Amazon (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам да ви кажам за порачки во Македонија ама ако живееш во Германија си го регистрираш твоето банковно конто и Амазон си одбива пари директно од него, сосем различен начин од Ибеј.

Znaci preku od amazon moze da poracuvam ako imam kreditna karticka nisto drugo kako naprimer preku alertpay itn..

Amazon.co.uk од таму побрзо пристига а ако не е за книги некои цд-а и ситници друго не праќаат за Македонија.

Дечки пошто гледам датумот на постовиве е прилично нов да ве информирам само.
Има нешто околу укунување на царината за ел. уреди и незнам уште нешто.
Да не ме сватите погрешно и ја не сум упатен многу многу но ке ви дадам пример за моја порачка.
Пакет од 250 долари( Вербатим надворешен хард 500 гб, Вербатим бежични тастатура и глувче, панасоник пегла, футрола за дискови и мауспад) ми стигна и платив само 216 денари.
Што значи платив само трошоци за "услугата" што ми го отвориле пакетот:).
Уште нешто, дали горе наведените риселери веќе доставиле производ кај некој од вас или ставени се само оние што испраќаат за европа.
Има многу што испраќаат за европа, но кога ќе исконтактирате со нив 80% од нив одговараат дека не испраќаат за Македонија.
Така да би ве замолил, бидејќи темата е одлична во иднина да поставуваме риселери со кои веќе сме имале искуство.

Дечки пошто гледам датумот на постовиве е прилично нов да ве информирам само.
Има нешто околу укунување на царината за ел. уреди и незнам уште нешто.
Да не ме сватите погрешно и ја не сум упатен многу многу но ке ви дадам пример за моја порачка.
Пакет од 250 долари( Вербатим надворешен хард 500 гб, Вербатим бежични тастатура и глувче, панасоник пегла, футрола за дискови и мауспад) ми стигна и платив само 216 денари.
Што значи платив само трошоци за "услугата" што ми го отвориле пакетот:).
Уште нешто, дали горе наведените риселери веќе доставиле производ кај некој од вас или ставени се само оние што испраќаат за европа.
Има многу што испраќаат за европа, но кога ќе исконтактирате со нив 80% од нив одговараат дека не испраќаат за Македонија.
Така да би ве замолил, бидејќи темата е одлична во иднина да поставуваме риселери со кои веќе сме имале искуство.

неможам да сфатам зошто само толку ти наплатиле....а мојте и половинте од на вучјак риселерите се испробани од мене и пракаат....а ти можеш и да и пишеш порака и тие ке ти одговорат дали пракаат или не :)

tumblr_l9smt6Rnjx1qbbpaoo1_250.gif

Питање едно за царина.

Планирам да земам ПСП, 130 долари. Ќе царинат ако не се напише точната вредност на конзолата и ако нема фактура со пратката? Планирам да ја купам од амазон. шипинг роднини, па тие да ми ја пратат мене.

Питање едно за царина.

Планирам да земам ПСП, 130 долари. Ќе царинат ако не се напише точната вредност на конзолата и ако нема фактура со пратката? Планирам да ја купам од амазон. шипинг роднини, па тие да ми ја пратат мене.

распакуват ги на царина...па ке и ја одредат цената и ке ти ги царинат

распакуват ги на царина...па ке и ја одредат цената и ке ти ги царинат

Абе добро, 18% (или 5% не знам дали конзола спаѓа во компјутерски делови) не е лошо. Али да не ми наплатат лежарина и слично, и да фати 3000 денари да платам вкупно... KILL!

Абе добро, 18% (или 5% не знам дали конзола спаѓа во компјутерски делови) не е лошо. Али да не ми наплатат лежарина и слично, и да фати 3000 денари да платам вкупно... KILL!

15% е царината за псп :)
и плус 200 денара за шо ти го распакувале

некој линк за батерии за лаптопи ?

a na usb prakjat, zosto sakam da si poracam edno?

Момци, сакам деновиве да си купам маичка од таму, како одат работите за колку време стига до Македонија и колку зимат за нив (царина) ли како да кажам, ми треба добро инфо пред да порачам.
Поздраф!

Здраво гледам добро се имате снајдено со амазон и мктурк, јас ете 15 дена работам 100 тина долари направив, значи не постои начин да ги префрлам како живи пари на дебитната од тутунска.Во ред тоа дали треба да се регистрираш на тие картиците од амазон како store card ili gift card за да можеш да купуваш со тие пари од мк турк што ги заработуваш.Или пак не треба ништо од тоа само кога ќе купуваш на крајот како опција нудиш дека ќе платиш со тие пари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom