Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Инаку, можно е ми се чини по четврт пат во историјата, американскиот претседател да биде изгласан со помалку гласови од поразениот, како што беше случај со Буш против Гор.
Инаку, можно е ми се чини по четврт пат во историјата, американскиот претседател да биде изгласан со помалку гласови од поразениот, како што беше случај со Буш против Гор.
Ова не го разбрав ?
На претседателските избори, во дуелот меѓу Гор и Буш, Гор имаше повеќе гласови во однос на гласачки ливчиња т.е од гласачите, но Буш доби повеќе електорати. Затоа и се сметаат за едни од најконтроверзните избори, имаше тука доста скандали, посебно во Флорида.Ова не го разбрав ?
На претседателските избори, во дуелот меѓу Гор и Буш, Гор имаше повеќе гласови во однос на гласачки ливчиња т.е од гласачите, но Буш доби повеќе електорати. Затоа и се сметаат за едни од најконтроверзните избори, имаше тука доста скандали, посебно во Флорида.
Контраверзите не беа заради тоа што Буш имаше помалку гласови од Гор на национално ниво, што е легално, туку затоа што на Флорида се правеа неко махинации со гласовите. Знам дека го знаеш ова, само некако нејасно му објасни на Дарди...
Ова не го разбрав ?
Poglednete go Rasmusen, koj pravi najtocni anketi i najblisku go pogori rezultatot vo 2008ma.
http://www.rasmussenreports.com/public_content/archive/2012_electoral_college_scoreboard
Ne izgleda loso za Romney.