Android 4.1 Jelly Bean

• Креатор на темата Креатор на темата kobrata
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ви се допаѓа новата верзија на Андроид?

• Вкупно гласачи
    74
Beyond Ice Cream Sandwich we would not able to guarantee owners of these smartphones the user experience you expect and we demand.
Xperia J со 1GHz и adreno 200, ке добие jelly bean, а Arc S со 1.4GHz и adreno 205 нема да добие и
Xperia U извиси со dual-core процесор, а со потполно ист хардвер Xperia P ќе добие.:facepalm:

Решение само nexus телефони...
Само тоа ништо друго ;)
--- надополнето: 20 октомври 2012 во 14:41 ---
И го пробал некој CM10 со оваа 142fxp шо е? работи добро на xperia arc, како камерата и сл?

И го пробал некој CM10 со оваа 142fxp шо е? работи добро на xperia arc, како камерата и сл?
HDMI - не работи затоа што сони не го објавува кодот. Инаку кога ке излезе JB за Сони во март таму, тогаш би требало да има добри портови и за другите модели, за сега ке остана на ICS...

Тапа невидена е со апдејтиве. Само сакам да ви кажам дека сум ептен задоволен од Нексусот. На 4.1 ми се стави само што го купив, веќе и 4.2 пуштаат ама јас сум со кастом кернел и мислам дека заради тоа не ми дава да го надградам. Инаку, барем за Нексусов, преодот од 4.0 на 4.1 беше многу осетлив. Како нов телефон, интерфејс, позадини, менија, известувања (notifications), и осетно побрзо работење низ менија, она фамозно маркетиншко butter smooth. Ваквото искуство со Нексусов сигурно ќе ме натера пак на Нексус да одам, а и новиов на LG веќе изгледа солидно во карактеристики, додека изгледот е нешто што Google сака да го задржи генерално.

Од flagship телефони што беа во 2011 година.
Sony Ericsson Xperia Arc/Arc S - не доби JB
HTC Sensation - не доби JB
Samsung Galaxy S2 - ќе добие апдејт во ноември
LG Optimus 2X - не доби ни ICS :facepalm::facepalm:

и тоа збориме за JB кој излезе во 2011 година, само Самсунг извади апдејт после една година останатите не се замарат со тоа важно нови телефони да се продаваат...
Затоа и не вреди да се купува flagship телефон освен Нексус, затоа што после еден апдејт ја прекинуваат подршката, а некои ни еден не добиваат...

Google и за Nexus S од 2010 година веќе има извадено JB апдејт, а останатите се правдаат со тоа дека не биле доволни јаки тие телефони за апдејт

Од flagship телефони што беа во 2011 година.
Sony Ericsson Xperia Arc/Arc S - не доби JB
HTC Sensation - не доби JB
Samsung Galaxy S2 - ќе добие апдејт во ноември
LG Optimus 2X - не доби ни ICS :facepalm::facepalm:

и тоа збориме за JB кој излезе во 2011 година, само Самсунг извади апдејт после една година останатите не се замарат со тоа важно нови телефони да се продаваат...
Затоа и не вреди да се купува flagship телефон освен Нексус, затоа што после еден апдејт ја прекинуваат подршката, а некои ни еден не добиваат...

Google и за Nexus S од 2010 година веќе има извадено JB апдејт, а останатите се правдаат со тоа дека не биле доволни јаки тие телефони за апдејт
Да, тоа е многу тапа работа, флегшип телефони од предходна да не добијат апдејт оваа година. А згора на тоа пак и изговорот "не се доволно мокни" е патетика и таквиот изговор повеке ги навредува корисниците отколку фактот што нема да добијат апдејт. Прво, телефон што може да издржи ICS без проблем ке издржи и JB, а згора на тоа дури и подобро ке работи на JB. Второ, како може Nexus S кој по перформанси двојно е послаб од сите флегшипови во 2011 да е доволно мокен за JB, а останатите да не се.
Али кој ги врти, штом е овде XDA не ми требаат нивните официјални РОМови. Ниту до сега сум имал официјален РОМ, ниту пак одсега планирам да имам.

Што се онадите па виде, сега излегува уште понова верзија на андроид :pos:

И таа ке биде JB, по шпекулациите.

Да, тоа е многу тапа работа, флегшип телефони од предходна да не добијат апдејт оваа година. А згора на тоа пак и изговорот "не се доволно мокни" е патетика и таквиот изговор повеке ги навредува корисниците отколку фактот што нема да добијат апдејт. Прво, телефон што може да издржи ICS без проблем ке издржи и JB, а згора на тоа дури и подобро ке работи на JB. Второ, како може Nexus S кој по перформанси двојно е послаб од сите флегшипови во 2011 да е доволно мокен за JB, а останатите да не се.
Али кој ги врти, штом е овде XDA не ми требаат нивните официјални РОМови. Ниту до сега сум имал официјален РОМ, ниту пак одсега планирам да имам.
Вие се жалите за ланските телефони,ја на One X-от иам џели бин уште од кога имаше гласини дека ќе искача со AOSP,АОКP или Cyanogenmod.Ако чекам ХАТЕЦЕ да го вметне ехеее.Од пред месец дена ставив и InsertCoin со Sense 4.5 и Jelly Bean 4.1.1 со најновиот кернел,абе лета и пука на бенчмаркови и тоа со тежината на Sense.HTC веројатно ке стави Jelly Bean на One X-от за три четири месеци,а јас којзнае што ќе имам до тогаш на овој ставено:)).Да живеат дечките од XDA фала им за сите ромови,кернели и модови,иначе не ќе знаевме што се можат нашите телефони.Дефинитивно ако не ти е рутнат андроидот,ти уствари и немаш андроид.

И јас имам ЈB уште од пред 2 месеци, али полесно е за девелоперите кога компанијата ке исфрли апдејт за некој телефон.
А плус и не знаат сите да стават кастм ромови :)

Sent from my CMX HTC Pyramid

А плус и не знаат сите да стават кастм ромови
Друже никој не е роден со знаење да инсталира РОМ, ќе си прочиташ, па пак ќе си прочиташ и после ќе изгледаш некое видео и конечно ќе пробаш и ќе научиш. Плус сега има доста алатки за автоматско рутирање и слично.

Друже никој не е роден со знаење да инсталира РОМ, ќе си прочиташ, па пак ќе си прочиташ и после ќе изгледаш некое видео и конечно ќе пробаш и ќе научиш. Плус сега има доста алатки за автоматско рутирање и слично.
Некои луге едноставно не се замараат.

Не е проблем да ставиш кастм РОМ, проблем е што те прават будала.

Проблемот со кастом ромови за JB е тоа што најчесто проиводителите не ги даваат драјверите, па имаат доста багови и некои работи не функционираат. Конкретно за Arc S има два JB ромови и на двата не работи HDMI затоа што ги немаат драјверите, а Сони не ги дава, камерата е послаба од таа на ICS затоа што и за тоа правеа некои драјвери нивни, батеријата помалку трае...
Едноставно се добива поприлично осакатена верзија на JB, а производителите без проблем може да извадат апдејт, само знаат дека тогаш нема да се трошат толку нови телефони и те прават будала со изјави од типот "вашиот телефон не е доволно моќен да добие JB"

Дали HTC Desire X ќе добие JB надградба?
Со политиките на хтц не се знае, 50-50 е работата :)
Кажаа дека оние телефони со 512 или помалку рам нема да добијат сигурно, а за останатите ништо конкретно не кажаа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom