ANIME (Генерална дискусија)

2

~2A

Гостин
До половина сум од втората сезона од Code Geass и навистина е добра.

Лелуш - мастер мајнд, ама има една слабост,а тоа е неговата сестра. Се прави за неа само на малку полош начин на којшто ги искористува другите луѓе за да си ја оствари својата зацртана цел.А тоа е да има мирен свет каде што ќе може да живее неговата сестра мирно,а демек не може?/// o_O

Куруруги Сузаки - Овој ми е омилен во целата серија од сите затоа што е отфрлен од двете страни, нема никаков респект, бидејќи е јапонец,а е во британската служба што е претставен како предавник кај јапонците, а кај британците не беше баш најомилен. И тој сака да стигни до највисоката функција и да обезбеди место каде што би живееле јапонците мирно.
Затоа и го обажавам како карактер.

Роло - најлесно може да се манипулира со ова идиотче ама најверојатно и него му е изгубена меморијата ама не сум баш сигурен за тоа.Немам што да кажам за овој фазла ама меѓу неомилените ми е.

Серијава се расправа за војните помеѓу Британија и Јапонија и тешката положба во која се наоѓаат јапонците. Би ви ја препорачал на сите оваа серија затоа што вреди да се гледа иако анимацијата е "детска".

Има ли онлајн линк за гледање на Драгонбол З па понатаму и другите сезони да бидат на јапонски со англиски превод или треба да ги симнам?

2

~2A

Гостин
Колку само добро обработена серија е Code Geass, колку само пресврти има во дел од минутата.Колку само одличен беше крајот! :vozbud:

Доживеав оргазам! :vozbud:

:vozbud:

mute

ДА ЈА ИЗГЛЕДАШ!!!! :)

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Колку само добро обработена серија е Code Geass, колку само пресврти има во дел од минутата.Колку само одличен беше крајот! :vozbud:

Доживеав оргазам! :vozbud:

:vozbud:

mute

ДА ЈА ИЗГЛЕДАШ!!!! :)
Ја завршив Fairy Tail пред некој ден, така да оваа ми е следна на листа за читање ако имам време и ќе ја изгледам :D

2

~2A

Гостин
Препорака на некое квалитетно аниме со интересна приказна, полно со пресврти, да буди емоции на возбуда и желба да се гледа следната...следната и следната епизода ?

Преферирам повеќе акциони со борби/тепачки и сл. ?

O

ob1

Гостин
Препорака на некое квалитетно аниме со интересна приказна, полно со пресврти, да буди емоции на возбуда и желба да се гледа следната...следната и следната епизода ?

Преферирам повеќе акциони со борби/тепачки и сл. ?
Ова аниме колку емоции има разбудено во мене никое нема до сега. Кратко е и ако немаш што да гледаш дај му шанса, стварно вреди. Многу добра содржина има и не верувам дека до сега си налетал на вакво аниме. :)

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.873
Поени од реакции
7.109
Ја завршив Fairy Tail пред некој ден, така да оваа ми е следна на листа за читање ако имам време и ќе ја изгледам :D
Како стои анимот бре ,го гледав докај едно 50/60еп и прекинав заради анимацијата некако карактерите ептен ги отупија и се повеќе и повеќе наликуваше на детска серија за разлика од мангата

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Како стои анимот бре ,го гледав докај едно 50/60еп и прекинав заради анимацијата некако карактерите ептен ги отупија и се повеќе и повеќе наликуваше на детска серија за разлика од мангата
Не го гледам анимето многу ми е глупо само мангата си ја читам. Ептен ја упропастува мангата анимето :S
Само не ми се свига кај феири теил она со накама повер и рушат се пред себе :facepalm: Мора малце Машима да го смени тоа ако сака да му просперира мангата иначе мн лесно може да му падне. Незнам колку ја следиш мангата но моментално се тепаат Лаксус и Џура. Е сега во последниот чаптер Џура беше наречен ''the strongest human wizard'' и беа претставени некој 4 светци кој се најсилни но не се луѓе. Иначе не би рекол дека е најсилен Џура бидејки тоа го кажа мастерот на Ламиа гилдот на Џура па може го преценува али сепак и да не е најак значи е на нивото на Гилдартс па и Макаров. И ако сега Лакус успее да го победи ова ''чудовиште'' со накама power ептен лејм ќе биде.

Мангата не е лоша али апла е копија на Наруто :D

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.873
Поени од реакции
7.109
Teh power of friendship bonds... so lame ... Него ова анимот погледнав некој сликички и коа видов Гилдартс како е обоен o_O ...

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Искрено го очекував Гилдартс да биде со бела коса, а он морков :facepalm:

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.547
Поени од реакции
9.457
Не гледам аниме серии обично, ама по силни препораки ја почнав Death Note. И сум импресиониран до сега(y).

2

~2A

Гостин
Не гледам аниме серии обично, ама по силни препораки ја почнав Death Note. И сум импресиониран до сега(y).
Немам човек сретнато што досега се пожалил на оваа серија.Исто на мои другарки и другари им ја предложив и досега се задоволни. :)

2

~2A

Гостин
Препорака за некоја аниме серија слична на Death Note и Code Geass?

Kajgana Shop

На врв Bottom