Американската претседателска кампања и избори (општа дискусија)

Кој ќе биде победник на претседателските избори?

• Вкупно гласачи
    131
  • Гласањето е завршено на .
Лелее во Флорида колку изедначено е :eek:

Јас следам на CCN и моментално од 81% избројани гласови е вака:

Ромни: 3,519,315
Обама: 3,518,679

Nereseno 153-153

Ako Obama ja dobie Fliroda, ke bide mnogu tesko Romney da pobedi. Izbroeni se 81% od glasovite, rezultatot e bukvalno 50-50, razlka od 1000 glasovi.

Virginia, klucna drzava, pola od glasovite se izbroeni, vodi Romney 51%.

Ohio, izbroeni se 35%, vodi Obama so 56%.

Colorado: 45% izbroeni glasovi, vodi Obama 51%.

Прочитав дека во Флорида останале да се пребројат местата каде Обама се очекува да победи. Што знам.

Гледав сеа анализа на NBC. Ако тепа Обама во Охајо, тоа би било крај веќе...

Мислам дека ја сметаа за бастион на републиканците.
Не баш. На последните избори Обама победи таму и секогаш одлучувале промили (поточно нерегуларностите кои ги правеле републиканските гувернери, ама се лути модераторот ако пишуваме за тоа). :D

Кој коментира на cnn дека Македонија не е за Обама ХАХАХА

Што мислите Невада како ќе биде? то ест Лас Вегас. :)

Ајде Ромнииииии бушииииии мајсторе. :) Разбиј ту црну битангу. :D

Izgleda deka ke pobedi Obama vo Nevada.

Momentalno Florida e klucna (nosi 29 poeni). Ako Romney izgubi tamu, togas mora da pobedi vo site drugi drzavi, a tesko ke dobie vo Nevada.

Znaci momentalno Romney e vo teska situacija.

Izgleda deka ke pobedi Obama vo Nevada.

Momentalno Florida e klucna. Ako Romney izgubi tamu, togas mora da pobedi vo site drugi, a testo da ja dobie Nevada.

Znaci momentalno ne mu se nakloneti zvezdite.

По што се одлучува која држава е клучна, тоа отсекогаш ме бунело. На пр. мора да победи таму и таму за да стане претседател. Why is that?

Сенаториве кај Републиканците многу потфрлиле гледам 42% во Флорида, 44% во Охајо додека за претседател се скоро изедначени.

По што се одлучува која држава е клучна, тоа отсекогаш ме бунело. На пр. мора да победи таму и таму за да стане претседател. Why is that?

Мислам дека се тоа држави со поголем број места во гласачкото тело, а се неодлучни за кого ќе гласаат.
Например, Ромни секако го добива Тексас, така да не обрнува многу време од кампањата на Тексас, исто и со Обама и Њујорк и Калифорнија.
Работата се крши во неодлучните држави.
Годинава изгледа Флорида ќе ја реши трката.

Годинава изгледа Флорида ќе ја реши трката.

Охајо ќе е фрката, ќе видиш. Демек се очекувало над 200,000 гласачи, мислам дека така кажаа, ќе гласале на 16ти на презакажани избори, зашто имало утки во адресата...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom