Да џејлбрекуваш ти треба апликација од Cydia, а Cydia предтоа од Appstore ја симнуваш?Да џеилбрејкуваш. Ти треба само апликација од сидија, барем така беше јас кога имав ајфон. За рут ти требаат одредени познабања од областа на андроид,што не е кој знае каков баук, имаш детални упатства на xda-developers.
Ако зборуваме за обични корисници на ајфон и андроид кој телефонот го користат без џеилбрејк и рут, сметам дека со андроид имаш повеќе опции за кастомизација од ИОС.
Pak me prozivas i treba pak da ti pisam. Ne se kurcam deka sum kupil S3 i deka se znam.Искрено не знам кој од вас тројца е најинтересен.
Дали си тоа ти, со твоите константни и очајни обиди за ремет, мислејќи дека нешто лично ми влијае тоа и по цел ден поминувам нервирајќи се за твоите "навреди".
Или пак тоа е 159159, кој мисли дека ако купил S3, сега автоматски има најголема стручност за оваа област и огромен кредибилитет, па се што ќе каже треба да се прочита 15 пати, бидејќи е толку вредно.
Но, можеби е zelenkoto, кој мисли дека ако добива лајкови од вас двајца автоматски му вреди секој пост, па затоа се сили со нови и бесмислени постови.
Со секој ваш пост имам нов фаворит, штета што ќе бидете бришени за офтопици па вашиот "ремет" нема да остане вечно на темава, за сите нови генерации.
За крај, бидејќи еден по еден почнавте сите офтопик да идете, ќе ве оставам со еден јасен заклучок - и ајфонот (iOS) и андроидите имаат свои мани. Разликата на темава е во тоа што со корисниците на едната платформа не може да се прави муабет, бидејќи имаат стереотипно мислење дека корисниците на другата се ботови невидени, па автоматски се што они ќе кажат мора да е чиста глупост.
Кој разбра, фино, кој не...
Ти не сфаќаш бе дечко. Нема боље! Ако имаше нешто што е најдобро во светов сите ќе се стремеа да го имаат тоа. Има работи кои им одговараат на некои, и други кои им одговараат на други.Да не си имаш работа со Епл фан. Инат терање до даска. Колку и да му кажуваш, докажуваш дека Андроид се боље, пак нема да свати.
Кажи им го тоа на тие 80% во светот што користат уреди со Андроид ОС. Епл 20 нови апдејти извадија, а која е разликата? +- една икона. Ма дај не ме заебавај бре.....Ти не сфаќаш бе дечко. Нема боље! Ако имаше нешто што е најдобро во светов сите ќе се стремеа да го имаат тоа. Има работи кои им одговараат на некои, и други кои им одговараат на други.
Зошто си бе таква пицајзла бе човек ? Која ти е целта на прашањево ? Да покажеш дека незнам ? Дека немам везе ? Дека на празно шлапам ? И да погрешам оправдано ми е зошто јас не сум корисник на ИОС.Да џејлбрекуваш ти треба апликација од Cydia, а Cydia предтоа од Appstore ја симнуваш?
Немам јас проблем за нормална дискусија, ама кога одреден член ќе почне да се "буцка", како што ти правеше откако слета на темава, нормално дека ќе ја искористам максимално секоја можност за да докажам колку појма немаш.Зошто си бе таква пицајзла бе човек ? Која ти е целта на прашањево ? Да покажеш дека незнам ? Дека немам везе ? Дека на празно шлапам ? И да погрешам оправдано ми е зошто јас не сум корисник на ИОС.
Еве пошто незнаеш, од интернет симнував redsnow или така некако му беше името, со негова инсталација се инсталираше сидијата. Среќен си сега ? Ајде сега почни на ми бараш печатни грешки во постовите.
Изгледа толку е со аргументите и почнуваш со вакви прашања и прашања од типот линукс можеш ли да инсталираш на твојот телефон. Место да кажеш што ТИ можеш да инсталираш на твојот телефон (а неможеш ништо) ти даваш потценувачки тон на тоа дека на андроид телефоните можеш да менуваш ромови од други телефони, што е научна фантастика за IPhone.
Уствари, проба да се "исцепаш" дека дури и глупак на ајфон може да џејлбрејкне, само не знам како мислеше дека ќе ти пројде ова...
Да џеилбрејкнеш ајфон е полесно него да рутираш телефон па дури и глупак може да го направи тоа. Незнам зошто палиш уши тука кога тоа треба да се смета како плус за ајфон. За андроид има и опции како superoneclick кој ти дава привремен рут, на некој телефони дава и постојан рут на кој можеш да ги користиш сите апликации што бараат рут. Со тоа програмче немаш recovery и неможеш да правиш backup и restore на ромот.
Е сега, ајде да пробаме нормална дискусија за момент. Зашто мислиш дека "неменувањето" на ромови кај iPhone е негативно нешто?
Воопшто немислам дека е негативно нешто, за мене е минус, зошто јас можам да се ставам во категоријата "flashoholic" менувам често ромови. За мене IPhone не би одговарал бидејќи брзо би ми досадил.
Како прво, да разјасниме едно нешто. Повторно збориш и млатиш празна слама. Custom firmware за iPhone постои, еве ти како чист пример Whited00r модификација за iPhone 3G за да ги имаш сите можности од iOS 5, максимална оптимизација и брзина.
http://www.whited00r.com/
Се работи за апдејт, да се надгради 3G да работи на IOS 5, би требало по дифолт да е овозможен.
Како второ, ти си навикнат да менуваш ромови, што не значи дека тоа е правилниот начин.
Никој не тврди дека е правилен начин, тоа е до самиот корисник. Ние не менуваме ромови за да отклониме некој недостаток, туку едноставно, еден ром е повеќе Battery friendly, другиот е оптимизиран за да даде добри перфоманси.
Кај iOS, ако веќе сакаш да си го скроиш системот по твој мерак, јас ти гарантирам дека со модификации од Cydia можеш да го направиш каков што сакаш. Нема потреба од посебни "ромови", кога имаш систем што е правен специфично за твојот хардвер. Кај Android е друго, имаш 100 телефони и нормално ти треба верзија која е оптимизирана баш за твојот.
Но што со обичните корисници на ајфон ? Од вкупните корисници на ајфон 70% не ни слушнале за џаилбрејк. Што ако сака некој обичен корисник да направи некоја операција како ставање на омилената песна за рингтон, ставање своја музика за порака и сл. ?
Што значи, не си во право, а дури и хипотетички да си во право, пак не си во право.
Премногу политички ми делува ова, “народот е во право дури и кога греши
Си бил iPhone јузер, а не памтиш како идела постапката за jailbreak, нормално дека ќе ги ругаш iPhone корисниците потоа...
Бев корисник на ајфон кога излегоа 3G, отогаш се поминати 5 години ако не и повеќе. Таа процедура ја правев еднаш или двапати додека го имав ајфонот.Не е нешто секојдневно па да го памтам.
Колку и да сака човек да води со тебе нормална конверзација, неможе, затоа јас се исклучувам од понатамошните реплики со тебе. Прочитај го мојот последен пост па прочитај го својот и види го степенот на ароганција.Цитирај колку сакаш, да кажеш дека ајфон се џејлбрејкува со апликација преку Cydia само покажува колку не знаеш за платформата. Со тоа се одзима секаков кредибилитет кај тебе за дискусија околу iOS.
3G не треба да работи на iOS5, бидејќи е преслаб хардверот. Официјален апдејт нема, затоа дечкиве имаат направено фирмвер со custom ствари за да ти се долови продуктивноста и стилот на iOS5. Ако не знаеш, пак ќе ти кажам, не зборувај воопшто околу тоа.
За ромовите, дека еден бил battery friendly, а другиот оптимизиран да даде перформанси...во право си. Кај ајфон по дифолт "ромот" е оптимизиран за перформанси и battery friendly.
Ако обичен корисник без џејлбрејк сака да стави песна без да плати, може да се направи тоа. Повторно, збориш на памет, а всушност немаш појма. Сега уствари не збориме веќе за џејлбрејк, па ајде обичниот корисник што ќе правел. Тогаш ајде да збориме и за нерутираниот и дифолтниот Android, да видиме кој е посрање систем од двата? По дифолт, чим нели, се утепувате од рутирање, Андроидот кој иде со телефонот за кур не го бива. Пробуваш да ги извртиш работите, ама не ти иде некако.
На крај, само за едно нешто беше вистински во право - тоа е дека iPhone-от (и iOS) здосадува со секој нов модел. Затоа повеќето со 4ка земаат некој HTC или Samsung, во исчекување на петката.
Прво беше прекомплицирано да се стави песна, после беше невозможно на не-џејлбрејкнат ајфон и сега сакаш да ти ја објаснам постапката?Колку и да сака човек да води со тебе нормална конверзација, неможе, затоа јас се исклучувам од понатамошните реплики со тебе. Прочитај го мојот последен пост па прочитај го својот и види го степенот на ароганција.
Само уште објасни ми како да се стави песна за рингтон што ја имаш веќе во телефонот како Мp3. На андроид се прави на неколку начини:
1. Одиш во музичкиот плеер, ја бираш песната, кликаш држиш подолго на неа и од pop up менито одиш set as и бираш рингтон.
2. Одиш settings-sound-rington и бираш од тука
Ајде сега ти објасни ја постапката за ставање на песна како рингтон.
Јас немав слушнато. Што не пишувате вакви работи?!Ste slusnale dvajcata za audiko.net