Amagami SS, Amagami SS+, Amagami SS+ OVA, аниме што наликува на датинг сим т.е. неколку епизоди посветени на врска со момче со една девојка па друга итн, накратко аниме за што би било кога би било, добро аниме, имав пријатно искуство со анимево.
Amagi Brilliant park, анимево е за забавен парк очигледно, како што кажува насловот ама од ликовите до случките се беше лошо барем за мене, антипатични ликови досадни дешавки итн. Не ми се допадна воопшто анимево.
Amazing Nurse Nanako, анимево беше многу многу болно за гледање ликови се тапа ептен, приказната воопшто не е важна така да имав мачно искуство со ова аниме така да дефинитивно не ми се допадна анимево.
Ame to Shoujo to Watashi no Tegami, кратко аниме дури и прекратко ама има интересни моменти така да не знам дали е добро или лошо анимево прекратко е.
Amnesia, аниме за паралелни реалности и девојче со изгубена меморија, интересно аниме, добро аниме.
Amon - Apocalypse of Devilman, филм со грозоморно насилство и сурови расплети на приказна, супер аниме само штета што е кратко.
Amon Saga (OAV), некако ликовите ми се досадни во ова аниме а и приказната не е којзнае што така да не ми се допаѓа анимево.
Amuri in Star Ocean (OAV), пак досадно аниме со досадни ликови просечно аниме дури и на моменти под-просечно аниме.
Ancient Books of Ys (OVA) и Ancient Books of Ys II (OVA), добро аниме со прилично класична приказна барем што се однесува за фантазиско аниме и има според мене добар саундтрак, ликовите ми се интересни, така да имав позитвно искуство и ми се допадна ова аниме.
Android Ana Maico 2010 (TV), во почетокот анимево почнува како ситком (комедија) но постепено преминува во драма се обработуваат ликовите и се сфаќа зошто ликовите се какви што се, мене ми се допадна анимево и ликови што не мозев да ги поднесам во почетокот почнаа да ми се допаѓаат кон крајот на анимево, така да ми се допадна анимево.
Android Kikaider - The Animation (TV), (OVA),
анимево на прв поглед мислев дека ќе биде генерично аниме ама испадна дека ликовите се ептен барем за мене добро изработени се ми беше важно во ова аниме, од ликовите до самата приказна, единствена слаба нишка во анимево е главниот негативец едноставно мислам дека другите елементи беа појаки од главниот негативец, имав позитивно искуство и уживав во анимево иако мислам дека OVA е многу подобра од самата серија само поради крајот.
Andromeda special,
старо аниме со sci fi и fantasy елементи со помалку тажен крај, онака просечно аниме, ништо посебно.
Ane Log ova 1 и ova 2, во анимево се работи за девојка која има премногу бујна фантазија и поради тоа беше мачно да се гледа анимево, има многу хистерија и галама, не ми се допадна воопшто.