Американската претседателска кампања и избори (општа дискусија)

Кој ќе биде победник на претседателските избори?

• Вкупно гласачи
    131
  • Гласањето е завршено на .
Какви беа очекувањата за Флорида пред гласањето ?

Епа колку што мене ми сече, ако Ромни ја изгуби Флорида, пиши пропало за него.
--- надополнето: 7 ноември 2012 во 02:42 ---
Какви беа очекувањата за Флорида пред гласањето ?

Мислам дека ја сметаа за бастион на републиканците.

Флорида падна под 100.000 гласови разлика.. моментално е околу 86.000 некаде ајде има шанси за пресврт.

едит - се намалува на 80.000

Ај последно предвидување пред да легнам:

Њу Хемпшир-Обама убедлива победа
Охајо-Обама победа со солидна предност
Невада -Обама убедлива победа
Северна Каролина-Обама победа со ептен тесен резултат
Флорида- Обама со ептен тесен резултат
Вирџинија-Ромни победа со солидна предност
Јужна Каролина- Ептен тесна победа кој било да победи со фаворит Ромни

.

Чек, навивате за Ромни? :pos:
Демек ќе смени нешто тоа, надворешна политика ништо не се менува според претседателите, само интересите се битни.
Затоа, зашто не менува а не сум ни американец - јас сум за Обама, добар претседател е, нормален човек плус. Буржуј како Ромни со 60 деца - не.

Републиканец сигурно е подобро за Македонија.. пример кога Буш беше претседател Македонија имаше солидна подршка од Америка сега кога е Обама скоро и како да не немаме напротив многу повеќе наклонети се кон Грција а не е ни чудно, ете еден од најдобрите пријатели на Обама е всушност грчки лобист. И бар Ромни успеал направил пари што направи циганот освен што се вади на неговата “харизма“ ништо посебно..

Во Флорија само 3000 гласа разлика од 71% гласови, ајде Ромни!

Републиканец сигурно е подобро за Македонија.. пример кога Буш беше претседател Македонија имаше солидна подршка од Америка сега кога е Обама скоро и како да не немаме напротив многу повеќе наклонети се кон Грција а не е ни чудно, ете еден од најдобрите пријатели на Обама е всушност грчки лобист. И бар Ромни успеал направил пари што направи циганот освен што се вади на неговата “харизма“ ништо посебно..

Имам едно нешто да кажам - и со двајцата претседатели, пак си го имаме проблемот со името со Грција. Доволно е тоа. Кој повеќе навива, не менува ништо.

Имам едно нешто да кажам - и со двајцата претседатели, пак си го имаме проблемот со името со Грција. Доволно е тоа. Кој повеќе навива, не менува ништо.

Проблем си останува но друго е кога играч како Америка е повеќе наклонет накај тебе.. не само од дипломатски аспект. И не е баш сеисто кога отворено грците па и албанците застана зад Обама на избориве а кај Македонците во Америка наклонетоста е кај Ромни.

154-123 моментално ..

Така е Обама ептен наклонет кон Грците беше дури и визите им ги тргна!

Ајде Ромни мајсторе, можеш ти!

Абе Калифорнија на кого би требало да му припадне?

Па за разлика од Обама кај кого сме на игнор повеќе од јасно зошто (поради грчката фаворизираност) бар Буш беше во прилично добри односи со нашиот државен врв.. беше ако не се лажам и повеќе пати во посета на Македонија потпишан е договорот тогаш за воена соработка, добри суми на пари исто така беа дадени до Америка за Македонија. Факт е дека со републиканците подобро ќе поминеме од демокративе ..

И дарк погоре кажуваш богат и со многу деца ко демек лошо е тоа.. богат во секоја смисла си е човекот и духовна и материјална :) во меѓувреме Ромни го превзема водството во Флорида на 76% од гласовите.

Romney vodi 149-147.

Obama samo sto pobedi vo Pensilvanija, edna od tie ni vamu ni tamu drzavi (tossup).

Vo California samo sto zavrsija so glasanje pred saat vreme, apsolutno nisto ne se znae.

Vo Florida se apsolutno izednaceni, nikakov presvrt nema.

Najnovo e sto Republikancite ke ostanat vo mnozinstvo vo Kongresot. Dosta dobro se drzat, no dali ke zemat 25 mesta. Mislam nema sansa.

Neverojatno mi e tolku da se razlikuvaat rezultatite na sajtovive.

Romney vodi 149-147.

Obama samo sto pobedi vo Pensilvanija, edna od tie ni vamu ni tamu drzavi (tossup).

Vo California samo sto zavrsija so glasanje pred saat vreme, apsolutno nisto ne se znae.

Vo Florida se apsolutno izednaceni, nikakov presvrt nema.

Neverojatno mi e tolku da se razlikuvaat rezultatite na sajtovive.

Флорида
Обама: 3.433.466
Ромни: 3.446.431

Кај тебе како е ?

Ако добие Обама во Флорида , дали може да се каже дека е победник?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom