Нарачки правете од amazon.co.uk подостапно е и побрзо стигаат за МКД.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ако не е преголема книгата, ќе ти ја донесе поштарот дома, и нема ништо да платиш, ако е поголема, може да ти остават ливче дома, па да одиш да си ја земеш, и тогаш може ќе ти побараат стотка за поштарина. Данок, ниту царина, за таа вредност, нема.Дечки ај едно прашање.
Нарачав книга директно од амазон не од препродавач. Пишува дека ќе стигне за 18-32 дена али мање битно тоа.
Туку како да знам ја кога ќе стигне? Кој ќе ме извести од пошта ли? И ќе треба да го платам ДДВ-то ама нема никаква царина така? (книгата + шипментот кошташе 30 долари)
За ова истово сакав да прашам, а и плус едно глупо прашање...Ми треба продавница за mp4 плеери и електроника ?
Зависи ако е помало нешто може и поштарот дома да ти го донесе, иначе ти дава ливче и со тоа идеш у пошта и си го зимаш.За ова истово сакав да прашам, а и плус едно глупо прашање...Еве да речеме си порачал нешто како знаеш кога ти стигнало, ти го доставуваат дома или од пошта да си го подигнеш треба??
Инаку денеска почнав со мтуркот па ќе видиме како ќе тргне.
Не треба царина, само генерално не се исплатат нарачки со мала вредност. На тие 22 долари Амазон ќе ти наплати околу 10 долари поштенски и транспортни трошоци...Ај ако може некој да ми помогне со амазон. Сакам да купам едно мече за поклон на сестра ми. Многу го сака, али овде никаде не можам да го најдам. Го видов на амазон го има. Цената му е 22 долари. Па ај некој љубезен да каже како одат работите и дали треба царина за него. Фала на сите![]()
Ништо, има работи кој Амазон ги испраќа во Македонија (книги, дискови) и работи кои не ги испраќа.Abe so e rabotava na Amazon. Pola od toa so sakam da go kupam (nesto za telefon zastitni maski). Mi vika ne se prakja do tvojata adresa. A kako sto gledam proizvodot so go baram go nema mnogu. I so da praam sea ?![]()