До половина сум од втората сезона од Code Geass и навистина е добра.
Лелуш - мастер мајнд, ама има една слабост,а тоа е неговата сестра. Се прави за неа само на малку полош начин на којшто ги искористува другите луѓе за да си ја оствари својата зацртана цел.А тоа е да има мирен свет каде што ќе може да живее неговата сестра мирно,а демек не може?///
Куруруги Сузаки - Овој ми е омилен во целата серија од сите затоа што е отфрлен од двете страни, нема никаков респект, бидејќи е јапонец,а е во британската служба што е претставен како предавник кај јапонците, а кај британците не беше баш најомилен. И тој сака да стигни до највисоката функција и да обезбеди место каде што би живееле јапонците мирно.
Затоа и го обажавам како карактер.
Роло - најлесно може да се манипулира со ова идиотче ама најверојатно и него му е изгубена меморијата ама не сум баш сигурен за тоа.Немам што да кажам за овој фазла ама меѓу неомилените ми е.
Серијава се расправа за војните помеѓу Британија и Јапонија и тешката положба во која се наоѓаат јапонците. Би ви ја препорачал на сите оваа серија затоа што вреди да се гледа иако анимацијата е "детска".
Има ли онлајн линк за гледање на Драгонбол З па понатаму и другите сезони да бидат на јапонски со англиски превод или треба да ги симнам?