Американската претседателска кампања и избори (општа дискусија)

Кој ќе биде победник на претседателските избори?

• Вкупно гласачи
    131
  • Гласањето е завршено на .
Абе нека победи Ромни еве ќе видиш што ќе се деси :))))
Нема логика... тргни од тоа што е бизнисмен.. тоа ќе му дојде сам себе убијал, на страна тоа дека е републиканец...

Моментално Обама води со 65.1%, Ромни има 32.6%, додуша информации има само од Њу Хемпшир.

Овие toss up државите не се толку toss up. Koефициентот за победа на Обама во Невада на пример моментално е под 1.10, а тие коефициенти се многу блиски до реалноста.
Како и секогаш така и сега, за победникот на изборите ќе одлучи физиономијата на кандидатот.
Која е ите како битна при изборот на претседател,нема добра ФИЗИОНОМИЈА нема да победи на избори. Физиониомијата на кандидатот ќе реши кој ќе биде победник.Не се битни ни политички ставови, ниту програма, уште помалку надворешната политика.Битна е физичката појава и колку е претставителен физијономски кандидатот, а обама е многу подобар физијономски од другион, не сакам ни име да му знам.
Мислам дека се согласуваш со мене, нели ?

:)

http://elections.huffingtonpost.com/2012/results

Нов Хамшир - Обама
Индиана - Ромни
Кентаки - Ромни

засега ова .. доле имате и предпоставки односно како било пред изборите.
ќе биде доста зафркнато до крајот тука некаде се :)

Не заборавајте дека денес се гласа и за конгресот, како и за една третина од сенатот. Американците, за да заштедат на пари сите избори ги имаат скоцкано во еден ден.
Линк за живо следење на резултатите.

Ајде Ромни, не ме разочарувај
Ако победи, ќе биде најсекси амерички претседател

Кое време (по наше) ќе има резултати?

Дали резултатите се според очекуваното ?

Дали резултатите се според очекуваното ?

Па не баш, Ромни води сега засега со 33 добиени електорати, наспроти Обама кој има 3. Што е интересно водство, но има уште многу до 270. :)

Ромни досега ги има земено државите со помалце електорати, односно држави кои носат по 5-6, има време до големите држави, ќе видиме.

Ова ништо не кажува, али ќе биде тесно, кој и да победи нема да победи лесно.

Ако си во можност, пушти си CNN, обожавам лично да им ги гледам анализите, а еве предвидуваат дека и Јужна Каролина, која носи 9 електорати, ќе оди кај Ромни.

So, @CNN telling us Florida, closing soon, is 50-50 — just a few hundred votes between the candidates. -
Охоооо, биЌе весело на Флорида...

Update: Watching CNN now - Obama ahead in florida 52% to 48%

Zasega rezultatite se spored ocekuvanjata: Romney pobedi vo cetri drzavi (Kentucky, West Virginia, Indiana i South Carolina), a Obama vo edna (Vermont).

Rezultatot vo poeni sega e 33:3.

Jasno, mnogu e rano da se kaze bilo sto. Klucno ke bide vo Virginia, Ohio, Wisocnsin i Colorado.

Zasega Romney vodi vo Virginia i najverojatno ke pobedi tamu.

Се случи Буш најмладиот (бар од тие со политички амбиции). :D Тато сеуште имал неискористени кредити од времето со директорувањето на ЦИА и бидувањето потпретседател и претседател, па ги користи за да ги направи и децата истото. Тогаш предност доби постариот од браќата, а помалиот, како гувернер на Флорида, по сталиновата максима се погрижи да имаат контрола над бројачите. И би Буш Глупиот претседател. Сега, се најавува дека и помладиот брат ќе ги трча наредните избори, кога републиканците ќе имаат значително поголема шанса за победа. Само да е жив и здрав тато дотогаш, ќе биде и од него претседател. :)

Тој момент ми е троа јасен, туку муабетот ми е дека излегоа милион шпекулации, варијации и пермутации, а која финта точно ја направија, ќе остане веројатно тема на многу теории на заговор, се додека за некоја година некој не се реши да напише книга. :icon_mrgr:

Update:
Romney Leads 49-3 In Electoral Votes After Nabbing South Carolina And Georgia: http://www.nypost.com/p/news/national/results_begin_lead_come_over_romney_MlHA9stWIACcfKctL1J9VM…

49:3 за Ромни. Колку блиску во гласови , а колкава разлика во поени (или како да ги наречам).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom