot while exploring themes of protecting those you care about

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom