Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
1e2ffd9285116d2b0b1abb3d6c38513a.jpg

Како да го префлрам ова СД Кард дата стварно на сд кард.. сега ја ставив и ги префлив сите апликации што можеше а ми се ослободи само 50 мега... ЊТФ

Само со рут +
FolderMount [ROOT]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.devasque.fmount&hl=en

fala za sovetot superpica.pretpostavuvav deka e taka no pak na mobilniot (htc) mi dava opcija da so eden akaunt rabotam na site aparati.ovde mozilatanne mi dava da uvezam bukmark od gmail.

dali znae nekoj kako da uvezam na mozilata bukmark od gmail

fala za sovetot superpica.pretpostavuvav deka e taka no pak na mobilniot (htc) mi dava opcija da so eden akaunt rabotam na site aparati.ovde mozilatanne mi dava da uvezam bukmark od gmail.

dali znae nekoj kako da uvezam na mozilata bukmark od gmail
Мислам дека има едно решение, а тоа е преку Sync на букмаркот на Firefox од компјутерот на телефонот.
Ако на компјутерот некористиш Firefox, инсталирај го па увези го букмаркот од Chrome (мислам дека при првото старување ке ти ја даде таа опција).
После тоа ке одбереш Sync и ке креираш Firefox Account (веројатно ке има некој водич низ процесот).
На крај ке го отвориш Firefox на мобилниот телефон и ке одиш во Settings>Sync , одбираш дека веке имаш акаунт и ги внесуваш твојот e-mail и password...

големо фала,ќе пробам.имам мозила на персоналецот,ама не го користам

Чекам може месец дена да стигне Huawei y530 ама уште го нема а може и да не го донесат.
Се мислам да земам LG L70, да го земам или да чекам уште за Huawei y530 ?

И јас го чекав тој телефон за еден од член од мојата фамилија,и сепак го зедов 330-ката.како што гледам разликата е во камерата(3 напрема 5 мп),половина инч поголем екран,4.2 напрема 4.3 андроид но 0.1 гхз побрз процесор кај поевтинот модел(за чудо).

И покрај 512 мб РАМ,сепак телефонот има брзина,со оглед дека нее од високата класа

Чекам може месец дена да стигне Huawei y530 ама уште го нема а може и да не го донесат.
Се мислам да земам LG L70, да го земам или да чекам уште за Huawei y530 ?
Земи си Л70, oк телефoнче е

Го имаш овој телефон или само си запознаен со неговите карактеристики?За берзо треба да го обновам договорот со Мобимак,па и овој телефон ми е достапен со многу мало доплаќање.па засега само `скенирам`

Пиши ако знаеш за некои работи кои ги нема во флаерите-мани,квалитет на камера(ноќно послебно),брзина на телефонот на појаки програми и игри,мрзнење,кочење....

Го имаш овој телефон или само си запознаен со неговите карактеристики?За берзо треба да го обновам договорот со Мобимак,па и овој телефон ми е достапен со многу мало доплаќање.па засега само `скенирам`

Пиши ако знаеш за некои работи кои ги нема во флаерите-мани,квалитет на камера(ноќно послебно),брзина на телефонот на појаки програми и игри,мрзнење,кочење....
Гo имaм пo дoмa oд пред некoј ден, кaмерaтa прoсечнa, вo спoредбa сo Г2 штo гo имaм вo рaбoтење немa претерaн лaг, oднoснo некoјa знaчителнa рaзликa, бaтеријaтa нoрмaлнa зa смaртфoн (држи двa денa сo нoрмaлнo кoристење), мaнa aкo мoже дa се кaже немaш aутo брaјтнес, сaмo мoжеш дa нaместиш oд кoлку дo кoлку сaaт нa кoлку прoценти дa рaбoти. Игри не сум прoбaл дa мoжaм дa ти кaжaм кaкo се пoкaжувa.

Нов сум со андроид и ме интересира дали треба да инсталирам некој антивирус и ако треба кој ?

само ќе ти кочи на интернетот.ако неодиш на `сомнителни` страни немаш потреба.сум работел и со и без и исто ти е,само телефонот успорува

Clean master и CM Security
Ги користиш ти овие кај тебе или само ти ги имаат препорачано ?? Многу го кочат телефонот, влечат многу рам меморија. Јас освен Cache cleaner ништо друго не сум користел. Дури во моментов немам ништо такво инсталирано, кешот го чистам сам, има опција во телефонот.

Ги користиш ти овие кај тебе или само ти ги имаат препорачано ?? Многу го кочат телефонот, влечат многу рам меморија. Јас освен Cache cleaner ништо друго не сум користел. Дури во моментов немам ништо такво инсталирано, кешот го чистам сам, има опција во телефонот.
Ги користам.Сум немал некој проблем засега и немам забележано да кочи.Преку клин мастерот бришам junk files и memory boost.
Антивирусот не знам колку брка работа но од време на време го скенирам тел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom