Американски фудбал - NFL лига

• Креатор на темата Креатор на темата Neno-WH
  • Време на започнување Време на започнување
Сега за сега Махомс и Фицпатрик се лидери во борбава за МВП (после две кoла :D )

Ваљда Фиц ќе седне кога тогаш поради Винстон ама Махомс..

Енди Рид :cuc: :cuc: :cuc: :cuc:

Еден од најдобрите активни тренери.

Јас лично само Бил и Керол би ги ставил пред него. Многу бољи од Томлин на пример (што исто е во топ5 за мене од активниве)

Ај да видиме дали вака ќе заврши сезона Махомс :cuc:

Ок, ипак Рид е, знаеме ќе падне кога тогаш исто ко лани, а и Махомс сигурно ќе падне.....ама ако продолжи ваква надреална сезона да има Махомс онда Чифс си створија нов КБ во следните 10ина години без многу голем период на транзиција.

Свака част :cuc:[DOUBLEPOST=1537226245][/DOUBLEPOST]Одличен потег со Гордон, типичен НЕ потег е ова.

Па надреално е како им легнуваат вакви играчи..

Значи секад им се погодуваат вакви работи, врти сучи...оооп доаѓа одличен играч кај нив за џабе.....

@dragonsky Ако Фиц продолжи да игра вака, Винстон не гледам зошто би стартувал. Али една лоша утакмица и верувам Винстон се враќа назад. Сеа играат со Стилерс, кои немаат сјајна одбрана. После помалце од 7 дена играат со Чикаго кои имаат доста солидна одбрана, ќе видиме и вечерва како ќе бидат. Реално е Винстон најрано да игра во 5то коло, ако Фиц не се покаже со Беарс.

@dragonsky Ако Фиц продолжи да игра вака, Винстон не гледам зошто би стартувал. Али една лоша утакмица и верувам Винстон се враќа назад. Сеа играат со Стилерс, кои немаат сјајна одбрана. После помалце од 7 дена играат со Чикаго кои имаат доста солидна одбрана, ќе видиме и вечерва како ќе бидат. Реално е Винстон најрано да игра во 5то коло, ако Фиц не се покаже со Беарс.
Па тоа е проблемот, не верувам да продолжи да игра вака, прашање на време е кога ќе падне.

Јас лично се надевам барем до 6-7 недела ќе издржи вака да игра.

Него..лел очај се станати Сихокс бе :( Се надевам ќе почнат бољи да играат до крај на првово ама не очекував вака лоши да се бе..

ХААХАХА КАКО ШТО ГО ПИШУВАМ ОВА ЗА МАЛЦЕ СЕЈФТИ ЌЕ НАПРАВЕА :ROFLMAO:[DOUBLEPOST=1537232313][/DOUBLEPOST]Кој има полоша О-лајн, Сихокс или Џајантс? :D

Мек ја тероризира офанзивната линија на Сихокс. Среќа засега имаат што и Беарс не се сјајни во напад.

in order to make room for Josh Gordon, the Patriots are cutting recently-signed WR Corey Coleman.

Штета за Колман :(

0-2 старт на фантази пошто грешни луѓе оставам на клупа :tapp:

Некој да е спремен да трејда РБ?

0-2 старт на фантази пошто грешни луѓе оставам на клупа :tapp:

Некој да е спремен да трејда РБ?
Ај ај не се жали за Кори и јас го имав Џејмс на клупа :) Плус како тргнаа на крај Bears, мислев пресврт ќе ми направиш :)

Bears има super bowl калибар одбрана :cuc: Ако Trubisky игра барем на ниво на Alex Smith, ќе идат до Super bowl :popce:

Dechki pomagajte, pochnav aktivno da gi sledam i si baram klub za koj da navivam. :icon_mrgr:
Potochno se mislam megju Kansas Chiefs ili Atlanta Falcons. Ovaa sezona i jas redovno ke komentiram ovde :icon_mrgr:

@Nikac_Aerodrom Мишел изгледаше океј вчера, кога сме кај рукињата. 31ви пик е он у прва рунда.
А ми промакнало дека првиот пик им е аут цела сезона...замената за Солдер.
Иначе вчера фалеше и Кенон доста.

2012 ги пикнаа Чендлер Џоунс и Донта Хајтауер, одлични играчи, нема збор.
2013 го трејдаа пикот
2014 Доминик Изли, ништо не изигра за НЕ
2015 Малком Браун, ништо посебно, ок играч
2016 Дефлејт Гејт казна
2017 Трејдаа пик
2018 Мишел и Вин, двајцата се ризици, Мишел има проблем со колената, прашање е колку ќе се задржи во лигата, Вин беше добар пик на позиција која беше потребна да се пополни, арно ама се повреди, за овие двајца прерано е да се каже било што.

Муабетот ми е дека го полнат тимот со играчи со поситни улоги, нема нови играчи што може да направат разлика, се што драфтувале се солидни играчи максимум, ниту Изли, ниту Браун не се и не беа играчишта. WR немаат погодено декадава сигурно, од еделман навака немаат драфтувано добар WR и тоа он случајно се разви во ваков играч, не се очекува тоа од 7 рунда пик. Исклучок вака од памет ми е Гараполо. Он беше солиден, ама во погрешно време на погрешно место, мислам од него ќе биде одличен играч.

Брејди и Гронк додека играат ќе бидат контендери дефинитивно, мислам дека двајцата заедно ќе си одат, ништо чудно и беличек со нив заедно да замине, е тек тогаш ќе видиме што ќе се случува со тимот. Знаат дека Брејди има уште 3/4 години, мора полека да се спрема тимот за по него. Затоа клучно е да се погодат пиковите од прва рунда што е можно повеќе, нормално е да има бастови, ама мора да има и играчи кои ќе двојат како Чендлер Џоунс и Донта.[DOUBLEPOST=1537291970][/DOUBLEPOST]
Dechki pomagajte, pochnav aktivno da gi sledam i si baram klub za koj da navivam. :icon_mrgr:
Potochno se mislam megju Kansas Chiefs ili Atlanta Falcons. Ovaa sezona i jas redovno ke komentiram ovde :icon_mrgr:
Можеш за двете, едните во АФЦ другите во НФЦ :icon_lol:

Чифс ми се посимпатични мене, интересно тимче имаат. Плус млад QB кој може да прерасне во водач на франшиза...така да можеш за нив.

Ја искрено сум за НЕ откако бев во Америка првиот пат, и пошто тогаш бев баш во Њу Енгланд, таму сите умрени за Петс и затоа се одлучив. :D Тоа беше неколку месеци откако се деси моментот „Why didn't they run it?“. :D

@Nikac_Aerodrom Подолго пратиш од мене и повеќе, зошто бил трејдан Чендлер Џоунс? Во стартна дефанзивна линија ќе беше во Петс и ден денес.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom