Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
Нарачки правете од amazon.co.uk подостапно е и побрзо стигаат за МКД.

Дечки ај едно прашање.
Нарачав книга директно од амазон не од препродавач. Пишува дека ќе стигне за 18-32 дена али мање битно тоа.
Туку како да знам ја кога ќе стигне? Кој ќе ме извести од пошта ли? И ќе треба да го платам ДДВ-то ама нема никаква царина така? (книгата + шипментот кошташе 30 долари)

Дечки ај едно прашање.
Нарачав книга директно од амазон не од препродавач. Пишува дека ќе стигне за 18-32 дена али мање битно тоа.
Туку како да знам ја кога ќе стигне? Кој ќе ме извести од пошта ли? И ќе треба да го платам ДДВ-то ама нема никаква царина така? (книгата + шипментот кошташе 30 долари)
Ако не е преголема книгата, ќе ти ја донесе поштарот дома, и нема ништо да платиш, ако е поголема, може да ти остават ливче дома, па да одиш да си ја земеш, и тогаш може ќе ти побараат стотка за поштарина. Данок, ниту царина, за таа вредност, нема.

Здраво ќе сака ли некој да ми каже како да се регистрирам на амазон?!

Full Name:
Address Line1:
Street address, P.O. box, company name, c/o
Address Line2:
Apartment, suite, unit, building, floor, etc.
City:
State/Province/Region:
ZIP:
Country:
Phone Number:

Ептен тапа сум..незнам што да пишам !!Поздрав....

Ми треба продавница за mp4 плеери и електроника ?

Значи, ако сфатив добро, од Amazon.com можам да купам само од препродавачи, а од Amazon.co.uk можам и од препродавачи и од самиот Amazon? (Земајќи во предвид дека сум од Македонија.)

EDIT: Според ова, amazon.com испраќа книги, DVD-ја, музика и VHS касети низ цел свет, а јас воглавно ќе го користам за тоа, значи можам и од таму да нарачам? Ако може да ми реплицира некој што има купувано нешто од набројаниве од таму.

Можеш да купуваш книги... ама само нови :)

"Youthanasia: Remastered & Expanded"
Megadeth; Audio CD

"Rust in Peace: Remastered & Expanded"
Megadeth; Audio CD

Delivery estimate: 24 May 2011
Dispatch estimate for these items: 7 May 2011

Прва нарачка, let's see how this goes :)

17 Мај 2011 - Пристигнато. 7 дена порано!
I think this is the beginning of a beautiful friendship.

Ај ако може некој да ми помогне со амазон. Сакам да купам едно мече за поклон на сестра ми. Многу го сака, али овде никаде не можам да го најдам. Го видов на амазон го има. Цената му е 22 долари. Па ај некој љубезен да каже како одат работите и дали треба царина за него. Фала на сите :)

Ми треба продавница за mp4 плеери и електроника ?
За ова истово сакав да прашам, а и плус едно глупо прашање... :noze: Еве да речеме си порачал нешто како знаеш кога ти стигнало, ти го доставуваат дома или од пошта да си го подигнеш треба??
Инаку денеска почнав со мтуркот па ќе видиме како ќе тргне.

За ова истово сакав да прашам, а и плус едно глупо прашање... :noze: Еве да речеме си порачал нешто како знаеш кога ти стигнало, ти го доставуваат дома или од пошта да си го подигнеш треба??
Инаку денеска почнав со мтуркот па ќе видиме како ќе тргне.
Зависи ако е помало нешто може и поштарот дома да ти го донесе, иначе ти дава ливче и со тоа идеш у пошта и си го зимаш.

Abe so e rabotava na Amazon. Pola od toa so sakam da go kupam (nesto za telefon zastitni maski). Mi vika ne se prakja do tvojata adresa. A kako sto gledam proizvodot so go baram go nema mnogu. I so da praam sea ? :D

Ај ако може некој да ми помогне со амазон. Сакам да купам едно мече за поклон на сестра ми. Многу го сака, али овде никаде не можам да го најдам. Го видов на амазон го има. Цената му е 22 долари. Па ај некој љубезен да каже како одат работите и дали треба царина за него. Фала на сите :)
Не треба царина, само генерално не се исплатат нарачки со мала вредност. На тие 22 долари Амазон ќе ти наплати околу 10 долари поштенски и транспортни трошоци...
--- надополнето: Jun 18, 2011 5:32 PM ---
Abe so e rabotava na Amazon. Pola od toa so sakam da go kupam (nesto za telefon zastitni maski). Mi vika ne se prakja do tvojata adresa. A kako sto gledam proizvodot so go baram go nema mnogu. I so da praam sea ? :D
Ништо, има работи кој Амазон ги испраќа во Македонија (книги, дискови) и работи кои не ги испраќа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom