За жал 90% е така. Филмот е утка споредено со книгата(не зборам само за ангели и демони). И јас порано кога имав некоја книга тазе прочитано, кога ќе отидев во кино да го гледам филмот ама ептен се разочарував. Да, дефинитивно неможат ист како книгата да го направат но треба максимално да се потрудат.Поголемо разочарување од филм не сум имала.
Ја имам прочитано книгата неколку пати(зашо стварно многу ми се свиѓаше), и очекував филмот да биде ремек дело.
Но многу од ликовите што се во книгата и многу од настаните ги нема во филмот, прикажани се само главните работи. Во скратена верзија.
Лошо направен филм на толку преубава книга..Не се прикажува зашто свештеникот го прави сето тоа, ја нема љубовната приказна, го нема директорот на ЦЕРН, воопшто не покажуваат дека Ленгтон оди во ЦЕРН туку ја скратиле верзијата..
Не покажуваат дека антиматеријата е тајно направена, туку сите научници знаеа..
Ги нема новинарите да снимаат насекаде..
Навистина можеле повеќе.
И не верувам дека илуминатите постојат сега, барем не онака како што постоеле во времето на Галилео Галилеј.
Толку го чекав филмов, ама ништо..
го спуштив и јас на лоша снимка и затоа само го ѕирнав. Секако дека мора да има некаква адаптација за прикажување на филм и не може да биде приказната 100% ама од тоа што можев да видам навистина приказната е многу изменета и по се изгледа на полошо. Но бидејќи сеуште го немам гледано нема да давам оценка. Инаку книгата е феноменална, навидум приказната слична на Кодот на Давинчи, но според мене и многу поинтересна. Читањето на книга секогаш нуди поголемо задоволство бидејќи трае подолго исчекувањето за тоа како ќе заврши приказната. Се сеќавам кога ја читав на моменти кога очекуваш дека е близу крајот на дејствието, а имаш преку 100 страни останати за читање, па се прашуваш аман веќе што ќе се случува до крајот. Генерално моја препорака е да ја прочитате книгата пред да го гледате филмот, секако сеуште нема добра снимка.Поголемо разочарување од филм не сум имала.
Ја имам прочитано книгата неколку пати(зашо стварно многу ми се свиѓаше), и очекував филмот да биде ремек дело.
Но многу од ликовите што се во книгата и многу од настаните ги нема во филмот, прикажани се само главните работи. Во скратена верзија.
Лошо направен филм на толку преубава книга..Не се прикажува зашто свештеникот го прави сето тоа, ја нема љубовната приказна, го нема директорот на ЦЕРН, воопшто не покажуваат дека Ленгтон оди во ЦЕРН туку ја скратиле верзијата..
Не покажуваат дека антиматеријата е тајно направена, туку сите научници знаеа..
Ги нема новинарите да снимаат насекаде..
Навистина можеле повеќе.
И не верувам дека илуминатите постојат сега, барем не онака како што постоеле во времето на Галилео Галилеј.
Толку го чекав филмов, ама ништо..