Алтернативен рок

• Креатор на темата Креатор на темата Out Boy
  • Време на започнување Време на започнување
според она што го кажа Гижо можеби и radiohead спаѓаат тука ...

не се разбирам многу .. па затоа простете ако направив грешка ...

Група што би ја стал овде е Placebo :toe:

Најдобри се! :vozbud:

па да, алтернатива со тенденција накај прогресив, како и да е ја ги обозавам, посебно Absolution албумот ,па тоа е ремек дело. песни како Blackout,Butterflies & Hurricanes, Sing For Absolution .. се ненадминливи. и другите албуми им се добри .

Се вбројуваат главно во алтернативен рок, а исто и прогресив и спејс рок, али како и да е, едни од подобрите групи кои некогаш ги имам слушано. Потполно се согласувам, Absolution е врв, а The Small Print е најдобрата песна воопшто на Muse. Thoughts of a dying atheist, sing for absolution, time is running out, blackout i stockholm syndrome се исто нај. Тука е и Origin of Summetry со Citizen Erased и Space Dementia, но новиот албум комплетно ме разочара, со исклучок на симфонијата во 3 дела која е ремек дело.

Интересен правез , еден од поинтересните.
Тука би ги спомнал : Кings of Leon , Incubus , Muse (макар да идат накај Pop-rock) , Breaking Benjamin итн итн.
Има тука и некој бендови алтернативен рок што забегуваат накај панк и ми се едни од поомилените ама нема потреба да ги спомнувам.
Како и да е , среќа алтернативниот рок некако почнува да се пробива на комерцијалната сцена без да го промени својата оригинална форма и на тој начин , секако , да добиеме квалитетна комерцијална сцена.

The Cure - се сметаат за Ghotic, ама мислам дека тоа е поджанр на Alternative rock.

За ова второво, ако не е алтернативен поправете ме.

Не пробвам да сум ироничен или нешто, најсериозно ме интересират во кој правец би се сместиле Coldplay, Muse, Red Hot, Оasis и бендови како Three Days Grace, Breaking Benjamin и Evanescence, бидејќи најчесто се вметнувани во алтернатив рок, а според то шо го кажа Гижо и некој под него не би рекол дека е точно то класифицирање.

брат алтернатиф а да е ќе биди арно ана малце забегува а за Панк тема да отвореше некој:helou::helou:

ова би требало да е тоа што го барате :)
My favorite :):smir:

Не пробвам да сум ироничен или нешто, најсериозно ме интересират во кој правец би се сместиле Coldplay, Muse, Red Hot, Оasis и бендови како Three Days Grace, Breaking Benjamin и Evanescence, бидејќи најчесто се вметнувани во алтернатив рок, а според то шо го кажа Гижо и некој под него не би рекол дека е точно то класифицирање.

Вметнати во ист жанр, а сосема различни бендови. На пример Coldplay и Three Days Grace. Coldplay, едвај свират рок, гитарите никаде не се слушаат, текстовите за мене немаат значење. Three Days Grace пак, сто пати повеќе се фокусираат на гитарите и на самите текстови кои се исполнети со емоции, и затоа некогаш и ги именуваат и како емо бенд, што воопшто не се.Ред Хот пак, свират повторно различна музика од овие што претходно ги спомнав, со мешавина на funk. Muse пак, си се чист алтернативен рок, кој забегува накај спејс :) Така да, според мене, Three Days Grace се повеќе Hard Rock или Alternative metal, Ред Хот се funk rock а Coldplay еве да кажеме pop rock.

Многу строги поделби правите овде на темава. Еве една листа на алт рок бендови: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_alternative_rock_artists според која повеќето бендови кои ги дисквалификувавте на темава сепак влегуваат во овој прилично широк список.

Не сум преслушал којзнае колку од овие бендови, но Radiohead апсолутно ми прават мерак, фантастичен бенд според мене:

И многу, многу други...

Ne veruvam mnogu vo informaciite dadeni od wikipedia..
Evanescence gi imam najdeno vo lista na goth-metal bands.Vo lista na Indie-rock,a sega i vo alternative..
Veruvam..a do nekade tvrdam deka spagjaat vo lista na indie-rock:)
Mozhebi i gresham=/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom