Американски фудбал - NFL лига

• Креатор на темата Креатор на темата Neno-WH
  • Време на започнување Време на започнување
После Мегатрон и Линч сега, два од неколкуте омилени играчи што ги имав.
И тоа двајцата на 30 године, ај Мегатрон го разбирам не му се игра више у лузерски тим, цела кариера људите не направија тим околу него, и му дадоа договориште на мекушот Стафорд.
Ама Линч не го разбирам, одличен тим, одлична офанзивна линија и не е цел товар на него, најкомплетниот кјуби у лига и одлична одбрана, фаворит за титула уште 2-3 сезоне, колку што има у него.
Али луд бил од увек, па нека му биде :(
Догодина без Beast Mode и Мега ќе ми биде посиромашна лигава

Иако не сум некој фан на Менинг (borderline hater сум), баш ми беше мило што Каролина изгубија. Ми беше тешко да се одлучам за кој ќе навивам, од проста причина што супербол играа 2 екипи што воопшто не сакам да ги гледам, греота што бар за мене, гледавме катастрофална утакмица, каде едниот тим беше без квотербек, другиот тим важно се сликаа со кари и се фаци сеа. За да не си го нарушува угледот кој колку толку му се врати после суперболов, најдобро за менинг е пензија, зашто друг тим со него нема шанси да припари до контеншн за вајлд карта. Најлош перформанс на квотербек во плејоф беше ова на Менинг, и со НЕ и вчера, катастрофа. Ама затоа, историски јака одбрана на денвер, полна со топ играчи до врв. Секоја чест за желбата, тотално заслужено и никој неможе да им ја оспори победата.

Прв пат гледав вчера ова америчкиов фудбал не ни знаев правила ништо и одма го сфатив што е и како е одлична одбрана имаа Денвер а овие Каролина незнам али коментаторов ги отепа од фалење тие ништо не покажаа како најдобар напад. Спорт плус за пратење ќе ми е сега НФЛ .

Едно од подосадните финалиња што сум ги изгледал. Да направам рекапитулација после една недела ќе ми текне само на фамблот на Њутон и оној скок од 2 ипол јарди за тачдаун на Пантерси, друго ништо - досада. Мислев пантерси ќе ги здрават денвер али тотално утнав прогноза, заради исклучениот њутон кој појма немаше шо прави на терен уплашен изгубен не знаеше кај тера, не дека менинг па нешто бољи беше.

И еве го Пејтон Менинг станува прв стартен квотербек кој освоил Супер Бол со два различни тима :) А јас во негова чест ставам фотка :)

Друго... (веќе пишавте погоре неколку фини мислења, да не ве копирам) Од 2000та наваму кога се сретнувале најдобриот напад и најдобрата одбрана само една Сеинтс со Дру Брис победиле како најдобар офанзивен тим. Повеќе среќа за Каролина догодина.

И за крај да пишам дека Бијонсе е ТоБ, ама јас ги сакам нејзините танчарки, СИТЕ нејзини танчарки :D

483848_10151497262112265_549173637_n.jpg
И еве го Пејтон Менинг станува прв стартен квотербек кој освоил Супер Бол со два различни тима :) А јас во негова чест ставам фотка :)

Друго... (веќе пишавте погоре неколку фини мислења, да не ве копирам) Од 2000та наваму кога се сретнувале најдобриот напад и најдобрата одбрана само една Сеинтс со Дру Брис победиле како најдобар офанзивен тим. Повеќе среќа за Каролина догодина.

И за крај да пишам дека Бијонсе е ТоБ, ама јас ги сакам нејзините танчарки, СИТЕ нејзини танчарки :D

483848_10151497262112265_549173637_n.jpg
Меѓудругото,ми се допаѓа и топката,Вилсон е?Сакам да купам една за до телевизор и за по некое додавање колку да го осетам чувството на ам.фудбал.Порано имаше позади во ГТЦ на приземје една продавница во која се продаваа,но од тогаш немам видено освен во спортвижн ама гарбиџ Данлоп се.Ако има некој некоја информација за да нарачам од некаде или купам од тука нека пише :)

Меѓудругото,ми се допаѓа и топката,Вилсон е?Сакам да купам една за до телевизор и за по некое додавање колку да го осетам чувството на ам.фудбал.Порано имаше позади во ГТЦ на приземје една продавница во која се продаваа,но од тогаш немам видено освен во спортвижн ама гарбиџ Данлоп се.Ако има некој некоја информација за да нарачам од некаде или купам од тука нека пише :)
Willson Junior е топката, за деца од 11-13 години, за два инча е пократка од регуларната. Со регуларна големина си купив во боите на Steelers, ми стои у соба, ја немам фотографирано :) И двете ги купив додека работев на брод во MEGA во Козумел, Мексико.

Таман се спремав да порачам дрес од Бекам Јуниор мајмуно ми ја гибна Бушард. :boksix:

Џерод Мејо, еден од најдобрите лајнбекери што сум ги гледал, се пензионираше денес на 29 години, после неколку season-ending повреди по ред. За среќа Њу ингланд имаат одлично дуо во Колинс и Хајтауер што ќе го заменат, последниве 2 години беше ептен паднат. Сигурен сум дека НЕ ќе го катнеа летово, зашто огромни пари требаше да му се исплатат, ама сигурно некој тим во лигата ќе му понудеше солиден договор. Сепак изгледа одлучил дека не сака да се малтретира веќе, фала му и за тоа. Можеби ќе стане лајнбекер тренер во НЕ, зашто местото и онака моментално е празно :D
Инаку до 1 март ќе може да се користи френчајз тагот, така да интересно е да видиме кој се ќе го искористи и на кого. Норман и Казнс ми се сигурици овде :D

Хит Милер денеска стави крај успешната кариера,но не треба поради тоа да тагуваат фановите на Стилерси,зошто неговото место ќе го завземе одличиот Џеси Џемс.
Интересно ќе биде деновиве да се следи развршницата на некои играчи на позицијата КБ:
-Казнс преговара со Вашингтон и најверојатно ќе остане.
-Грифин III можно е да заврши во Далас како замена за Ромо или во Хјустон како прв избор.
-Освајлер ќе добие шанса во Денвер.
-Кеперник е мистарија,но според мене сигурно заминува.
-Фицпатрик би требало да остане.
-Бредфорд не заслужува уште шанси од Иглс,прашање е која екипа ќе заглави со него.

Инаку до 1 март ќе може да се користи френчајз тагот, така да интересно е да видиме кој се ќе го искористи и на кого. Норман и Казнс ми се сигурици овде :D

И Вон Милер го забрае, МВПто на Суперболот

Хит Милер денеска стави крај успешната кариера,но не треба поради тоа да тагуваат фановите на Стилерси,зошто неговото место ќе го завземе одличиот Џеси Џемс.
Интересно ќе биде деновиве да се следи развршницата на некои играчи на позицијата КБ:
-Казнс преговара со Вашингтон и најверојатно ќе остане.
-Грифин III можно е да заврши во Далас како замена за Ромо или во Хјустон како прв избор.
-Освајлер ќе добие шанса во Денвер.
-Кеперник е мистарија,но според мене сигурно заминува.
-Фицпатрик би требало да остане.
-Бредфорд не заслужува уште шанси од Иглс,прашање е која екипа ќе заглави со него.

No more "HEEATHH" chants :(

РЏ3 сигурно нема да иде негде кај што биде резерва, додуша и ја не би сакал да се деси тоа еден од омилените кјуби ми е.
Само у Кливленд да не замине :icon_lol:
Дај бе Денвер нека го земат РЏ3, оној Освајлер не го сакам ич, МекКерон од Синсинати ми е бољи од него, па и Метју Стафорд е бољи од него :icon_lol:

Каперник останува, не му можат ништо Најнерси, повредите си завршија работа за него, неможа да го шутна, а никој не го сака у трејд
Ќе остане да се бори со Габерт, а у офанзивата на Чип Кели ако е здрав брзо ќе си ја заземе стартерска позиција.

Фицпатрик е сигурица и според мене

Иначе The Philadelphia Eagles would like to re-sign Sam Bradford this offseason :pos:
Каков растур систем организација станаа Иглс то чудо едно, па подобро Вик да го потпишат, не изигра лошо годинава кога го мењаше Биг Бен у Стилерси

Онака вонсезонски, видео од еден од најдобрите LB.

И Вон Милер го забрае, МВПто на Суперболот

No more "HEEATHH" chants :(

РЏ3 сигурно нема да иде негде кај што биде резерва, додуша и ја не би сакал да се деси тоа еден од омилените кјуби ми е.
Само у Кливленд да не замине :icon_lol:
Дај бе Денвер нека го земат РЏ3, оној Освајлер не го сакам ич, МекКерон од Синсинати ми е бољи од него, па и Метју Стафорд е бољи од него :icon_lol:

Каперник останува, не му можат ништо Најнерси, повредите си завршија работа за него, неможа да го шутна, а никој не го сака у трејд
Ќе остане да се бори со Габерт, а у офанзивата на Чип Кели ако е здрав брзо ќе си ја заземе стартерска позиција.

Фицпатрик е сигурица и според мене

Иначе The Philadelphia Eagles would like to re-sign Sam Bradford this offseason :pos:
Каков растур систем организација станаа Иглс то чудо едно, па подобро Вик да го потпишат, не изигра лошо годинава кога го мењаше Биг Бен у Стилерси

Далас како најбогат клуб на светов може да си го дозволат РЏ3 за резерва,со оглед на тоа колку често се повредува Ромо верувам дека РЏ3 ќе биде задоволен со статусот на резерва.
Ова со Вик кажа и остана жив:tapp:.Вик заедно со Џонс можат слободно да си бараат друга професија зошто Стилерси сигурно ќе земат КБ на драфтот.
Се споменуваат добри квотербекови на драфтот од кои за споменување се Карсон Венц кој го споредуваат со Лак и Џеред Гаф.

Далас како најбогат клуб на светов може да си го дозволат РЏ3 за резерва,со оглед на тоа колку често се повредува Ромо верувам дека РЏ3 ќе биде задоволен со статусот на резерва.
Ова со Вик кажа и остана жив:tapp:.Вик заедно со Џонс можат слободно да си бараат друга професија зошто Стилерси сигурно ќе земат КБ на драфтот.
Се споменуваат добри квотербекови на драфтот од кои за споменување се Карсон Венц кој го споредуваат со Лак и Џеред Гаф.

Далас може да си го дозволи нема муабет, него после година седење на клупа на тие години мислим дека он не би прифатил, покрај толку места кај што може да биде стартер.

За Вик бев ироничен, да доловим колку растур систем се филаделфија :)
Али шала на страна кој го заменуваше Бен со оглед на све околности колку нема играно, колку године има и све тоа не беше лош

@Марли скроз го заборавив Милер, а исто и он е лок. Со тој френчејз таг, Освајлер и Вер одат во слободни стрелци и некој сигурно ќе им понуди повеќе пари од Бронкос. Исто интересно е што овој драфт се смета за еден од најспорите во однос на рисиверите, многу НФЛ играчи дури и се смееа на твитер што е со младиве генерации :D Ама и Антонио Браун имаше спор 40-јард на комбајнот, па еве го сеа доминира низ цела лига.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom