ANIME (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата HCL
  • Време на започнување Време на започнување
Ја ги гледам само кога се тепаат ретко кога зборат

Абе ја скокам Bleach ОПШТО! Презадоволен сум со првите две сезони ^^

:vozbud:ЛУЃЕ АБЕ ЗОШТО НЕ СЕ НАПРАВИ АНИМЕФЕСТ ? АЈ ДА СЕ СОБЕРЕМА И ДА НАПРАВИМЕ НЕШ:vozbud:ТО

А каов би бил тој АНИМЕ ФЕСТ?

А каов би бил тој АНИМЕ ФЕСТ?

ај да почнеме со организацијата
како под број:
1-Би имало музика
2-Би имало cosplay party
3-Би се продавало аниме (копии не оригинали е тоа би било проблем)
4-Па ке се собереме и ке се договориме и ке требаат и спонзори и др.донации.

па и на крај краева колку сме толку сме ако сме 10 и 10 ке бидеме ама не решение ако има некој друг идеја нека пише :vozbud:ВЕ МОЛАМ:vozbud:

Излегоа Блу-реј рипови од Final Fantasy VII Advent Children. Спуштив 720p рип со dual DTS 5.1. Закон е!:vozbud:

Излегоа Блу-реј рипови од Final Fantasy VII Advent Children. Спуштив 720p рип со dual DTS 5.1. Закон е!:vozbud:
Јас дури вчера разбрав дека има уште едно кратко филмче од ФФ7 серијалот. FF VIII : Last order. Дејството е пред Advent Children.
Значи досега гледани ми се:
Unlimited
Spirits Within
Advent Children
Last Order.

Има уште некој шо имам пропуштено или тие се сите?

Edit: Најдов уште едно Legend of Crystals.

Јас дури вчера разбрав дека има уште едно кратко филмче од ФФ7 серијалот. FF VIII : Last order. Дејството е пред Advent Children.
Значи досега гледани ми се:
Unlimited
Spirits Within
Advent Children
Last Order.

Има уште некој шо имам пропуштено или тие се сите?

Edit: Најдов уште едно Legend of Crystals.

ова ти е на седмица или на осмица филмов?

Освен Адвент Чилдрен, другите не сум ги гледал. Така да појма неам :), спиритс витин го имам спуштено, али не го имам гледано.

:vozbud:ЛУЃЕ АБЕ ЗОШТО НЕ СЕ НАПРАВИ АНИМЕФЕСТ ? АЈ ДА СЕ СОБЕРЕМА И ДА НАПРАВИМЕ НЕШ:vozbud:ТО

Веќе има група која што почна да се бави со тоа. Штета што културното ниво во Македонија ни е големо колку на врабец мозок, така да сеуште е рано за да се организираат посериозни настани поврзани со аниме или општо Јапонска култура. Иако, мое предосеќање е дека тоа за неколку години брзо ќе се измени, со доаѓањето на новите генерации во зрело адолесценство.

http://myanimelist.net/clubs.php?cid=11209

Зачлени се во групава слободно.

Јас се турив, ХЦЛ :)

Најдов уште едно видео од фф7.
On the way to a smile Denzel. Не знам дали ова е оригиналниот наслов, ама така се вика торентот на минннова.
Инаку колку шо прочитав ова треба да е ново кратко филмче кое излезе на блу-рејот од фф7 во Јапонија.

Засега многу споро се донлоадира па за некој сат ко ќе го слезам ќе кажам поточно шо како.

На поминување, да оставам неколку клипови.

Најдоброто аниме:

И се разбира, најдоброто дуо:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom