Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
Директно одат на амазон акаунтот не треба никаков код да ставаш.
primer da poracam slusalki od 15 dolari mali kako za ipod kolku bidi shiping i kolku carina kaj nas, a i za miris da zemam od 50 dolari kolku ke me fati shipping a kolku carina

a me interesira na primer smetkata na payments.amazon se naprajla preku dr moja email adresa i pisi drzava usa dali ke bidi toa problem za poracvanje

Мех, педер :pusk:. Абе не знам зашто (изгледа затоа што имам ставено америчка адреса на амзаон акаунтот) , ми ги прифаќа и хитовите Location in US. :)

Бравос ! Јас гледав нешто божем да сменам адреса, ама изгледа неможе да се смени одпослем.. вака околу 1$ заработувам дневно .. тинња ама нема ни што да извршуваш, повеќето бараат квалификации ..

Бравос ! Јас гледав нешто божем да сменам адреса, ама изгледа неможе да се смени одпослем.. вака околу 1$ заработувам дневно .. тинња ама нема ни што да извршуваш, повеќето бараат квалификации ..

Најдов пред некој ден еден многу ретардиран хит и заработив 7.50$ за 30 минути.

jas vcera najdov eden za 25 dolari samo kopi past ama za da go zavrsis trebase negde pa 12 sati baska da go caktisas da go izmaznis so se vika uste sat ipol epa sega vidi dali vredi jas go pocnav i po sat mi skurce i go vrativ, kolku treba da te blockirat za da ti zatvorat account vcera eden plemiceto negovo od clickriver me blockira i mistigna izvestuvanje mamee negovo

мераци.. и јас начекав вчера еден, 0.05$ даваше, 6000 хитс, извршив 80, ме здоболе рака, и сега ќе видам, сеуште чекам да ми ги одобри...

мераци.. и јас начекав вчера еден, 0.05$ даваше, 6000 хитс, извршив 80, ме здоболе рака, и сега ќе видам, сеуште чекам да ми ги одобри...
za so potocno bese toj, obicno tie so centi ne se izplakja ako odzemat pokje od minuta

za so potocno bese toj, obicno tie so centi ne se izplakja ako odzemat pokje od minuta

Ставаш негови имејлови во Newsletter или subscribe полето, ама несекогаш тоа поле е на фронт, треба 1-2 минути да го бараш по цела страница ... сеуште пенединг 2 дена ми стојат ..

Може ќе звучам досаден со прашањево дека е поставено доста пати, но... Aко нарачам 2 пара патики или маица и 1 пар патики колку би ми земале поштарина (и царина ако зимаат за ова) ако вкупната цена на производите е 75 фунти и shipping-от е 5 фунти (по производ, не знам дали би го пресметале 2 пати shipping-от бидејќи ќе се праќаат 2 продукти)?

вака ме интересира иам гифт кард од 30 долари а тоа што сакам да го купам е поскапо. може ли да се доплати со картица?

Имаш шипинг од страна, одбери го производот, чекаут и потоа ќе ти даде цена на шипингот.

Може ќе звучам досаден со прашањево дека е поставено доста пати, но... Aко нарачам 2 пара патики или маица и 1 пар патики колку би ми земале поштарина (и царина ако зимаат за ова) ако вкупната цена на производите е 75 фунти и shipping-от е 5 фунти (по производ, не знам дали би го пресметале 2 пати shipping-от бидејќи ќе се праќаат 2 продукти)?

Зависи од големината на пакетот и ако целокупната стока е поголема од 50е, пресметуваат 5-18% царина на истата. Поштарината невлијае врз цената и царинењето на стоката. Пр. Ако производот е 10е, а поштарина е 100е, нема да има царина зошто цената на производот е 10е.

Ти препорачувам да ги порачаш производите одделно, за да неплаќаш царина, ама пак ќе ти се пресмета поштарина на 2та, исто е, само пресметај т.е. прашај во пошта што повеќе ќе ти се исплати.

вака ме интересира иам гифт кард од 30 долари а тоа што сакам да го купам е поскапо. може ли да се доплати со картица?

Секако дека може, префрли ги тие 30долари од мтурк на амазон акаунтот и другите пари ќе ти ги земе од картицата. Ништо сложено, јас порачав еден производ така, пред околу 1 месец.

а вака. од мтурк парите ги дава како картица со код или ми ги става на мој амазон акаунт. Ме интересира бидејќи сестра ми има амазон акаунт со американски картички и сл. и сеа мисев ако ги дава како код само да и го кажам кодот, а ако го дава на јузер да напраам нешто

Парите од Мтурк ги дава како обичен гифт пакет кога ќе купуваш, значи мислам дека неможеш да ги повлечеш на картица, барем јас така знам. Тие пари можеш да ги видиш како гифт пакет, нема код нема ништо, едноставно ти ги укуцува кога купуваш некој производ т.е. првин ти зима од нив а потоа влече од картицата.

Зашо не го прима зип кодот...? Нели 1000 (1020 поточно за Карпош) се е за Скопје.. Вика да внесам валиден код (5 цифрен).. И на други вакви страници за порачување, истото ми го вика.. Како успевате?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom