Android корисници (проблеми, прашања, совети)

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Ок е за тоа програмче, ама ко што читав треба да се направи root и на bootloader-от, а тука е ризикот, затоа што одредени модели умирале при рутирање на bootloader-от. Ти имаш Х8? Си го рутирал?
"Имав"..е незнам братче јас му праев и рут и други рабоќе али супер беше.. само треба да се оди правилно иначе ако не знаеш може да ти умре :)

Дали е возможно ако користиш апликација на андроид телефон каде имаш зачувано податоци, после да ги префрлиш на друг нов телефон. И ако е можно како се прави тоа.

Дали ќе биде некој фин/а да ми објасни како да го активирам интернетот од t-mobile на htc wildfire s, си ја активирав таа услугата за 0 ден што е, ама нејќе да се приклучи на нет. Помош!!!

Што викате за телефонов? Дали вреди за парите (14.000)? Ако го има некој нека даде некој поопширен коментар. :)

Што викате за телефонов? Дали вреди за парите (14.000)? Ако го има некој нека даде некој поопширен коментар. :)
Телефонов го немам, но читајќи ги неговите карактеристики ич не е лош за парите. Е сега дека се работи за Alcatel малку ми е сомнителен квалитетот т.е. колку е добро направен и софтверски стабилен. :)

Дечки, идеја за најрационално организирање на контактите??? Си земав HTC Desire S пред некој ден, а претходно имав Nokia и сеа имам дуплирани контакти (од SIM, SD, gmail....упм)...во меѓувреме инсталирав и viber i whatsapp и хаос уште толку....

Најави се на gmail и среди си ги од таму. Намести да ти покажува само контакти од гугл.

Фала....првово претпоставував дека е најдобро....ама ова „местењево“ ќе се отрујам, не можам да го најдам, пак ми ги вади и SIM броевите...фала во секој случај!

Во контакти стисни мени па потоа view и штиклирај само тоа што сакаш да ти се појавува во контактите.

Sent from my HTC Hero using Tapatalk 2

Вчера видов низ YouTube, постои опција да го направиш LG GT540 да работи на 360 - 700 Mhz. Дали некој знае како да го средам тоа, за телефонот да биде значително побрз?

Вчера видов низ YouTube, постои опција да го направиш LG GT540 да работи на 360 - 700 Mhz. Дали некој знае како да го средам тоа, за телефонот да биде значително побрз?
Прво треба да ти биде рутиран телефонот,а потоа ќе си ја инсталираш апликацијата SetCpu и преку неа ќе си ја местиш фреквенцијата на работа на процесорот.

Прво треба да ти биде рутиран телефонот,а потоа ќе си ја инсталираш апликацијата SetCpu и преку неа ќе си ја местиш фреквенцијата на работа на процесорот.

Рутиран е и средив, направив од 320Mhz min до 710Mhz max? Додуша незнам и како да ги подесам, па ако има некој нешто да додаде.. It's Okay :)

Рутиран е и средив, направив од 320Mhz min до 710Mhz max? Додуша незнам и како да ги подесам, па ако има некој нешто да додаде.. It's Okay :)
Пази да не го рикнеш, да не ти грее многу процесорот.
Имаат избацено 4.1 на XDA за LG GT540.
http://www.xda-developers.com/android/jelly-bean-for-the-gsm-evo-3d-xperia-play-and-optimus-gt540/
http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=773

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom