ANIME (Генерална дискусија)

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
е вака...ако сакате сите активни корисници на форумов(и не активни секако) да достават молба на а1,сител,канал и остало ...да по4нат да ставааат аниме! ^^ ке им го дигне рејтингот и ке станат повеке популарни...јас веке пратив отприлика десет и-мејлови али сумлјам дека ке ги про4итаат...Но ако сме повеке,тогаш е друга прича..и кажете им да не сихронизираат! тоа највеке ме нервира кај македонските телевизииии....И нека биде што побрзо! ^^ ДА НАПРАВИМЕ АНИМЕ РЕВОЛУЦИЈААА!!!:vozbud::vozbud::vozbud:
а1 даваа аниме, даваа драгонбол,наруто и многу други, порано знам имаше скоро еден цел сат полно со аниме и цртани, од 5 часот до 6
уживав тогаш кога бев мал, правиме муабет за пред едно 8-9 год, кога ги даваа на а1 крис колорадо, дигимон,покемон,хајлендер, па и драгонбол.
на канал 5 занм дека југи-ох даваа и тоа бааѓи епизоди,колку и да апелираме и да правиме петиции и ред други работ тв каналите најверојатно немаат корист од аниме, баашка тоа што ретко дадоа комплетно сите епизоди едно аниме, мислам дека беше дигимон и драгонбол оригиналот кој 3-4 пати го повторуваа.
ако правиме нешто во овај случај ја имате мојата подршка :smir:

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
е вака...ако сакате сите активни корисници на форумов(и не активни секако) да достават молба на а1,сител,канал и остало ...да по4нат да ставааат аниме! ^^ ке им го дигне рејтингот и ке станат повеке популарни...јас веке пратив отприлика десет и-мејлови али сумлјам дека ке ги про4итаат...Но ако сме повеке,тогаш е друга прича..и кажете им да не сихронизираат! тоа највеке ме нервира кај македонските телевизииии....И нека биде што побрзо! ^^ ДА НАПРАВИМЕ АНИМЕ РЕВОЛУЦИЈААА!!!:vozbud::vozbud::vozbud:
Имаш моја поддршка иако чисто сумњам дека ќе направиме некој прогрес.Едноставно нема доволно публика.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.094
Поени од реакции
25.100
Имаш моја подршка, али тешко ова да се реализира. И да се реализира нема да бидат добро одбрани аниме цртани, туку ќе бидат некој искомерцијализирани за малите деца. Тоа е брат, зашто да си ја пунат програмата со квалитетни аниме цртани кога место нив може да даваат некоја турска/индиска серија со која ќе им ги перат мозоците на луѓето. Плис во Македонија владее синдромот дека анимето е за мали деца, така да..

Legion6

Аниматор!
Член од
11 септември 2010
Мислења
17
Поени од реакции
0
епа вака...у пораката им пишав дека анимето што ги давале се за мали деца...драгонбоул исклу4ок хехехе....и им дадов листа на добри аниме...сеа 4екам одговор..пратете им и вие листа од вашите омилени..и ако им стигнат над 10 пораки за аниме...ке размислат сериозно за ставање во програма! :music3::music3::music3:

ПС:и фалаа за подршката! пракајте мејлови!!

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Не фала да ги масакрираат пак со one man show синхронизации, и глупи преводи.
DBZ го прекинаа затоа што било многу насилно, многу луѓе им се жалеле.

Вака е поарно, си симнеш од нет и си гледаш на раат во оригиналниот јапонски со англиски превод.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.094
Поени од реакции
25.100
Не фала да ги масакрираат пак со one man show синхронизации, и глупи преводи.
DBZ го прекинаа затоа што било многу насилно, многу луѓе им се жалеле.

Вака е поарно, си симнеш од нет и си гледаш на раат во оригиналниот јапонски со англиски превод.
Абе брат може да се направи, али да не се даваат преку ден коа ќе ги гледаат деца, туку да се даваат навечер. Да бидат анимето за повозрасни. Нешто слично како South Park што го даваа на А2.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Ако веќе мора да се прави аниме револуција ни треба организираност.

Прво да се отвори аниме фан клуб чија цел ќе биде прво присвојување на аниме фанови.Полека полека ќе организираме настани од аниме и манга културата-манга работилница на представување на свои манга style цртежи,трибини за запознавање на обичната публика со тоа што е аниме и манга,cosplay настани,па тек петиции до телевизии за прикажување на серии во оригинал јазик со професионално обработен превод од наши fansub групи(Bleach на српската Happy TV).....

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Ако веќе мора да се прави аниме револуција ни треба организираност.

Прво да се отвори аниме фан клуб чија цел ќе биде прво присвојување на аниме фанови.Полека полека ќе организираме настани од аниме и манга културата-манга работилница на представување на свои манга style цртежи,трибини за запознавање на обичната публика со тоа што е аниме и манга,cosplay настани,па тек петиции до телевизии за прикажување на серии во оригинал јазик со професионално обработен превод од наши fansub групи(Bleach на српската Happy TV).....
Ми се допаѓа идеата да се направи фан клуб на аниме гледачи. Мора од некаде да се почне. Па барем за почеток да може да се запознаеме и да размениме мислења и импресии. А подоцна тој клуб би можел да расте и да има поголеми иницијативи пред се отварање на интернет страна на македонски за наиме новости како и блогови.

Сепак мислам дека најпрво би требало меѓу нас да си размениме мсн или skype контакти за да можеме понепречено да комуницираме и да одржиме неколку виртуелни конференции па да видиме до каде може да одиме.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Ми се допаѓа идеата да се направи фан клуб на аниме гледачи. Мора од некаде да се почне. Па барем за почеток да може да се запознаеме и да размениме мислења и импресии. А подоцна тој клуб би можел да расте и да има поголеми иницијативи пред се отварање на интернет страна на македонски за наиме новости како и блогови.

Сепак мислам дека најпрво би требало меѓу нас да си размениме мсн или skype контакти за да можеме понепречено да комуницираме и да одржиме неколку виртуелни конференции па да видиме до каде може да одиме.
Count me in.

Г

Господ

Гостин
Јоу другови.Пред некое време имаше идеа да се опне еден подфорум Anime.Ко што видим,мислам дека има доволно чланови за овојпат таа идеја да успее,може да се назначат модератори 1-2 колку и да е да се распределат мислењата од темава и да се отворат уште неколку теми во врска со другите анимеа пошо вака само Naruto и Bleach и једино ја,Taka_Uchiha и уште 1-2 ја држиме жива One Piece.
Финтата е што и да сака човек од обичниве серии не можеме да добиеме на прегледност така да шо викате и подфорум да ни дадат?

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Јоу другови.Пред некое време имаше идеа да се опне еден подфорум Anime.Ко што видим,мислам дека има доволно чланови за овојпат таа идеја да успее,може да се назначат модератори 1-2 колку и да е да се распределат мислењата од темава и да се отворат уште неколку теми во врска со другите анимеа пошо вака само Naruto и Bleach и једино ја,Taka_Uchiha и уште 1-2 ја држиме жива One Piece.
Финтата е што и да сака човек од обичниве серии не можеме да добиеме на прегледност така да шо викате и подфорум да ни дадат?
Јас сум за.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Кoj e надлежен за да добиеме одобрение за посебен подфорум?

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
кај треба да протестирамо ??? :)

Г

Господ

Гостин
Јас сум за.
Кoj e надлежен за да добиеме одобрение за посебен подфорум?
кај треба да протестирамо ??? :)
Епа људи тоа најверојатно е Бидиков,во темата за прашања за админи.

Kajgana Shop

На врв Bottom