Американски фудбал - NFL лига

• Креатор на темата Креатор на темата Neno-WH
  • Време на започнување Време на започнување
Nema shansi za Green Bay, imam soft spot za sportski timovi od chicago :D
Mnogu mi se sfigja i Mahomes so Tyreeke Hill ama pa i Julio Jones i Matt Ryan chokerite od pred 2 godini mi se interesni. Kaj Kansas mi fakja oko posho mnogu kreativna ofanziva igraat, epten mi se interesni.

@Nikac_Aerodrom Подолго пратиш од мене и повеќе, зошто бил трејдан Чендлер Џоунс? Во стартна дефанзивна линија ќе беше во Петс и ден денес.
Требаше да бираат дали него или Хајтауер ќе го продолжат, Џоунс имаше репутација да се губи кога е најпотребно, т.е. до кај 8 недела праеше еден тон секови, и после стигаше до невидлив во плејоф, додека Хајтауер беше уште тогаш лидер на одбраната, капитен, презема улога од Џерод Мејо и се одлучија да го продолжат него. Земаа прва рунда пик за него. Истотака https://www.cbssports.com/nfl/news/...-led-to-chandler-jones-strange-hospital-trip/ Ова се случува во неделата пред плејоф утакмица. Згора на тоа, Беличек сака DE да го држат квотербекот во покет, да не трчаат по сек, туку многу му е битно линијата да биде задржана, зашто така и помалку простор за трчање има. Тука изгубија поени и Џоунс и Џејми Колинс, овој вториот freelance одбрана си играше од време на време. Штета, со Хајтауер беа лудница од лајнбекери, едниот ѕвер за стопирање на тркачи, другиот можеше да се носи со повисоки WR и ТЕ...

Dechki pomagajte, pochnav aktivno da gi sledam i si baram klub za koj da navivam. :icon_mrgr:
Potochno se mislam megju Kansas Chiefs ili Atlanta Falcons. Ovaa sezona i jas redovno ke komentiram ovde :icon_mrgr:

Пошто навијаш за Интер навијај за Чифс.

Исто ти е, почнуваат добро, есенски шампиони свака година после доживуваат дебакл.
:icon_mrgr:

Пошто навијаш за Интер навијај за Чифс.

Исто ти е, почнуваат добро, есенски шампиони свака година после доживуваат дебакл.
:icon_mrgr:

Абе кај со Интер ме најде ‍♂️
За Јунајтед сум од 2005 па навака, за НБА знаеш дека сум Булс фан. Ја мислам дека ќе биде Канзас на крај

Sent from my iPhone using Tapatalk

За Јунајтед сум од 2005 па навака, за НБА знаеш дека сум Булс фан. Ја мислам дека ќе биде Канзас на крај

За чикаго знам, ама мислев и за Интер дека си, сум те помешал со некого :icon_mrgr:

Да резимираме: бараш тим што има мизерна одбрана ама па има некој магионичар што ги вади од :гомце:, имаат квалитетна средина ама им е лимитирана од тренерот и имаат инструкции да остават да тече време па евентуално да делат бодови на крај, и за крај имаш добар напад со стварно добри играчи кои џабе го дишат воздухот кога секако не добиваат топка.

Епа мислам дека и најмизерниот тим тука дава по некој гол за разлика од нашиот Манчестер.

Абе шо знам, највеќе око ми фатија, од друга страна и Хулио Џонс со Рајан се ѕверови. Мислев да идам со Трубински и Беарс пошо нели од Чикаго се ама некако многу ми се досадни. Имам уште некое правило да да поднаучам, сејфти, скримиџ лајн, фер пик после пант и нешто со ова дауновите, знам дека имаш 4 даунс за да освоиш 10 јарди ама кога ми излезе пример 2 % 17 лошо ми стане :D не можам да разберам од кај курац го вадат. Ако има некој да ми направи туторијал за некој бавен како мене би било топ :D

Абе шо знам, највеќе око ми фатија, од друга страна и Хулио Џонс со Рајан се ѕверови. Мислев да идам со Трубински и Беарс пошо нели од Чикаго се ама некако многу ми се досадни. Имам уште некое правило да да поднаучам, сејфти, скримиџ лајн, фер пик после пант и нешто со ова дауновите, знам дека имаш 4 даунс за да освоиш 10 јарди ама кога ми излезе пример 2 % 17 лошо ми стане :D не можам да разберам од кај курац го вадат. Ако има некој да ми направи туторијал за некој бавен како мене би било топ :D

А зошто мора па така „присилно“ да најдеш клуб за кој би навивал?

Јас три сезони активно пратам НФЛ па уште немам омилен клуб. Омилен играч, да, the Bad man и заради него сакам да победуваат Пакерс, ама немам клуб чиј фан сум. Плус уште некои играчи кои ми се интересни и ги пратам нивните тимови ради тоа.

Не мора да имаш омилен клуб за да глеаш НФЛ и да научиш све за спортот. Ќе си одбереш тимови кои ти се допаѓаат како играат и ќе си ги пратиш. Така јас лани ги пратев Рамс и Џегз цела сезона, Канзас и Пакерс веќе трета, и секако Петриотс пошто се ипак центар пажња и не моеш да ги одбегнеш а да не читаш инфо за нив. А не мора да значи ни дека мора да биде тим од најдобрите, јас и Кливленд ги пратам често. :D

А да, мислам дека полесно е да одбереш тим шо ќе го хејташ и не можеш да го поднесеш. Прв пик - Далас. Мислам дека на 90% од фановите на НФЛ им е најнеомилен тим. Плус и играчи кои не можеш да ги поднесеш (читај Илај Менинг и Филип Риверс кај мене). Исто и Сиетл не ги можам иако Расел Вилсон ми е топ5 квотер во лигата.

За запознавање со правилата на играта, најлесно ти е преку активно гледање со хрватските коментатори и играње Madden за ПЦ или Madden Mobile. Таму освен правила ќе запознаеш и нови играчи и све пропратно. А за овие работи кои поретко се дешаваат во меч ко safety, го имаш јутјуб.

Бај д веј, сејфти е кога тимот кој напаѓа ќе ја загуби топката во својата енд зона, при што на противникот автоматски му следуваат 2 поени. Ситуација 2&17 се дешава во случај на sack при 1&10, врз квотерот кој обично при shotgun формација е на неколку метри зад скримиџ лајнот (центарот). Може да биде и при претходно дадена казна за нападот ради која мора да стартуваат поназад на теренот.

Комплицирано е од старт но затоа е интересно кога ги дознаваш форите дел по дел. :)

Одма укапирав за сејфтито и за ова со пеналите, фала многу. Иначе веќе си ги мразам 49ките, многу преценет кјуби имат во тоa италијанското педерче Гарополо, ептен ми е ќеф кога ќе го секнат. Исто и Мајами. Тимот им е факинг Долфинс, шукурац бајо. Кливленд трагедија некна, тој Хернандез шо ти бил најјак пунтер у колеџ евер, 5 филд голс промаши и на крајот изгубија, сигурно го оставиле на аеродром. :D

И ја од сезонава почнав активно да пратам, до сеа иам ептен чат-пат ретко следено по неколку текми у сезона и супер боулот. Иначе за Пекерс сум, го поштувам многу Арон Роџерс. :D

@раднаскела немс потреба да гледаш Јутуб, многу покомплициран спорт е од кошарка и фудбал, појќе се ослонува на статистика.

Гледај една сезона колку што можеш текми, со тек на време ќе укапираш све.

Ако имаш време спушти си маден мобајл, играј по саат време барем на ден ќе ги запознаеш правилата.
Плеј екшн, суперстарови кои се, млади надежни игрсчи, легенди и тн.

Исто се слажем со ел нињо да не мора да си одредиш тим за навијање, со самото гледање некоја екипа ќе ти прирасне при срце.

Работи што мора да ги знаеш,Брејди и петриотс се читери треба да ги мрзиш, каубојс се сељаци треба да ги мрзиш, Роџерс и пекерси се уфилмани арогантни копилиња треба да ги мрзиш.
Викингс се исто сељаци плус дека башка сеа го имаат најпреценетиот квотер у лига, и лесно е да ги мрзиш.

Пејтон Менинг е ГОАТ, и така :icon_mrgr:

И captainAndrewLuck e профил на твитер кој МОРА да го следиш редовно

Одма укапирав за сејфтито и за ова со пеналите, фала многу. Иначе веќе си ги мразам 49ките, многу преценет кјуби имат во тоa италијанското педерче Гарополо, ептен ми е ќеф кога ќе го секнат. Исто и Мајами. Тимот им е факинг Долфинс, шукурац бајо. Кливленд трагедија некна, тој Хернандез шо ти бил најјак пунтер у колеџ евер, 5 филд голс промаши и на крајот изгубија, сигурно го оставиле на аеродром. :D

Сеа приметив дека викаш дека си фан на Јунајтед, тогаш да знаеш дека Глејзери се газди и на Тампа Беј Бакнирс.

Затоа @dragonsky е нивни фан. :D

Не дека има врска тоа, но колку да знаеш. Исто на пример Кроенке од Арсенал е газда и на ЛА Рамс, газдата на Фулам е газда и на Џексонвил, газдата на Трејблејзерс е и на Сиетл Сихокс итн, има уште сигурно слични случаи кои не ги знам. Е не знам со Чикаго франшизите како е, дали фамилијата од Булс ги има и Берс или имаа некој хокеј или бејзбол тим уз кошаркарскиот.

@раднаскела немс потреба да гледаш Јутуб,

Зашто бе, може да си гледа поспецифични моменти на YT, као сејфтија, спешл тимс финти, рекорди итн... :D

Se nadevam ne si seriozen za Pejton :D

Едини квотербек што освоил 2 СБ со различни тимови
Едини играч што играл у 4 СБ со 4 различни тренери башка
  • Most career passing yards (71,940)
  • Most passing yards in a season (5,477)
  • Most career passing touchdowns (539)
  • Most touchdown passes in a season (55)
  • Most NFL MVP awards (5)
  • Most wins by a starting QB in a decade (2000s — 115)
  • Most seasons with 12+ wins as a starter (11)
Да, сериозен сум[DOUBLEPOST=1537307503][/DOUBLEPOST]
Зашто бе, може да си гледа поспецифични моменти на YT, као сејфтија, спешл тимс финти, рекорди итн... :D

Може, ама немора, многу информации наеднаш ќе му го изгубат ќејфот на некоја работа што например би ја видел прв пут у живо на текма

Dechki pomagajte, pochnav aktivno da gi sledam i si baram klub za koj da navivam. :icon_mrgr:
Potochno se mislam megju Kansas Chiefs ili Atlanta Falcons. Ovaa sezona i jas redovno ke komentiram ovde :icon_mrgr:
Чифс.

Какано ти е Фалконс бууу Фалконс буу.

Чифс се лиџит симпатична екипа со симпатичен тренер и нов млад КБ.

Плус ако сакаш да навиваш за екипа што е стандардно солидна ама никогаш не стига до финале Чифс ти се прав избор што значи ако некогаш стигнат до финале тогаш радувањето ќе ти биде уште поголемо.

Чифс тотално.[DOUBLEPOST=1537308251][/DOUBLEPOST]
Сеа приметив дека викаш дека си фан на Јунајтед, тогаш да знаеш дека Глејзери се газди и на Тампа Беј Бакнирс.

Затоа @dragonsky е нивни фан. :D
Не ги лажи луѓево некој ќе помисли стварно :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom