AtoM-AnT
Dexter
Не знам да ви кажам за порачки во Македонија ама ако живееш во Германија си го регистрираш твоето банковно конто и Амазон си одбива пари директно од него, сосем различен начин од Ибеј.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Znaci preku od amazon moze da poracuvam ako imam kreditna karticka nisto drugo kako naprimer preku alertpay itn..
Дечки пошто гледам датумот на постовиве е прилично нов да ве информирам само.
Има нешто околу укунување на царината за ел. уреди и незнам уште нешто.
Да не ме сватите погрешно и ја не сум упатен многу многу но ке ви дадам пример за моја порачка.
Пакет од 250 долари( Вербатим надворешен хард 500 гб, Вербатим бежични тастатура и глувче, панасоник пегла, футрола за дискови и мауспад) ми стигна и платив само 216 денари.
Што значи платив само трошоци за "услугата" што ми го отвориле пакетот.
Уште нешто, дали горе наведените риселери веќе доставиле производ кај некој од вас или ставени се само оние што испраќаат за европа.
Има многу што испраќаат за европа, но кога ќе исконтактирате со нив 80% од нив одговараат дека не испраќаат за Македонија.
Така да би ве замолил, бидејќи темата е одлична во иднина да поставуваме риселери со кои веќе сме имале искуство.
Питање едно за царина.
Планирам да земам ПСП, 130 долари. Ќе царинат ако не се напише точната вредност на конзолата и ако нема фактура со пратката? Планирам да ја купам од амазон. шипинг роднини, па тие да ми ја пратат мене.
распакуват ги на царина...па ке и ја одредат цената и ке ти ги царинат
Абе добро, 18% (или 5% не знам дали конзола спаѓа во компјутерски делови) не е лошо. Али да не ми наплатат лежарина и слично, и да фати 3000 денари да платам вкупно... KILL!
у валхаб имаш...тражи во претходните постовинекој линк за батерии за лаптопи ?